Grill

Kupi_Zar

Zelenc'
6. apr 2013
23
0
1
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
za 4-člansko družino - kakšno dimenzijo je bolj smiselno vzeti - 47 ali 57 cm?

Za peko za 4 ljudi bo dovolj žar premera 47cm.

LP Kupi žar
 
Nazadnje uredil moderator:

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
kje v slo so webri najugodnejši?

Vceraj sem bil v Leclercu v Ljubljani in imajo 2 webra na akciji. Cene si nisem zapomnil a glede na to, da kadar je pri njih akcija je kar ugodno bi se mogoce splacalo pogledat.
 

Kupi_Zar

Zelenc'
6. apr 2013
23
0
1
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Imaš take naravne leseno voskaste kocke. Malo se kadi ampak je OK. Drugač pa Weber......ne smrdi in ne kadi se nič. Neka vojaško alpinistična survival zadeva prevekslana v široko potrošnjo. Ko sem videl test, ko je tip v bajti prižgal kocko in nad njo pogrel vodo sem jih sprobal in delajo fajn.

Webrove kocke za prižiganje dobite pri nas

http://www.kupi-zar.si/kocke-za-priziganje.html

LP Kupi Žar
 
Nazadnje uredil moderator:

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
katera modela pa sta v akciji in kakšna je cena? v leclercovih katalogih ne najdem nič...
 

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
@rs1975
Ja takle je, od viška res ne boli glava, tak ko rawr pravi
smile-1.gif

Sam mam naprimer 47, pa sm že tut peku za 10+ komadov (je sicer rahlo zamudno pa morš oglje dodatno gor devat oz segrevat). Tak da za 4 bi se po moje dalo z 47, pač taki dve rundi, z 57 bo pa res bolj kamot. Pač odvisno, kolk ti tista finančna razlika pomeni.
Priprava žara na peko nena traja nič ke ekstra dlje, par minutk mal več. Nažgeš oglja v tisti dimnik al pa ga z kakim brenerjem zahacaš, pa je.
Sicer pa se peče tak vedno z ljubeznijo, polako in s pirom v rokim tak da je čas in poraba oglja zanemarljiv detajl
evil.gif
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Mi smo štirje, in mi je žal, da sem takrat gledal na denar in kupil 47ko. Malo mesa, malo zlenjave pa je hitro polna. Priporočam 57, če ni kakega hudega razloga proti. Pa še več prostora je pod pokrovom, če imaš večji kos mesa. Npr. beer can chicken ni šans, da spečeš na 47ki.
 

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
hvala obema za odgovore, tako kot sem pričakoval so mnenja deljena...

sicer kakšnega celega piščanca najbrž ne bom pekel, morda kako polovičko... sem bolj navezan na balkanske specialitete z grilla
smile-1.gif


imam možnost vzeti rabljenega, 5 let starega, model OT Original, 57 cm za pol nove cene. pa razmišljam ali raje vzeti tega rabljenega ali novega 47-tko za 150 EUR...
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Pol je tudi za premislit ali je Weber sploh zate. Če namreč večinoma pečeš brez pokrova npr. za balkanske specialitete, potem je po mojem mogoče bolj smiselno razmisliti o kakem drugem žaru, ker boš pri webru dal denar za stvari, ki jih ne boš uporabljal. Samo moje mnenje.
 

BojanS

Pripravnik
7. jul 2010
43
0
6
Weber je zakon,
imel sem:
Q200 (plin)-odličen, lahko tudi mobilen a včasih prešvoh-prodal
Q 260 (oglje)-masivna izvedba, a je oglje preblizu rešetki-prodal
Smokey joe-"žepni", res miniatura, vendar ponesrečen, saj ima dotok zraka nad ogljem (obstaja tudi varianta zračnik spodaj, a mislim da ga ne prodajajo pri nas)-prodal

Imam:
One touch orig. 57, kupljan l. 2006, uporabljam za večje kose ali pa za "klasiko" le kadar je večja družba, saj se mi ga za nas 4 zdi brezveze kurit (da zadevo spraviš na delovno temperaturo gre takoj 2 kg oglja oz. briketov).
E 210 , kupljen 8/2012, masiven, močen, vsestranski, hiter-spečem tudi pozimi pred garažo na "brzaka", potrebuješ prostor zanj-garaža.
 
