Grill

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jysku običajno ponuja nizkocenovne (nizkokvalitetne) zadeve, razen par priznanih znamk za odeje/pojštre/jogije in še kaj. Ni variante, da kupim grill v Jysku...

Da se drugače izrazim.Na grillu jaz nebi šparal ker konec koncev ga ne menjaš na 5 let, pa še hrano ješ z njega, tak da kake ful prebarvane/poceni zadeve pri meni takoj odpadejo.
smirk-1.gif
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Eno je oglje, drugo so briketi
wink-1.gif
Je res.

Morda veš, kolikšna je razlika v trajanju in temperaturi oglja vs. briketi pri peki v Webru, torej pokrito?
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Nimam pojma, ker ne uporabljam Webra
wink-1.gif


Na splošno pa je oglje bolj vroče in traja krajši čas.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Nimam pojma, ker ne uporabljam Webra
wink-1.gif


Na splošno pa je oglje bolj vroče in traja krajši čas.

To je v splošnem to......lahko rečeš oglje do 1 ure, briketi do dveh pa se ne smotiš preveč, za te brikete, kar se jih kle dobi. Če želiš pečt na oglju najprej eno finejšo mrežico postavi na spodnji štuk, da ne bo drobir ves takoj na dno popadal, ker postane vse skupaj samo še bolj vroče, ko maš enkrat v centru na dnu 5-10 cm tlečega oglja. (poizkusiš lahko tud z lesom, če imaš čas. Bukova drva, hrastova drva, trta....) Briketi ti bodo pa dali enakomerno vročino, pa držali dalj časa. Začni z briketi, pa potem eksperimentiraj, samo ne nabavljaj oglja po Leclercih, Petrolih in podobno. Najdeš lahko dna Googlu domače proizvajalce bukovega oglja.....
 
Nazadnje urejeno:

BojanS

Pripravnik
7. jul 2010
43
0
6
Če je komu odveč Weber Q 300 ali pogojno Q 200, naj me obvesti-KUPIM (seveda mora biti ohranjen).

Je pa zanimivo, da imajo žari Spirit bistveno daljšo garancijo kot serija Q ?!

Sem šel pogledat novo serijo Spirit in je na sliki bistveno boljša kot v resnici oz, je bila moja E 210 boljša kot novi model E 210.
 

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
ksz.

briketi v indirektni peki (lepo skupčkani na levi in desni strani "kotla") zdržijo več kot 2 uri, kar omogoča peko večjih kosov mesa (1-2kg+); sam uporabljam bauhasove in niso slabi.
Čez letošnjo zimo sem skuril 15 kg briketov (kar je cca 20-25 pek - smokey joe silver); tistih Lidlovih sem dobil samo en paket in je bilo premalo za resen test; po spominu niso bili slabi; orientacijska cena za "dober nakup" je cca 70 centov kila briketov. Kar je ceneje je poceni.. nad 1 EUR je "drago"; webrovi mi niso bili všeč (kot je že en napisal rata taka rumena mivka, ki mi ni bla všeč; temperature je sicer dovolj, a potrebujejo malo več vžiganja - traja malo dlje da res zahajca).

kar se mesa tiče - čevapi so pač čevapi - zajebani za pečt (nizka temp itd),...

finta webra je peka večjih kosov - to kar na odprtem žaru ni možno (presušiš);
kremenatli in vse naprej je pa biistveno bolj sočno če se peče pod pokrovom. V bistvu ne morš zajebat (prepečt) razen če res pozabiš na žar (preveč piva vmes).
In za spremembo od večine navodil za ostale "stroje", so webrova uporabna. Ocenjeni časi peke dejansko držijo.

Kremenatli v kosu, rebra v kosu, goveja pečenka, mrežna pečenka,... tu pa odprti žar ne pride blizu.

Mogoče bo slišat kot TopShop reklama ampak je res - odkar imamo webra (2 leti) mesa nismo nikoli več pekli v roru (ventilatorski pečici).

Tudi ko je zunaj minus 10, spucaš sneg z njega.. zakuriš dimnik... nasuješ briketke levo in desno, vmes folijo/alu posodico da lovi sok od mesa (da ni pol kotla svinjskega od soka pečenke), vliješ vanjo malo vode.. in flikneš meso gor.
Kila mesa -> urca pečenja... pobereš, zapreš v kastrolo,.. pustiš 10, 15 minut.. in ješ ko lord.
Brez obračanja, brez skrbi. Simpl.

Vmes lahko delaš druge stvari (npr. pivo).

Edit:
pleska in čevapi kar naenkrat postanejo precej "nepomembni"; so veliko boljši (in ne dražji) kosi mesa, ki se na žaru zelo dobro obnesejo.
 
Nazadnje urejeno:

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
kje v slo so webri najugodnejši?

