Hrvaški primitivizem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Se spomnim, ko je enkrat naše omizje naročalo rundo za rundo, pa kelnarju ni bilo preveč do postrežbe, ker se je vseskozi slinil in vrtel okoli malo večje nemške družbe (8 kom), ki je imela cel večer gor liter vina pa liter radenske.
Nas pet pa klošarji, ko smo vsake pol ure rundo pira naročil, pa vsake kvarte še kaj kratkega.

Ko bodo Hrvati zastopili, kako se dela biznis, komot prehitijo Španijo po turizmu. Tako pa so generalno gledano nesposobni.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ja večinoma je eden v družini nemec drugi pa "priča po naše".
Veliko slovencev ima nekje dol ob morju svoje prikolice, vikende ali hiše in jim ni potrebno plačevat dnevne turistične takse. Potem pa še imajo prijatelje na črno itd... In iz tega verjetno potegnejo, da je drugih turistov več.
Me pa prav zanima koliko bo letos italianov na hrvaškem, da ocenmo če so res v pi....

I

Izbrisan uporabnik #488

Pakoštane, če še nisi bil...

Glede prospektov. Fora je, da mi razumemo hrvaško, oni pa niti besede našega jezika, ker jim ni. Jaz pa sem sedaj bil na Hrvaškem in noben prospekt ni bil v slovenščini.

Glede herojev pri nas ... ker je nekdo sodeloval pri osamosvojitvi, jo potem zlorabil za lastne interese,... ta ne more biti heroj, je najmanj baraba.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.501
5.700
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
V Vrani je seveda plakat in kak napis o heroju Gotovini.

Tud tam sem ga gledal teden nazaj........spodaj pod to bajto pa 7 porušenih (predvidevam srbskih) hiš

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tako je..., če sediš v baru in se pripelje avto s tujo registracijo je skoraj 100%, da bodo naročili v hrvaškem jeziku.
Če se sprehodiš po parkingu in opazuješ "tuje" avte imajo 4/10 kapo ali šal od Hajduka n zadnji polici.
In taki pustijo bore malo denarja v državni blagajni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
lepo to. kr lepo po slovensko, ker do slovencev so mal bl tolerantni k do srbov.

je pa zanimiv, da pri nas če naročaš po hrvašk, srbsk..si pa isto obravnavan.

kdo ej zdej hujši?

tudi mi si želimo, da bi tisti ki v svojem srpskohrvaškem/tujem jeziku naročajo kruh pri nas bili zgolj turisti, ki gredo čez en teden domov...tako pa...
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.501
5.700
113
Ja ene 80% jih je naturaliziranih švabov
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Se spomnim, ko je enkrat naše omizje naročalo rundo za rundo, pa kelnarju ni bilo preveč do postrežbe, ker se je vseskozi slinil in vrtel okoli malo večje nemške družbe (8 kom), ki je imela cel večer gor liter vina pa liter radenske.
Nas pet pa klošarji, ko smo vsake pol ure rundo pira naročil, pa vsake kvarte še kaj kratkega.

Ko bodo Hrvati zastopili, kako se dela biznis, komot prehitijo Španijo po turizmu. Tako pa so generalno gledano nesposobni.

Postrežba Slovencu je tipičen primer, če slučajno še kje sedi kakšen lah ali Nemec.
Če si pa sam pa se mu sploh ne da.

Saj jim bodo vse to sprivatizirali, prišli tujci oz. državljani EU in potem delali biznis.

Se spominjam živo iz Vodic kot da bi bilo včeraj pa je bilo pred kaj vem, 10 leti?

Vežem čoln na pomol (javno dobro), kjer imajo vsi vezano, pa pristopi mudel, ki renta čolne in jamra kak jim lahi prljajo more, da je marina in vse okoli umazano pa sem se bolj vstran držal in dalje vezal, ker mu nisem hotel omeniti, da kdo bo pa najel tiste njegove kahle. Pa je še kar silil in se delal prijaznega, nakar sem mu rekel, da italijani radi trošijo in pojejo po gostilnah... mudel :"e, pa ti nisi naš, i tebi čemo zabraniti da tu sidriš..."

Po moje bi ga moral na sidro zvezat pa še to bi ga morje vrnilo
evil.gif

Tak se grejo to turizem in odganjajo goste.

