Hrvaški turizem...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
ampak manjka pa glih to kar na dopustu pričakuješ: gostoljubje, prijaznost, ustrežljivost, urejenost, ....

tega pa pri bratih Hrvatih žal ni. Zato pa že zadnjih pet let hodim povsod drugod. Je paq res, da če maš otroke, so sosedje kar dobra destinacija.še posebej če moraš poln avto plenic pelat.

lp

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
Še mojih 5 centov:

Hodim tako na Hrvaško, kot Grčijo (+ostale destinacije, če se mi ravno zljubi malo dlje sedeti na avionu).

Hrvaška: zapravim v povprečju 20 €'/dan...Imam veliko prjateljev, kjer je spanje 0€, vedno jem ribe iz lokalne ribarnice + pijem kavo pri albancih, ki edini vedo, kaj je prava postrežba...aja, pa večino hrane pripeljem s sabo...Pa nisem ravno klošar in stiskač na dopustu, ampak za tako ponudbo in včasih neprijazne poglede, če nisi ravno Nemec...Hvala Lepa, lijepa vaša...Se pa tudi najdejo kul ljudje s katerimi se bolje ujamem, kot z večino Slovencev...

...ne razumem pa ljudi, ki grejo prek agencije na Hrvaško, no razen tistih, ki se bojijo aviona ali pa so radi v bližini Slovenije (poznam tudi take, ja),,,tako poraznih hotelov, hrane in neprijaznih natakarjev (govora je o 3 zvezdicah) ne vidiš tudi v Bolgariji

Grčija: odvisno od otoka...Krf sem doživel na absolvetnu in mi je ostal v spominu le po...hm...bom raje zamolčal:), Kreta je super, morda malo preveæ turistična, prav tako Rodos (Faliraki-razen če imate fetiš na angležinje...potem je to raj za vas)...daleæ najboljši pa so manjši otoki Lesbos, Mikonos, Prevleka...Domačini se topijo od prijaznosti, fenomalne plaže in nikjer sovražnih pogledov...

...skratka, vsak ima svojo naj destinacijo - meni je tudi Hrvaška obala všeč - je pa res, da sem eden tistih turistov tam, ki bi jih najraje na meji zavrnili - spim zastonj, hrano prinesem s seboj, praktično pustim samo smeti tam...ni lepo, vem, ampak ko bo postrežen na nivoju bom tudi kakšen € padel...do takrat pa:)))

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Sama sicer priznam, da hodim na morje na Hrvaško, moram pa tudi priznati, da imam težave z iskanjem "podobne ponudbe" drugje v tujini. Rabim bolj samotne plaže (kot na otokih v HR), lahko so dostopne tudi z rentanim čolnom, dostojen apartma in "ugoden" prevoz. Kje se to najde v tujini (ne na HR) in koliko to stane?
Aja, pogoj je tudi čisto morje in pa to, da ni potrebno skoz paziti, kaj ješ in s kakšno vodo si umivaš zobe.

Grčija, otok Kefalonija. Otok je praktično identičen dalmatinskim, je pa občutno višji in bolj zelen (tudi gozda je precej). Plaže enake kot recimo na Braču - večinoma prodnate, nekaj tudi skal in mivke. Ježev ni. Voda je na večini plaž ČISTEJŠA od Hrvaške (pa sem prejadral cel Jadran), je pa na nekaterih plažah malo hladnejša (max 22 stopinj). Otok je poznan po kao sedmi najlepši plaži na svetu (Myrtos bay - ki pa za moje pojme ni najboljša na otoku). Narava je torej čista kopija dalmatinske, arhitektura in urejenost in čistoča okolice pa nekje na nivoju Juge v osemdesetih. Hoteli so bolj tako-tako, ampak v 3zvezdicah se čisto dostojno preživi. Otok ni za žurerje, bolj je primeren mirnim parom in družinam. Večino turistov itak predstavljajo Grki. Avgusta se nabere nekaj Italijanov. Angležev ni, Nemcev pa še manj (zaradi dogodkov v II. svetovni vojni - glej film Korelijeva mandolina z Nikolasom Kejđom in Penelopo Kruz - cel film se dogaja na otoku). Na znamenitih plažah je sredi dneva sicer kar nekaj ljudi, nikoli pa se ne počutiš kot sardina. Pred poldnevom pa plaže večinoma samujejo, enako je po četrti popoldne. Po otoku je še na stotine manjših plaž, ki pa so dostopne z rentakarjem oz. skuterjem (najem vozila je skoraj nujen, saj lahko za 180 eurov v enem tednu z avtom obdelaš cel otok). Cene hrane in pijače so enake ali pa nižje kot v Ljubljani, hrana je vrhunska, vino solidno, pivo tudi.
In sedaj pride najlepše: tedenski aranžma stane 500eur v top sezoni. Ob 8h zjutraj se na Brniku vsedeš na letalo, čez 3 ure si že raspakiran v hotelu in ležiš na plaži! Rentacar ponujajo na vsakem vogalu in brez kakršnihkoli komplikacij. Če torej prišteješ najem avta, ti torej do tisočaka evrov ostane še 300 eur, ki popolnoma zadoščajo za en teden NEskromnega življenja (sem tip turista ki večino časa preživi na plaži, v bifeju in vsaj 2x dnevno obisk gostilne!) - lani sem se v tednu Kefalonije zredil za 6 kg! 20 eurov pa zapraviš za kolekcijo piratskih cd-jev, ki ti nudijo sveže dosežke grške diskografije v avtoradiju najetega Hjundaja.
30 let sem hodil na Hrvaško, ki je bila zame zakon. Zdaj se tja ne vrnem več! Enostavno se ne splača! Poleg tega si v Grčiji v EU, in to se pozna (kljub značilnemu temperamentu tamkajšnjih otočanov, ki sicer niso sladkobno prijazni, so pa profesinalni, ponosni in pošteni - kar pomeni da te postreže v eni minuti, in ti nameni enak pogled če mu pustiš 5 eurov napitnine ali pa nič). Če pa se že zgodi, da zmanjka ledu (izpad elektrike zaradi požarov), se ti pol ure opravičuje in obljublja zastonj pijačo naslednji dan! To pa JE daleč od POVPREČNE hrvaške turistične ponudbe.

Hvala za navušujoč opis.
wink-1.gif
Sem šla malo pogledat po netu in res zgleda lepo.

A turizem v apartmajih je "razvit"? Kakšne so cene?

mirtos3.jpg

Mirtos.jpg

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Sej se povsod dobi poceni, tudi na Hrvaškem, ampak gostinci in turistični delavci v drugih državah vejo zakaj so tam. Zaradi tebe, ne zaradi sebe. Ko bojo to Hrvati dojeli, bom pa dal enak denar zato da bom nekje na Hrvaškem. Do takrat pa smatram letovanje na Hrvaškem za zadnjo cigansko destinacijo.

Spet ste zablodili do amena. Na tem forumu je možno bit samo ali 100 % pro CRO ali pa 100 % contra CRO. To zgoraj je že eno tako bedno posploševanje, da je brezveze.

All inclusive Grčija je bla pri meni samo enkrat in teh variant ne mislim več probavat. Niso bli pol tako prijazni kot praviš, da bi naj bli, hrana ni bla pol tako dobra, kot ti jo en Dalmatinec pripravi in hotelska plaža ni bla pol tako dobra, kot jo lahko na hrvaške v lastni režiji najdeš. In ne, to ne pomeni, da so Grki neprijazni in zanič kuharji ter da majo najgršo obalo na svetu, to samo pomeni, da sem mel slabo izkušnjo in da bi si za tak dnar na hrvaškem organiziral sanjske počitnice.

Pa še to - nisem še slišal, da bi nekdo z all inclusive varianto videl kaj dosti sveta, ker je folk, ki vzame to varianto ponavadi preveč zaposlen s poležavanjem, popivanjem in žretjem, kot pa s kakim popotovanjem po državi. Ceno za all inclusive aranžma je ja treba not spravit
wink-1.gif