Hamburger ?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Bil na malci v 7burgerju v Duplici. Steak burger + krompirček + 0,33 pir = 11.8 EUR. Malo bedasto sem se počutil ker sem ravno prejšnji dan za dve pici in pir v Bufu plačal 14.5 eur, ampak ajde, če se že afnamo....

Burger povprečen, velikost za malico ravno prava (pri meni to pomeni da bi z lahkoto zmazal še enega), krompirček na debelo povaljan v začimbe, po okusu primerljiv s paprika čipsom, skratka bljak. Pir je vsej afnariji dal piko na i (pomarančni bevog v piksni).

Končni vtis je precej zmeden, ne vem ali zaradi cene, premočnega pira ali dejstva, da sem sredi dopoldneva jedel na parkingu pred Hoferjem.

Heh imaš prav, tudi sam sem samo enkrat tam jedel na parkirišču pred hoferjem, pravzaprav je parkirišče od eurospina, ki je še bližje. Tudi sem se bedno počutil, ko se afnam s tem burgerjem mimo pa folk iz eurospina hodi z vrečkami riža za 50centov in čudnim mesom po 2eur/kg.
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Ja burger je potrebno zaužiti na ljubljanski promenadi, da te vidijo pravi ludje, in ne svojat iz Hofra in Eurospina.

Fak no.
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Ignoriraj sralca. Jaz obiskovalcev (in njihovih vrečk) omenjenih trgovin nisem opazil, oziroma tudi če bi jih, si nebi upal trdit da so kaj drugačni od mene, ki se tam na parkirišču afnam z burgerjem in pirčkom. Hotel sem samo poudarit da sem se ob malici za 12 eur sredi parkirišča počutil "mešano". In se nebi nič drugače če bi bil pred Mercatorjem ali kakšno drugo bolj "premium" štacuno.
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik BojanP pravi:
Ja burger je potrebno zaužiti na ljubljanski promenadi, da te vidijo pravi ludje, in ne svojat iz Hofra in Eurospina.

Fak no.

A ste se pofočkali vsi eurospinovci? Tri, dva..
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
kam tako razmišljanje pelje...
confused-1.gif
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Saj opazka ni letela nate. Tvoja recenzija je čisto korektna in primerna. Je pa pri 7 burgerju cena za klasik 3,50EUR. No vsaj bila je takšna. Sedaj že nekaj časa nisem bil tam. To se mi zdi pa primerna cena za burger iz parkirišča.
 
Nazadnje urejeno:

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
7 burger ima po mojih standardih zelo solidne burgerje za fer (v primerjavi z ljubljanskimi, npr.) ceno. Pa zmeraj sta na voljo dva točena pira, navadno en Bevog ali Pelicon za malce več in nekaj iz klasične lager ponudbe za dobra dva evra. Krompirček lahko pa tudi po mojem mnenju komot spustite, kot je rekel predhodnik - utopljen v nekih paprikastih začimbah.
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Navadni burger mislim da je 4 EUR, ampak, ko si že tam,...vzameš steak burger (6 eur), potem vprašanje če bom krompirček (2eur), seveda, pa kaj za popit, ja eno malo pivo (3.8 EUR).....pa smo tam. To je bolj samokritika, kot pa kritika 7burgerja.
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Navadni burger mislim da je 4 EUR, ampak, ko si že tam,...vzameš steak burger (6 eur), potem vprašanje če bom krompirček (2eur), seveda, pa kaj za popit, ja eno malo pivo (3.8 EUR).....pa smo tam. To je bolj samokritika, kot pa kritika 7burgerja.

Tamal pir, sploh ni pir... 3,8 ga cenijo - je zlat?
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Ne, je pa craft.
Kar pride po surovinah precej več kot industrijski.
Je pa res da ima pivovar od enga malega, ko odšteje trošarino dober 1 €. Ostalo je od države in prodajalca
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Ne, je pa craft.
Kar pride po surovinah precej več kot industrijski.
Je pa res da ima pivovar od enga malega, ko odšteje trošarino dober 1 €. Ostalo je od države in prodajalca

mikropivovar navadno pivo racuna cca 40centov ostalo so trosarine in prodaja ga za slab euro. Kaksen je pa strosek craftarja?
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
mikropivovar in craftar je isto.
Stroški so čisto odvisni od stila piva. Npr en stout je poceni v primerjavi z IPO, ker je uvožen hmelj brutalno drag. Seveda se trošarina tud viša z alkoholno stopnjo in craft piva so ponavadi močnejša. po grobem izračunu te pridejo surovine za kak klasičen IPA, okrog 80 centov na liter, pač odvisno kaj vkomponiraš noter
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Pa tole so samo surovine, tukaj nisem štel energetike, etikete, embalaže, amortizacije itd...
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Pust jih pocast, se ne splača s takimi, nej žulijo fensi Heinikena za 3,5 EUR, ker tist se pa še za uscat notri ni. Ponavad takemu ni žal dat 2 EUR za dvadeci razredčene kokakole, 3,8 EUR za vrhunsko pivo je pa že težava. Sem enmu takmu zadnjič pri Bevogu na festivalu rekel, da to ni za njega, da kaj se sili. Nej gre lepo na Laško in naj da mir po beer festivalih. Tam na pipah 42 top evropskih piv, med njimi se recimo Cantillon Krieka še v steklenici ne dobi, tam je bil pa za 2,8 EUR na pipi, pol ti pa frajer tuli, da hoče on najmanj Siddharto na odru, ča plača tok za tamal per.
Taki, ki pa tuljo, da tamal pir sploh ni pir, pa ponavad na craft festivalih po dveh urah na glavo dol visijo, ker jih zavrti ko majmune. Še vsakič se je kak našel, k ni vedu več, kje je doma.
 
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sem mislil biti tiho pa bom vseeno pokomentiral. Zavedam se da imam različne okuse ampak vseeno. Bil zadnjič v Lars&Svenu in za moje pojme katastrofa. Sem rekel OK.. in danes poskusim znova, drug burger in kaj naj recem? Ajde OK, pac burger kot burger ampak daleč od česa posebnega. Skratka mene več ne vidijo....! Se pa strinjam, dobra zgodba, lepo urejeno ampak kaj ko ima pri meni to 3% skupne vrednosti
smile-1.gif
Sicer že nisem bil vsaj pol leta ampak po spominu mi je Hoodov burger bolj sedel če že moram ta dva primerjati....
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz pa nisem še naletel na meni dobro craft pivo.
tongue-1.gif
Če že pijem nekaj za gušt je to kvalitetno vino, tam so meni res velike razlike med vrhunskimi vini in cheap shitom.

Pri piru se mi zdi, da bolj ko je brozga bolj ga cenijo. V Kralju žara mi je dal na mizo eno konkretno porcijo mlačnega bevoga, kot da bi nekdo štumfe opral v nefiltriranem.
crazy1.gif