Hamburger ?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Bevog ni brozga, to je prvo, pod drugo pa, če si dobil mlačno pivo (ohlajeno na 8 stopinj ni mlačno če to misliš) se ga zavrne, to ljudje pri nas premalo počnejo. Pokvarjeno pivo pač je tako kot bi štumfe opral. Ponavad pri pivu ni slabih okusov in tvoj okus pač ni namenjen pivu oziroma pivo z dejanskim okusom ti ne sede, enostavno, če si seveda dobil to kar si plačal in ne resnično brozge. Lahko je blo tud natočeno iz svinjskega avtomata, vse je možno. Samo Bevog, natočen in hranjen pravilno je pa daleč od brozge, je kar nekaj craftov v Sloveniji precej podpovprečnih, kar pa Bevog definitivno ni.
Ale piva se dejansko pije na nekaj stopinj višji temperaturi kot lager, sam pri nas po večini točijo vsa piva enako ohlajena, kar pomeni za večino craftov pri nas prenizko. Sicer smo pa off topic, ker gre beseda o burgerjih in je bil moj odziv na blebetanja o cenah.
 
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
Mater ste dosadni s temi Crafi, odpremo temo CRAFT?
hysterical-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Dosadni ste tud ostali s prepucavanjem okrog hamburgerjev in cene in lokacije in zdaj še okrog piva - s tem, da nekateri res ne ločite pive od pive. Pivu se namreč godi podobno kot burgerju, ker so ju vrli marketingarji s Pivo&Burger festom dodatno zavrteli v krog komercializacije brez izhoda, čeprav so najboljši crafterji začeli že pred leti in v miru, ko še ni bilo hipster ekspanzije. Bi bilo že počasi primerno naredit konec tej temi. Dejstvo je, da je komercializacija naredila svoje. Na hamburger ne hodim več nikamor. Vsi mogoči ponudniki so dokazali, da pač nimajo pošlihtnaih reči. Na osnovi pade 99% burgerjev. Tu ni debate. Stojim za svojimi besedami. Nisem pa strokovnjak. Še to...vsakemu predlagam, da se nauči delat domač hamburger od začetka, potem pa tu sodi. Zunaj podobnega ne boste jedli.
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Dosadni ste tud ostali s prepucavanjem okrog hamburgerjev in cene in lokacije in zdaj še okrog piva - s tem, da nekateri res ne ločite pive od pive. Pivu se namreč godi enako, kot burgerju, ker so ju vrli marketingarji s Pivo&Burger festom dodatno zavrteli v krog komercializacije brez izhoda, čeprav so najboljši crafterji začeli že pred leti in v miru, ko še ni bilo hipster ekspanzije. Bi bilo že počasi primerno naredit konec tej temi. Dejstvo je, da je komercializacija naredila svoje. Na hamburger ne hodim več nikamor. Vsi mogoči ponudniki so dokazali, da pač nimajo pošlihtnaih reči. Na osnovi pade 99% burgerjev. Tu ni debate. Stojim za svojimi besedami. Še to...vsakemu predlagam, da se nauči delat domač hamburger od začetka, potem pa tu sodi. Zunaj podobnega ne boste jedli.
467716-post_slo.gif


Če obstaja dokumentarec how did beer save the world, bi lahko sedaj posneli še how did hipsters and marketing destroy good food and beer.
Žal (ali pa tudi ne) je tako, da najboljše lahko skraftaš doma, naj bodo to piva, burgerji, bbq, pa ostale rokodelske zadeve kjer ne rabiš blazne tehnologije.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
No no, te cenim ampak jaz bi na tvojem mestu tukaj stopil malo nazaj... že drži da si morda majstore za grill in meso ampak saj v tej temi lahko sodelujejo/mo tudi navadni seljaki ki ne znajo/mo pečt najboljšega burgerja doma ali pa se nam pač ne ljubi? Saj je to še vedno forum za širše množice kajne? Torej prav je da če je tema "Hamburger" da pač različni ljudje podebatiramo kje smo bili na burgerju in kako smo zadovoljni z njim. Konec koncev so si okusi različni in ne rabiš bit "svetski" poznavalec da oceniš kaj ti je dobro in kaj ti ni. Me pa res moti da se je v debati o hamburgerjih razvnela debata o pivu. Ravno kupujem mesoreznico in glede na to da se z njo reže meso in da je v burgerju meso (logična povezava a ne) bi lahko tudi o tem podebatirali kaj kupiti?
hysterical-1.gif
 

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Še to...vsakemu predlagam, da se nauči delat domač hamburger od začetka, potem pa tu sodi. Zunaj podobnega ne boste jedli.