Nazadnje urejeno:

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik BojanS pravi:
Weber je zakon,
imel sem:
Q200 (plin)-odličen, lahko tudi mobilen a včasih pršvoh-prodal
Q 260 (oglje)-masivna izvedba, a je oglje preblizu rešetki-prodal
Smokey joe-"žepni", res miniatura, vendra ponesrečen, saj ima dotok zraka nad ogljem (obstaja tudi varianta zračnik spodaj, a mislim da ga ne prodajajo pri nas)-prodal

Imam:
One touch orig. 57, kupljan l. 2006, uporabljam za večje kose ali pa za "kalsiko" le kadar je večja družba, saj se mi ga za nas 4 zdi brezveze kurit (da zadevo spraviš na delovno temperaturo gre takoj 2 kg oglja oz. briketov).
E 210 , kupljen 8/2012, masiven, močen, vsestranski, hiter-spečem tudi pozimi pred garažo na "brzaka", potrebuješ prostor zanj-garaža.

potem je po tvoje za 4 osebe model 47cm čisto dovolj?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjo!

Jaz mislim, da vzemi 57cm. Vedno rabiš še mal placa za popečt kruh, segret omakco na hitro - žar je super stvar, če imaš dovolj prostora za ustvarjalnost.

Imam 37, 47 in 57 cm in vsi seveda delajo super, a na manjših dveh kaj kmalu zmanjka prostora za komot. Sploh manjši je itak za dve osebi, tale stednji pa tako tako.... po rundah, kot je že prej nekdo napisal. Zaradi samega oglja zna bit poaba večja samo na Webrih se itak splača pečt na pol pol. Žerjavco nagrmadiš na polovici žara, tam zapečeš začetno, da se meso zapre in potem rotiraš na drugo stran in pod pokrovom do konca spečeš. To je za npr. kose piščanca, večje kremenatle, stejke tudi ribo v kosu, če je večja. Drugače pa prakticiraj en sloj briketov po celem dnu(lih kakšna vreča od 3kg za 57cm) in računaj na enakomerno peko cca. 1-2 ure. Res pa je da brez kakovostnih briketov ne bo nič. Po mojem skromnem mnenju so najboljši briketi avstralski Heat Beads, ki se jih je dobilo na Amazon.de. Zdaj jih ni, pomojem bodo kmalu obnovili ponudbo. Pečeš dve uri in ostane še pol briketa ne zgorelega za naslednjič....ne moreš verjet. Ostalo je bolj tako, tako. Drži po eno uro. Ostanejo še Webrovi briketi, ki pa so milo reno čudni. So večji od vseh ostalih, vedno mam občutek, da malo slabše gorijo itd. Lidl je imel lani še kar v redu brikete.....to je to.
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
kje v slo so webri najugodnejši?

Vceraj sem bil v Leclercu v Ljubljani in imajo 2 webra na akciji. Cene si nisem zapomnil a glede na to, da kadar je pri njih akcija je kar ugodno bi se mogoce splacalo pogledat.
Pa si prepričan, da sta bila prav Webra?
V včerajšnjem katalogu, konkretno TU (str. 18-19) jih je namreč cel kup, pa niti enega Webra med njimi.
Kakšna pa sta bila - plinska, na oglje, električna?

@Twinman: Poznaš morda oglje na strani 18? Embalaža je namreč podobna tisti, ki jo priporočaš iz Lidla - predvidevam da si imel v mislih TOLE.
 

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
@Twinman: kako pa v praksi izgleda pečenje na kvalitetno oglje (torej ne brikete) na 57-ki?
Čevapi, ribe, steak, zelenjava.
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Sam sem lani na koncu sezone nabavil plinski Weber Q 200. Sem najprej imel v mislih celo manjšo serijo 100, pa so me prijatelji prepričali, da bo premalo in da naj vzamem večjega. Glede na to, da ga imam na balkonu, se mi je zdelo, da bo preveliko.

Kaj naj rečem... sem kar nekaj že spekel na njem. Praktično smo celo zimo vsaj 1x na teden ga segreli
smile-1.gif
. Zadeva se obnese odlično. Ko se odločim, da bi kaj spekli, samo pritisnem na gumb in čez 15 minut se že "čmari". Zadeva je načeloma dovolj velika tudi za večjo družbo, ampak ni več tako komot. Za 4 pa normalno pečeš. Je pa res, da moram kakšno zelenjavo ali kruh v drugi rundi pečit. AMpak to je vprašanje petih minut.

Če bi kupoval danes, bi vzel večjega.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
@Twinman: Poznaš morda oglje na strani 18? Embalaža je namreč podobna tisti, ki jo priporočaš iz Lidla - predvidevam da si imel v mislih TOLE.
Eno je oglje, drugo so briketi
wink-1.gif
 

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
V Jysku sem gledal TEGA .
Meni sta se oba zdela vrhunska za takšno ceno. Odspodaj imata oba zračnik in posodo za čiščenje. Skratka ni da ni.
Je že sprobal kdo?