Se ne bi strinjal. Velja za normalen delovni proces, ne pa za izredne razmere, kjer se je treba odločati v minutah. Potres v Kobeju je takrat precej dobro pokazal pomankljivosti japonskega modela reagiranja v izrednih razmerah, ko ljudje v sredi mesta tudi po več dni niso dobili nobene pomoči.Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Prvo se informacije preveri, še enkrat preverim šele nato gredo v javnost in prav je tako!
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mogoče sem preveč navajen "zahodnjaških" reševalnih navad, ampak nekako imam filing, da tale potres Japonci ne sfolgajo. Še vedno govorijo o nekaj sto mrtvih, a hkrati prikazujejo posnetke popolnega uničenja večjih mest, kjer so ostale pokonci samo posamezne zgradbe. Niti konec drugega dneva ni nikjer videti reševalnih ekip, informacij o očitni eksploziji reaktorske zgradbe praktično ni, kot včasih v SZ. Saj so zgleda izjemno potrpežljiv narod, ampak improvizacija in samoiniciativa jim pa precej očitno šepa.
Zato so zaprosili tudi druge države za pomoč. Na posnetkih sicer kaže vojsko, kako rešujejo ljudi iz hiš.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mogoče sem preveč navajen "zahodnjaških" reševalnih navad, ampak nekako imam filing, da tale potres Japonci ne sfolgajo.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mogoče sem preveč navajen "zahodnjaških" reševalnih navad, ampak nekako imam filing, da tale potres Japonci ne sfolgajo. Še vedno govorijo o nekaj sto mrtvih, a hkrati prikazujejo posnetke popolnega uničenja večjih mest, kjer so ostale pokonci samo posamezne zgradbe. ...
najbrz res. Pa vecino najbrz zaradi tsunamija.Citat:
Uporabnik softi pravi:
100k bo mrtvih..tko da ne se čudit.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Poizkusi situacijo dojemat v kontekstu metropole ala Tokio. Če si v bajti, jasno, da boš odprt vrata in šel ven na prosto. Kaj pa če si v 50.+ nadstropju stavbe? Po stopnicah rabiš 15 minut, z dvigali je tveganje še večje, si pa v protipotresno grajeni stavbi. Po mojem sta še najbolj pametno nardila, da sta se zavlekla pod mize, da ju ne poškoduje kaka gips plošča.
Na videu ni videti, da bi se pobirale stran od polic. So pa vse letele k polici s steklenicami.Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Ko so tokrat uvidele, da je huje, so se seveda pobrale stran od polic.