Habanero feferoni

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Kako pogosto kaj zalivaš zadevo? Meni so se začeli na nekaterih listi mal krivit - zvijat, pa sm v dilemi če ni to kej povezano z zalivsnjem. Vsak dan jim dam za eno kavno žličko deževnice....
confused-1.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
1.992
775
113
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
moji:

Lepi čiliji. Edino kar bi bilo verjetno ok po mojem je, da bi jih presadil. Vidim, da imaš več rastlin v eni tableti. To bo brez trganja korenin težko šlo narazen.

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
moji:

Lepi čiliji. Edino kar bi bilo verjetno ok po mojem je, da bi jih presadil. Vidim, da imaš več rastlin v eni tableti. To bo brez trganja korenin težko šlo narazen.

Namočiš v mlačni vodi, gredo čisto lepo narazen.

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Mojstri, imam problem. Letnice so mi do zdaj lepo uspevale, v zadnjih treh dneh pa opažam da se mi nekatere sadike povešajo, oziroma skrivljajo liste. To se mi dogaja le pri sortah Jalapeno in Cayenne, ostali pa so uredu. Feferone imam na polici pod strešnim oknom in jih vsak dan s šprico zalijem z dvema pritiskoma na pumpo.

Tole je povešen Cayenne:

Tole so zdrave Caroline in Habaneroti

Takole pa imam naštimane na polici:

Kaj bi lahko bilo narobe
confused-1.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
...zadnji....

a je Bolivian rainbow okrasna rastlina al je to tudi za jest....ekateri pravijo, da je okrasna in da se kao da uživat sem pa tja kak čili, ni pa za dnevno obiranje in uživanje...

kaj je res?

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Luknc nimam. Bom naredu če je treba. Za vodo pa pravim da vsak dan zalivam z dvema šusoma iz šprice...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Lahko je tudi problem vlaga, pri tropskih vrstah je potrebna visoka vlažnost. Pri malih rastlinicah ki imajo male koreninice je to še bolj pomembno.

Pokrij lonček z vrečko za vlaganje (tako boš imel 100% vlažnost pod pokrovom) pa boš po parih dneh videl ali je boljše.

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Pomoje je premalo vode, ker je zemlja na nekaterih lončkih odstopila od plastike. Sem naredil luknje spodaj in zalil malo bolj.

Tole je zdrava karolinca:

Tole pa bošček Cayenne:

002.JPG

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Definitivno premalo vode. Zalivaj iz flaške, ne iz šprice, kjer imaš samo feeling, da si zadosti zalil... Sem imel identične probleme. Pa mogoče kakšna stopinjo prevroče (direktno sonce, radiator...).

Tole so pa najini...
1989760-fefos.jpg

Priponke

• 1989760-fefos.jpg
    1989760-fefos.jpg
    237,5 KB · Ogledi: 241

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik Fonzi pravi:
Mojstri, imam problem. Letnice so mi do zdaj lepo uspevale, v zadnjih treh dneh pa opažam da se mi nekatere sadike povešajo, oziroma skrivljajo liste. To se mi dogaja le pri sortah Jalapeno in Cayenne, ostali pa so uredu. Feferone imam na polici pod strešnim oknom in jih vsak dan s šprico zalijem z dvema pritiskoma na pumpo.

Tole so zdrave Caroline in Habaneroti
Premalo vode, ne zalivaj jih po listih in ne zalivaj jih s šprico, pod lončki obvezno luknje, da se odvečna voda odcedi.

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Jup, premalo vode je bilo - sem jih v soboto fajn v vodo postavil, zdej pa so se čisto vse rastlinice pobrale in se lepo sončijo na pomladanskem soncu.

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik Fonzi pravi:
Jup, premalo vode je bilo - sem jih v soboto fajn v vodo postavil, zdej pa so se čisto vse rastlinice pobrale in se lepo sončijo na pomladanskem soncu.

Samo, da si jih rešil, zdaj pa pazi, da jih ne boš preveč zalival ti bodo korenine zgnile.
Luknje na lončkih si naredil?