Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Razlog? Ker je tebi čisto normalno da človeka ustavijo zaradi prehitre vožnje, nato napiha, ter mu odvzamejo vozniško, pa kljub temu vozi, in to celo v avtošoli. Torej s tem ni čisto nič narobe, a?
.
Narobe je najprej to da so kazni previsoke. .
Ampak tale stardec, če ima kaj sposobnega odvetnika ne vo plačal nič več kot tebi štrihanje tiste praske.
Policija ga ni dobila da je vozil, ni ga dobila da je vozil pijan, če si ga videl ti, ni to nobena osnova za kaznovanje. Tebi je pa škodo povzročil kot pešec, torej takrat, ko je z vožnjo že zaključil in motor že ugasnil. Če so mu dali pihat pol ure po končani vožnji ni še noben dokaz, da je tud vozil pijan, lahko je kaj spil kasneje v trgovini, saj po končani vožnji smeš pit kolikor hočeš.
Kar ga lahko kaznujejo, ga lahko samo za nenamerno poškodovanje tuje stvari, in nič drugega. Pa še to malo verjetno, ker se bo poravnal s tabo. In ti se boš poravnal, če boš hotel denar za štrihanje, če se ne boš, še tega ne boš videl. .
Meni je spomladi en pijan mulc poškodoval avto, je vrgel nekaj v šipo ki se je razsula. Policija ga je dobila in prijela še na kraju dogodka.
Misliš da je dobil kako kazen? hehe prav nič. Tud pihat mu niso dali, sicer pa le kaj bi s tem podatkom, saj pit ni prepovedano.
Policija je dala prijavo na sodišče, sodišče je zadevo odstopilo poravnalnemu organu. Ta poravnalni organ naju je skušal poravnati. Jaz sem dal svoj zahtevek v višini škode, mulc pa mi je plačal škodo, tako da sva se poravnala, kar pomeni, da je sodišče ustavilo vse postopke proti njemu. Torej kazni ni dobil nič, samo povzročeno škodo je plačal.
Najbrž bo podobno tudi v tvojem primeru. Tko da ne naslajaj se prehitro nad tujo nesrečo.