Jaz bi ga naredil doma. Daj en osnoven recept. Recimo, kako začitnit plesko, kako dolgo pečt na eni in na drugi strani. Kako narediti domačo omako. Kero štručko kupiti? Kero solato dat noter...tak osnove, če bi prosim napisal.

hvala.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
hja, to je pa tko....pivo in burger gresta lepo skupaj. In kdor pokomentira burger, ponavadi še reče kaj čez pivsko karto...potem pa če kdo govori kaj čez zares odlično pivo (pustimo subjektiven okus, ampak tehnično gledano je Bevog ata in mama), se men in kalbotu malo zamegli :D
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Še to...vsakemu predlagam, da se nauči delat domač hamburger od začetka, potem pa tu sodi. Zunaj podobnega ne boste jedli.

Jaz bi ga naredil doma. Daj en osnoven recept. Recimo, kako začitnit plesko, kako dolgo pečt na eni in na drugi strani. Kako narediti domačo omako. Kero štručko kupiti? Kero solato dat noter...tak osnove, če bi prosim napisal.

hvala.

Je že, večkrat.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
hja, to je pa tko....pivo in burger gresta lepo skupaj. In kdor pokomentira burger, ponavadi še reče kaj čez pivsko karto...potem pa če kdo govori kaj čez zares odlično pivo (pustimo subjektiven okus, ampak tehnično gledano je Bevog ata in mama), se men in kalbotu malo zamegli :D

zmaga.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sem omenil krog a ne? No vsaka objava tega in tega burgerja zapelje debato v še eno ponovitev kroga. Problem je ravno v tem. Meni sicer ni čisto jasno kako to, ampak lastniki obratov s hamburgerji ne želijo brat med vrsticami. Pa sem prepričan, da v svoji marketing vnemi spremljajo te reči. Dokler so širše množice, da ne uporabim tvojega izraza (ker ne vem kaj ga je bilo treba), ne odzovejo na slab produkt z neodobravanjem in ne-nakupom ali ne-obiskom, potem bo pač tako ostalo. Pa da se razumemo, je povsod enako. Samo v eni naši mali Sloveniji je tole eskaliralo, drugje se porazdeli med dobre in slabe in povprečne. Nisem si čisto na jasnem kje je vzrok, da se ne najde nekdo, ki bi rekel: bemtiš....jaz bom pa delal preproste ta prave burgerje. Sploh si pa nisem na jasnem, kaj naprimer katerega od večjih in uspešnejših zadržuje pri tem, da ne bi poštimal stvari in zavladal. Je že nekaj na tem.....ljudje so prehitro zadovoljni in potem ni več važno, če bi bil lahko burger res dober - saj se ja prodaja. Še glede različnih okusov...tukaj pa sem rahlo razočaran nad tvojim mnenjem. Gre za posploševanje, ki naj bi upravičilo slabe približke? Obstajajo standardi npr.: okus zapečene govedine s pravilnim deležem maščobe, al dente testenine iz moke semolina, testo za pico, prava mozzarela, .....verjetno veš kam merim. Tukaj vsaj zame ni posploševanja. Tako lahko pripravimo 5 različnih burgerjev ( samo za meso) iz kakovostnega mesa in bomo seveda dobili 5 okusov, ampak naj bodo narejeni kot je treba. Potem se pa lahko pogovarjamo, kateri je boljši. Jaz namreč vedno govorim, da priprava šepa in je slaba. Pa brez zamere....

P.S.: Mesoreznico pa nabavi kakovostno 10-ko ali 12 - ko, za doma. Ne vem kaj vse bi rad delal. Nože pa z luknjami 6, 8 in 10. Prodajajo se v trgovinah z mesarskimi pripomočki. Povprašaš pa lahko tudi pri svojem mesarju. Če je zunanjost slaba (odlitek, kovinska oplata) potem poišči boljšo.
 
Nazadnje urejeno:

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.952
2.641
113
Zakaj pa se ti ne lotiš takega projekta? Pa ni mišljeno kot provokacija ampak resno vprašanje. Sej po zanju in smislu za to si sigurno v vrhu v Sloveniji.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
To ni hec.....če bi moral preživet, potem bi pač prodajal burgerje. Ali pa tudi ne, v danih razmerah in danem občestvu. Sem bolj usmerjen v community building, da se lahko čimveč nas najde, ki se ne bomo dali več zadovoljit s polizdelki. Pa tu ne mislim, da delamo neke tečaje in služimo z neznanjem, ampak pravi community, kjer znanje dobiš in ga tudi deliš. Toliko o tem.
 
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
P.S.: Mesoreznico pa nabavi kakovostno 10-ko ali 12 - ko, za doma. Ne vem kaj vse bi rad delal. Nože pa z luknjami 6, 8 in 10. Prodajajo se v trgovinah z mesarskimi pripomočki. Povprašaš pa lahko tudi pri svojem mesarju. Če je zunanjost slaba (odlitek, kovinska oplata) potem poišči boljšo.