Vceraj sem bil v Leclercu v Ljubljani in imajo 2 webra na akciji. Cene si nisem zapomnil a glede na to, da kadar je pri njih akcija je kar ugodno bi se mogoce splacalo pogledat.
Pa si prepričan, da sta bila prav Webra?
V včerajšnjem katalogu, konkretno TU (str. 18-19) jih je namreč cel kup, pa niti enega Webra med njimi.
Kakšna pa sta bila - plinska, na oglje, električna?
100% je pisalo gor weber, ker sem bil ravno zaradi teme tukaj pozoren. Bi rekel da sta bila na oglje ker sta bila okrogla. Je bilo pa več žarov razstavljenih na istem placu - med sedežnimi garniturami za na vrt naravnost ko prideš notri proti koncu vrste.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Kolk ga serjete s temi webri itd, nas rostilj je skoraj isti homemade kot od Jest5, pa se vratovine in kotleti kosajo z vilco ko ga dobis na kroznik. V postopku peke in lesni zerjavici je ves car, ne pa v firmi rostilja.
1750030-net.jpg
 

Priponke

  • 1750030-net.jpg
    1750030-net.jpg
    257,7 KB · Ogledi: 219
Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ker pac jemo se ksn drug bl kvalitetn meso, ki je precej mn mastn in bo na temle zaru presusen...
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Meni se ribe, plučna, kura, roast beef,... ne zdijo nič presušeni. Ostalim jedcem tudi ne.
Mogoče je pa problem le v peku, da zadevo presuši na navadnem žaru
grims-1.gif
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
mogoče pa sam ti nimaš okusa :p migrede, tud men in našim jedcem je bil kamnit žar in rešetka/marmornata plata top shit, dokler nism probu webra...
 
Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
ker pac jemo se ksn drug bl kvalitetn meso, ki je precej mn mastn in bo na temle zaru presusen...

Aha, ok dej mi povej kaj je lahko se bolj suho kot kotlet? Oz dej mi povej kaj naj gor vrzem tocno, pa to tudi bom vrgu gor.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kok ste jadni s tem de facto najedanjem proti ...... vsakemu svoje, če bi mel jst plac za zidano bi bla zidana. Ker ga nimam je Weber. Sam ta bi bil tud če bi mel zidano zraven zarad tega kar pač omogoča. Če ne znaš pečt pa itak vse sesuješ.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
No ja, tema je "Grill" in ne "Weber"
smirk-1.gif
Vsak ima pravico podati svoje mnenje.

Če bi rad weber only temo, si jo odpri, pa v prvem sporočilu objavi, da se lahko v tej temi govori le o Webru, pa še to naj bo le hvala.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
No noben ne najeda, ampak ste smesni ker se prav lepo vidi da ce ni weber potem ni mozno narest vredu. In jest nimam zidan rostil ampak navaden kot weber, sam da ni okrogel. Mogoce je pa tle finta
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ma ne bom odpiral teme, ker je bila enkrat ena že zaprta, ker nekateri tukaj ne znajo drugega, kot ljudi označit za prodajalce in oglaševalce zadev, ki jo zagovarjamo. Vas je pa par, ki boste vztrajno podcenjujoče trdili svoje u nedogled.
Sam obožujem peko na odprtem ognju in mi pač bivanjske razmere onogočajo normalno in varno uporabo Webra. Ker sem frik jih imam 4 ine me to veseli. Ne morem imet tazga roštilja, kot ti. Mam pa pri bratu še roštilj iz soda, ker ma pač dovolj prostora. Na vasi pri prijateljih obrnemo tud odojka in jagenjčka, ker majo pač vse tam. Jaz tega doma nimam in uporabljam Weber. Noter spečem zakon hrano, karkoli pade noter. To pošteno zagovarjam v temi, ki se tiče grilanja in grillov......ne mi najedat, ker jaz tebi tud ne. Ali pač? sorry.....nisem hotu
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
No noben ne najeda, ampak ste smesni ker se prav lepo vidi da ce ni weber potem ni mozno narest vredu. In jest nimam zidan rostil ampak navaden kot weber, sam da ni okrogel. Mogoce je pa tle finta

Ma kdo je smešen kle......če imaš stvar, ki ti funkcionira OK, basta! Weber je znamka vredna svojga denarja, kar je redkost danes. Sej te jasno tud kle oberejo, če ne veš kaj resnično rabiš itak da. Po mojem je to osnovni oz. eno nad osnovnim modelom 57 cm Weber Kettle. Majka za vse pogoje............ a smo zmenjeni?
 
Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Ma ne bom odpiral teme, ker je bila enkrat ena že zaprta, ker nekateri tukaj ne znajo drugega, kot ljudi označit za prodajalce in oglaševalce zadev, ki jo zagovarjamo. Vas je pa par, ki boste vztrajno podcenjujoče trdili svoje u nedogled.
Sam obožujem peko na odprtem ognju in mi pač bivanjske razmere onogočajo normalno in varno uporabo Webra. Ker sem frik jih imam 4 ine me to veseli. Ne morem imet tazga roštilja, kot ti. Mam pa pri bratu še roštilj iz soda, ker ma pač dovolj prostora. Na vasi pri prijateljih obrnemo tud odojka in jagenjčka, ker majo pač vse tam. Jaz tega doma nimam in uporabljam Weber. Noter spečem zakon hrano, karkoli pade noter. To pošteno zagovarjam v temi, ki se tiče grilanja in grillov......ne mi najedat, ker jaz tebi tud ne. Ali pač? sorry.....nisem hotu
Kot prvo si sedaj ti začel z najedanjem. Tokrat se ni nihče obregnil ob tvoje pisanje.
Kot drugo pa dokler se boste webraši spotikali ob "navadne" roštilje in kotalili buče, kako je na njih vse presušeno in podobne neumnosti, vam bomo z veseljem povedali svoje.