Hamburger ?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Kot sm rekel. jebeš pravila. Ni je bombetke ki bi jo dal namesto lepinje. Ce delam doma burger potem defintivno lepinjo. Najmanj okusa da zraven. Itak je kruh pri Hamburgerju samo zato da zgleda in da je nekaj vse skupaj. Da nisi lačen.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sicer imaš pri tem vso pravico....ampak to je ze osebni pristop. Govor je o hamburgerju kot naj bi bil v originalu. Nisi nic drugacen od forumasa, ki bi imel v tem pogledu od hamburgerja samo meso. 😉

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Hipermarket Šiša. Tam, kjer lahko kupiš pečena svinjska reberca ti naredijo tudi burger. Meso je od Kodile.

A poješ ga kar v trgovini ? Ker če to ven neseš imaš do doma mrzlo
17758-icon_confused.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Prvii hamburger je pravzaprav res bil brez kruha. Kosilo pristaniskih delavcev v ameriki, v večini nemških priseljencev (hamburg steak). Polpeta iz govedine in zraven potenstana čebula. Kmalu so dodali kruh in mislim da gorcico....klasik burger pa se vedno velja: bombetka, patty, čebula, ketchup, kumarica. Ja cisto tak kot Macov 1955. Tadicija pac. Moj omiljeni osnovni pa je takle bacon cheese, čeprav imam raje tanke pattyje samo nisem jaz pekel tokrat.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Samo na hitro, mesa ni potrebno začiniti prav veliko, posoliš in popopraš lahko kasneje. Slanino popečeš v 3 do 4 minutah, solato paradajz in ostale pritwkline se ti ni treba prav veliko jajcat. Čebulo lahko surovo-frišno, če se ti jo ljubi jo naresiš praženo sladko v cca 6 do 8 minutah.
Kar se tiče mesa: če ga delaš sam vzameš flam in ga zmelješ čez 6 ali 8 luknjo, po želji enkrat ali dvakrat. Lahko pa greš tudi do mesarja saj imajo tisti, ki se spoznajo na govedino tudi pripravljene polpetke(da ne bomo uporabljali balkanizmov), pečeš na vroči plati ampak res vroči toliko da dosežeš zaželjeno zapečenost.
Kruh, dobiš po trgovinah, v najslabšem primeru vzameš kajzarico. Drugače pa pri pekarni Legiša dobiš že precej dober približek prave bombetke.

Sam za pripravo južne z burgerji za 4 člansko familijo ponucam cca 25 minut za vse skupaj.

Namenoma bbq zosov nisem omenjal, tu je precej široko polje lahko ga delaš sam vendar so uporabne količine za burgerje majhne tako, da ga je potrebno shraniti, dobiš pa solidne za solidno ceno tudi po trgovinah.

Odkar jih pečem sam meni in mojim tudi na pamet ne pade da bi ga jedli še kje zunaj.

Lp D
Pozabil si na 1 uro pripravein 1 uro pospravljanja za sabo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
No ja, sem slišal drugače.
En Bosac šel iz nečije v ameriko in tam jedel pleskavico v epinji. Tam v pristanišču.
S pleskavico je že šlo - ovc tam ni blo, sam govedna. Nekaj za muslime, ni svinine.
S kruhom pa malce težje. Možnost sam una sladka beta in nemški zenf. Doma pač tega ni bilo.
Ime - izpeljanja iz pleskavica v lepinji - v kratko hamburger.
Izumitel : nepoznati bosanac ovčar, iz sandžaka, koji je preko hamburga tokom života otišao u ameriko.
wikipedija: ko večkrat ponovljea laž, postane resnica.
štekaš?

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@Pbutec, na tvojo žalost je vse skup končano od štarta do konca v manj kot 45 minut z pospravljanjem vred. Če nimaš dveh levih rok boš videl, da ni nikakršnih problemov. Je pa res, da krompirčka razen ko pujsa futram ne nucam.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Včeraj sm bil v Pops place. Sicer nisem jaz jedel Burgerja ampak burger velikosti hoodovega za še enkratno ceno? Ga nism jedel ampak sm zihr da ni dvakrat boljši

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Čist preveč časa maš da bedarije pišeš.

Je to tvoj problem? Če razmerje kvaliteta/količina/cena ne štima, potem bo pač pops "obubožal" big deal. Isto velja za vsako ostalo stvar, ki je naprodaj na tem planetu. Če obstaja nekdo ki to plača je pač toliko vredno in pika.

Veš da majo burgerje po svetu za več 100€ ? Mislim da tudi 4kUSD.
wink-1.gif