Huawei P20 pro

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
screenshot20180608-20232.jpg

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Kako telefon spravim v silent mode, če je zaklenjen, brez da ga odklenem? Če podrsam navzdol, da bi mi prikazal "orodno vrstico", me telefon prvo prosi za odklep, kar se mi zdi zamudno (pač navajen fizičnega stikala z iphonov :D ).

Obstaja kaka bližnjica, pa je ne najdem?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Seveda gre z obračanjem na "glavo" vsaj nižji modeli grejo, je pa to samo enkratno utišanje.

Če dolpotegneš desno zgoraj prideš do ikone zvoka in daš na silent ali vibro za "stalno".

Aja jaz zaklenjenega nimam z geslom ali prstom.

Lahko pa tudi nastaviš bližnjico za čitalec prstov. Jaz imam recimo da mi dvojni klik gor odpre fotoaparat - fajn za pozimi, da ne rabiš snemat rokavic.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Obrneš na glavo. Ali pa bližnjica na fingerprintu. To dvoje preverjeno nima veze z zaklepanjem.

Kot rečeno nižji modeli.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Ja, samo to dol potegnit ne gre, če je zaklenjen :)

Ok hvala, potem vem, da nisem nič spregledal in brez odklepanja ne gere, da bi bil generalno silant do nadaljnjega.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Sem sedaj sprobal in ga zaklenil: stisnem gumb da se prikaže zaklenjen zaslon in dol potegnem pa dela.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ne razumem kdaj bi ga rad spravil v silent mode? Ko te nekdo kliče? Takrat obrneš telefon na zaslon in utišaš zvonenje, to se da.
Da pa bi ga utišal zaklenjenega, brez da bi ga odklepal pa se ne da, tudi ne razumem zakaj bi bilo to uporabno?

Nazadnje urejeno:

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Uporabno je, kr prides na nek sestanek in samo preklopis. Jaz sem se na to navado na iPhone.
Prakticno.

In ja - vemo, da obstajajo druge moznoszi na androidu, ampak nobena ni niti priblizno tak prakticna in ti ne da tolko kontrole.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Uporabno je, kr prides na nek sestanek in samo preklopis. Jaz sem se na to navado na iPhone.
Prakticno.

In ja - vemo, da obstajajo druge moznoszi na androidu, ampak nobena ni niti priblizno tak prakticna in ti ne da tolko kontrole.

Nastavis si fingerprint in/ali face login in te ne bo spraseval po geslu... Tako enostavno kot na iPhone, ki ima fizicni preklopnik, pa res ne bo slo...

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Nastavis si fingerprint in/ali face login in te ne bo spraseval po geslu... Tako enostavno kot na iPhone, ki ima fizicni preklopnik, pa res ne bo slo...

Vem, sam je razlika, ce mam jaz telefon kr v zepu pa preklopim in, ce morem ven potegnit in vgasnit.
Ampak ni panike - stvar navade

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.575
113
Lahko ti povem za sonya, ker ne vem a je to fora Androida ali proizvajalca.

Klikneš gumb za "volume down" torej za znižanje glasnosti na ta veliki dvojni tipki. Ti pokaže gor bar za zvok in levo klikneš zvonček pa je na vibri. Torej ta funkcija dela tudi pri zaklenjenem telefonu.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Pri androidu ima to vsak za sebe rešeno. Eni zelo dobro, drugi skrajno debilno. Za moje pojme ima najbolje rešeno oneplus, ki ima skopirano stikalo od japke :) Huawei sodi med debilne. Po drugi strani pa ima huawei nexus 6p zelo enostavno rešeno, kjer pri zaklenjenem zaslonu stisnes samo volume down in je tiho. Torej aosp android ima to super rešeno, ampak zakaj nebi to proizvajalci sjebali, če lahko

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Zanimivo pa, da med predvajanjem glasbe, pri zaklenjenem zaslonu lahko nastavljaš glasnost. Tako da mislim, da ne bi bilo potrebno prav veliko, da bi z manjšim posegom v programsko opremo(updejtom) lahko omogočili to možnost oziroma, če ne drugega dodali v spodnjo vrstico, ki jo potegneš gor, dodali to možnost ali dodali možnost urejanja te vrstice.
Imaš pa kot je rečeno na GP cel kup aplikacij, ena od teh omogoča silent mode samo s treslajem telefona pri zaklenjenem telefonu.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.575
113
no, zdaj ne bodi ga lena sem šla na P9 od mojega (kupil januarja ali februarja 2017) in lahko pri zaklenjenem telefonu potegne dol orodno vrstico in izbere vibro. Novejši potem to ne znajo več?