Habanero feferoni

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Ja, sem naredil. Vse je sicer ok, ampak začela se mi je pojavljati plesen na zemlji. Verjetno zato, ker so bili zdele bolj zalivani kot doslej?

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Ajaj, ja plesen se začne nabirat zaradi vlage, daj jih nekam nad radiator.Pa zalivaj v mejah normale, ne vsak dan, če ni potrebno, glej kakšna je zemlja.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
za feferone je pomembno da imajo toplo zemljo.
Najbolje je zalivati z mlačno vodo.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Moji že lepo rastejo:

Še enkrat hvala uporabniku rawr za semena
cheer.gif

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Jah so bol majhni na žalost. Sam sem jih letos prvič sam kalil, lani sem dobil od prijatelja sadike. Bom pa vedel za drugo leto da prej

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Fajn, da je kalitev uspela
smile-1.gif
Ena runda čilijev bo, več pa težko. Januarja/februarja se začne kalitev na toplem v hiši, maja/junija pa jih prestaviš ven.

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Fajn, da je kalitev uspela
smile-1.gif
Ena runda čilijev bo, več pa težko. Januarja/februarja se začne kalitev na toplem v hiši, maja/junija pa jih prestaviš ven.
Kar januarja...še najbolje pa, da prezimiš dve rastlini, da imaš zgodaj plodove, pri meni še kakšen mesec pa bo trgatev
smile-1.gif

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Jaz bom pa poizkusil srečo z bonsai obliko čilijev. Dve posamezni sadiki sem združil v eno in ju namontiral tako, da bi se stebli čimbolj zavili okoli sebe. Povezal sem ju s cvernom, ko pa bo pretesno, bom pa zadevo odstranil in povezal bolj na široko.

Obe sadiki bom gojil v teglcu toliko časa, da bosta stebli dovolj oleseneli, potem pa se začne prirezovanje in presaditev v bonsai teglc. Srečo z dvojčki bom poizkusil s sortama Habanero in Carolina reaper, Bhut jolokio pa bom naredil samostojno. Takole izgleda združen Habanero:

Kako in kaj mi bo uspevalo (če sploh bo) ne vem, upam pač na srečo. Me pa zanima če je kdo izmed vas tudi že preizkušal kaj podobnega in kako se je zadeva obnesla?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zgleda lepo, samo ne vem če ju ma smisel združevat zdaj, ko se je začela sezona. Škodi verjetno ne... Link od bonchi še maš ne? Najboljše da se držiš tistih navodil.

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Hja, združuješ lahko šele, ko so stebla okoli 5mm debela, prej ne. Združil pa sem bolj kot ne zato, ker sem nekje videl bonsai čili z zavitim deblom in mi je bil ful carski
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Se strinjam da zgleda hudo, in ker sta dve različni sorti, bodo pol različni čiliji gor.
smile-1.gif
Zelo pomembno je, damaš konstantno toplo, vsaj 23C in pa seveda dovolj svetlobe. Semena so itak drobiži, tak da lahko ful eksperimentiraš!

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Emm... Pripravil sem 1 teglc z dvema Habaneroma in 1 teglc z dvema Karolinama. Nisem mešal vrst. Imam pa zadevo locirano pod stešnim oknom in vedno je +23, tko da ni vrag da bo kaj ratal. Tako ali tako bom tudi dal ven na vrt v zemljo nekaj sadik in če bo kriza bom pa tiste prezimil in v bonsai drugo leto probal predelat...

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik Fonzi pravi:
Emm... Pripravil sem 1 teglc z dvema Habaneroma in 1 teglc z dvema Karolinama. Nisem mešal vrst. Imam pa zadevo locirano pod stešnim oknom in vedno je +23, tko da ni vrag da bo kaj ratal. Tako ali tako bom tudi dal ven na vrt v zemljo nekaj sadik in če bo kriza bom pa tiste prezimil in v bonsai drugo leto probal predelat...
Zanimiva zna biti kombinacija, ko bosta feferona oplodila eden drugega.

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Na nekaterih primerih opažam da (predvsem) spodnji listi postajajo vse bolj rumeni, med tem ko so drugi primeri popolnoma zdravi - temno zeleni in bogati listi. Pogoji so povsod enaki - enaka polica, enako okno, enako zalivanje...