Vse bi meli nedotaknjeno, brez hrupa in turistov, samo pokasirali bi.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.550
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Gledam doli na Hrvaškem njihov dnevnik.
Včeraj so imeli Bol in Hvar. O domnevno visokih cenah so vprašali za komentar Norvežana, ki se mu ni zdelo drago.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.151
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Doživel povsem enako v Sloveniji v neki znani gostilni (nisem šel nikoli več in se ne spomnim imena - bila je na robu solin). Kelnar se je pojavil pol ure po vstopu v lokal in se pohvalil, da si je za hrano treba vzeti čas (on je malical). Potem je šlo vse silno počasi, ko smo mi dobili pijačo na mizo, je italjanček, ki je prišel že po končani "kelnarski malici", že zmazal predjed. Ko smo mi dobili glavno jed, je on dal skozi že vsaj pet jedi.
Pavšalne ocene delati je povsem brezveze. Verjamem pa, da v gostilni, kjer se streže tudi hrana, pijančkov ne gledajo preveč radi.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Gledam doli na Hrvaškem njihov dnevnik.
Včeraj so imeli Bol in Hvar. O domnevno visokih cenah so vprašali za komentar Norvežana, ki se mu ni zdelo drago.

Pred nekaj leti sem bil na Bolu... S kolegi smo naletel na neko družbo norvežanov. Smo vrgli za par rund, norvežani pa nič
shocked-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Tak se grejo to turizem in odganjajo goste.

Vse bi meli nedotaknjeno, brez hrupa in turistov, samo pokasirali bi.

467716-post_slo.gif

Se niti ne zavedajo da od tega živijo.

Gledam na Korčuli, hodim "na vas" pa se vsako jutro dobijo gazdarice na kavi "pri mojih" ker imajo gostilno. To samo opravljajo kakšen je ta, kakšen je tisti gost..., pa da kako so one umorne (sredi avgudsta), pa da kaj jim je tega treba in, da imajo "več svega vrh glave". Se mi kar malo za malo zdi. Kaj pol sploh oddajaš in hliniš prijaznost...

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
KSZ

a je kje na tem svetu več vsevedežev kot tuki na alterju?
obvladate gospodarstvo, gostinstvo, turizem, finance, politiko... seveda tujo in svojo.

Kako potem, da je ta država tako globoko v dr. eku?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.151
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Pakoštane, če še nisi bil...
Sem videl, ampak meni se za take stvari ne zdi vredno vlečt fotoaparata iz torbice. V Pakoštanih obstajajo turistični objekti, ki imajo prospekte tudi v slovenščini in seveda tudi spletno stran (npr.: mariborsko Pohorje).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
467716-post_slo.gif

Se niti ne zavedajo da od tega živijo.
Gledam na Korčuli, hodim "na vas" pa se vsako jutro dobijo gazdarice na kavi "pri mojih" ker imajo gostilno. To samo opravljajo kakšen je ta, kakšen je tisti gost..., pa da kako so one umorne (sredi avgudsta), pa da kaj jim je tega treba in, da imajo "več svega vrh glave". Se mi kar malo za malo zdi. Kaj pol sploh oddajaš in hliniš prijaznost...
Mah, æakule so glavna zabava na otokih, sploh po manjših krajih. Se ti nima kaj za malo zdet zarad starih bab. Si predstavljaš kako je pozimi, morajo nabrat babe (tipi niso nič boljši) poleti štof za zimo. One so itak cilo vrime umorne, to jim je namesto dobar dan. Na mojo srečo govorim hrvaško (dalmatinsko) tako dobro, da jih večina ne pogrunta, da nisem Hrvat, preklopim v trenutku, tko da nimam problemov, edino, ko vidijo slovensko zastavo na barki, potem je malo pregovarjanja, samo se ni za sekirat.
Okoli dolgčasa, pred leti je tip v Vela Luki na starega Jeepa namontiral traktorske gume in se zapeljal dvakrat po rivi. Vse za to, da je imala æe'jad o čemu æakulad dvi tri nedilje, još su ga u lokalnu novinu stavili. Boduli so itak opaljeni do konca.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.071
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Bom še sam nekaj dodal, po petih letih sem bil zopet na dopustu v ljepi njihovi, opažanja, folk se je spremenil ni več tistega slabšalnega odnosa do Slovencev, se vidi da politiki ne delajo zdrahe. Ljudje prijazni tudi do nas, zastopijo vse kar jim rečeš, seveda pa imajo tudi veliko zdravega nacionalizma v sebi, kar je tudi prav. Gotovina je junak, ne pa mešič in ostali telebani!
Opažam pa nekaj drugega, srečo imajo da imajo toliko morja in otokov, tako slaba infrastruktura, ni niti na BV, preveč se kitijo samo z morjem o vlaganju pa ni ne duha ne sluha

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
[cenzura], rineš pa kar dol leto za letom.

Lej, naravne lepo pa so ok, ampak te seveda niso od Hrvatov, pač slučajno je tam Hrvaška trenutno.