Japonska - potres + tsunami

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pahorjev semafor bi jih rešil.
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.418
1.271
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

narava se maščuje.
Kaj je CO2 kriv?
bonk.gif

jap. co2 je kriv.

ne, ni mi jasno, zakaj se folk še vedno naseljuje tam, če ve, da je to območje hudo potresno ogroženo??

Kolega je pa lepo reku - tole je kazen za vse pobite kite (kateri so na robu izumrtja) v njihove glupe "znanstvene" namene.
Kar vzameš, je treba enkrat tud vrniti.
In ker se v tem strinjam z njim, mogoče tudi od tukaj moja hladnokrvnost in nesočutje ob takih katastrofah.

no, da vidimo reakcije...
cool-1.gif

Saj ni bilo težko uganit kakšne bodo, a ne, bedak?
Kot so bedaki uni čudaki, ki težijo kitiolovcem. In tisti, ki so lov na kite prepovedali. Zakaj jih že ne bi japonci lovili, če to počnejo že vso zgodovino? Izumrli ne bodo, japonci so že velikokrat dokazali, da znajo pazit na svoje interese (in njim je v interesu da je kitov vedno dovolj, ne da jim izumrejo, ker potem so na istem kot ob prepovedi) ...

In če ti uspe dokazat povezavo med kitolovom in potresi, dobiš Nobelovo ...

Zakaj se tam naslejujejo? Kam naj se pa destine miljonov ljudi preseli? V Saharo? K nam na kras namesto lahov?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.418
1.271
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Poizkusi situacijo dojemat v kontekstu metropole ala Tokio. Če si v bajti, jasno, da boš odprt vrata in šel ven na prosto. Kaj pa če si v 50.+ nadstropju stavbe? Po stopnicah rabiš 15 minut, z dvigali je tveganje še večje, si pa v protipotresno grajeni stavbi. Po mojem sta še najbolj pametno nardila, da sta se zavlekla pod mize, da ju ne poškoduje kaka gips plošča.

467716-post_slo.gif

Poleg tega: kaj si pa naredil, če stečeš na 20 metrov široko ulico, ob kateri so 100+metrov visoke stavbe. Če se začne podirat, jih boš na ulici enako zanesljivo fasal kot noter ... Le da te bo na ulici ubilo takoj (par ton betona direkt na glavo zna imeti zdravstveno nezaželene posledice), v sesedeni stavbi pa je možnost preživetja večja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Kaj takega se pri nas verjetno ne bi zgodilo - delavke v trgovini so pazile, da blago ni padalo s polic.
Ja, tam je bil alko, tega je pa škoda.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pri potresu, bojda, ni več najbolj pametno iti pod mizo.
Enkrat sem bral neko študijo, narejena ravno iz te tematike, da je dokazano najsmotrnejše se postavit pod obok (štok) vrat ali direktno OB steno. Saj je logično....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vsekakor! Again - če si v bajti in zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne moreš ven na prosto.

In kje boš našel preklado, obok ali betonsko/zidano steno v moderni poslovni stavbi iz železnega ogrodja, železobetonske sredice, vse ostalo pa je knauf, kamor pogledaš?
smirk-1.gif

22. jul 2007
13.721
1.812
113
124
zdaj se je pa začela p...a , morali so razstreliti ohišje reaktorja da so spustili paro zaradi pritiska, pri tem je ušlo tudi nekaj radioaktivnih snovi v zrak

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Postaviš se ob najbolj trden kos pohištva, ki ga lahko v danem trenutku najdeš, kot je recimo omara...
rolleyes-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Jaz sem nasel samo to, da je odjeknila eksplozija.. vendar ne reaktorja.. Sicer pa kakor vem, se vedno niso spustil cez zasilnega hlajenja. Me malo tolazi, da se le se ni zgodil Chernobyl II.
crazy1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kdor ima kaj pameti, oi raje v vozičke zlagal, ne pa polico držal in čakal na popotresni sunek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.449
7.147
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
V WTCju jih je menda preživelo pod ruševinami okoli 20-------slaba tolažba
confused-1.gif

Zanimivo bi bilo snemat ljubljančane v paniki
hysterical-1.gif
ves WTC se je porusil po nekaj urah, v potresu se takoj -vsaj vecina.
Poleg tega so wtc vsaj v obmocju pod letalom lahko "praznili" ves ta cas-vsaj delno.
Sicer pa padca z visine 10+ metrov ne prezivis pogosto cel. Pa ni vazno ali z drevesa, ali pa v bajti. Ne prezivis pojemka!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mogoče sem preveč navajen "zahodnjaških" reševalnih navad, ampak nekako imam filing, da tale potres Japonci ne sfolgajo. Še vedno govorijo o nekaj sto mrtvih, a hkrati prikazujejo posnetke popolnega uničenja večjih mest, kjer so ostale pokonci samo posamezne zgradbe. Niti konec drugega dneva ni nikjer videti reševalnih ekip, informacij o očitni eksploziji reaktorske zgradbe praktično ni, kot včasih v SZ. Saj so zgleda izjemno potrpežljiv narod, ampak improvizacija in samoiniciativa jim pa precej očitno šepa.