To je bilo sarkastično napisano
smile-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Še glede različnih okusov...tukaj pa sem rahlo razočaran nad tvojim mnenjem. Gre za posploševanje, ki naj bi upravičilo slabe približke?

Morda ne razumeš kaj sem hotel s tem povedat, večina ljudi ima še vedno zamegljen um in v prvi vrsti je pomembna cena, torej lahko ti njemu dajaš ne vem kakšno nevem koliko zorjeno meso v burger in ko ga bo plačal 9€ in dobil enkrat manjšega na krožniku kot pri šiptarju za 4,5€ bo slednji zmagovalec. Bolj bo okusen, skratka to bo to. Psiha je [cenzura] o tem ti govorim. Pol debate o burgerjih tukaj gori temelji o ceni in velikosti... Skratka žalostno ampak resnično, veliko ljudi ne ve kaj je dobro, kaj pa temu botruje pa ne vem...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma ni res... nikakor ne štima. Če gledaš na ceno je bigmek 2.10, dva sta cenejša kot šiptar.

Bolj me zanima kdo sploh še kebab ali pa burger kupi pri šiptarju ne glede na ceno. Dobre burgerje se da kar dobro računat. Da pa ni kvalitete se pa ne strinjam, čeprav mi tile hoodi, larsi še nikakor niso optimalni.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.434
2.429
113
Pa dobro no, kot primer sem pač dal saj ne vem če še šiptarji sploh to pečejo... Nisem jaz nikjer trdil da ni kvalitete, malo si pobrkal.
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.063
1.276
113
42
Važna je prava mera cene in okusa. Z veseljem dam 8 eur za dober burger. problem je ker dobim cenejšga pa zelo dobrega.

Drgač pa Reservoir Dogs > Bevog
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Samo na hitro, mesa ni potrebno začiniti prav veliko, posoliš in popopraš lahko kasneje. Slanino popečeš v 3 do 4 minutah, solato paradajz in ostale pritwkline se ti ni treba prav veliko jajcat. Čebulo lahko surovo-frišno, če se ti jo ljubi jo naresiš praženo sladko v cca 6 do 8 minutah.
Kar se tiče mesa: če ga delaš sam vzameš flam in ga zmelješ čez 6 ali 8 luknjo, po želji enkrat ali dvakrat. Lahko pa greš tudi do mesarja saj imajo tisti, ki se spoznajo na govedino tudi pripravljene polpetke(da ne bomo uporabljali balkanizmov), pečeš na vroči plati ampak res vroči toliko da dosežeš zaželjeno zapečenost.
Kruh, dobiš po trgovinah, v najslabšem primeru vzameš kajzarico. Drugače pa pri pekarni Legiša dobiš že precej dober približek prave bombetke.

Sam za pripravo južne z burgerji za 4 člansko familijo ponucam cca 25 minut za vse skupaj.

Namenoma bbq zosov nisem omenjal, tu je precej široko polje lahko ga delaš sam vendar so uporabne količine za burgerje majhne tako, da ga je potrebno shraniti, dobiš pa solidne za solidno ceno tudi po trgovinah.

Odkar jih pečem sam meni in mojim tudi na pamet ne pade da bi ga jedli še kje zunaj.

Lp D
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Še glede različnih okusov...tukaj pa sem rahlo razočaran nad tvojim mnenjem. Gre za posploševanje, ki naj bi upravičilo slabe približke?

Morda ne razumeš kaj sem hotel s tem povedat, večina ljudi ima še vedno zamegljen um in v prvi vrsti je pomembna cena, torej lahko ti njemu dajaš ne vem kakšno nevem koliko zorjeno meso v burger in ko ga bo plačal 9€ in dobil enkrat manjšega na krožniku kot pri šiptarju za 4,5€ bo slednji zmagovalec. Bolj bo okusen, skratka to bo to. Psiha je [cenzura] o tem ti govorim. Pol debate o burgerjih tukaj gori temelji o ceni in velikosti... Skratka žalostno ampak resnično, veliko ljudi ne ve kaj je dobro, kaj pa temu botruje pa ne vem...

No jaz pravim, da šepa priprava in v nekaterih primerih tudi sestavine. Dober burger je dober burger. Lahko ga komentiraš, da je majhen, pa da je drag - še vedno pa je dober, če je dober. Tukaj je največji problem. Niso dobri, kot bi glede na vloženo lahko biti. Sem pa imel možnost preizkusiti vsaj dva od dobaviteljev za večje burger place. Že ko sem polpetko videl sem vedel kaj bo. Odkriva se toplo vodo spet in spet. Sem pa osnove napisal že večkrat, pa se ne bi ponavljal.
 
Nazadnje urejeno: