Živjo!
Jaz mislim, da vzemi 57cm. Vedno rabiš še mal placa za popečt kruh, segret omakco na hitro - žar je super stvar, če imaš dovolj prostora za ustvarjalnost.
Imam 37, 47 in 57 cm in vsi seveda delajo super, a na manjših dveh kaj kmalu zmanjka prostora za komot. Sploh manjši je itak za dve osebi, tale stednji pa tako tako.... po rundah, kot je že prej nekdo napisal. Zaradi samega oglja zna bit poaba večja samo na Webrih se itak splača pečt na pol pol. Žerjavco nagrmadiš na polovici žara, tam zapečeš začetno, da se meso zapre in potem rotiraš na drugo stran in pod pokrovom do konca spečeš. To je za npr. kose piščanca, večje kremenatle, stejke tudi ribo v kosu, če je večja. Drugače pa prakticiraj en sloj briketov po celem dnu(lih kakšna vreča od 3kg za 57cm) in računaj na enakomerno peko cca. 1-2 ure. Res pa je da brez kakovostnih briketov ne bo nič. Po mojem skromnem mnenju so najboljši briketi avstralski Heat Beads, ki se jih je dobilo na Amazon.de. Zdaj jih ni, pomojem bodo kmalu obnovili ponudbo. Pečeš dve uri in ostane še pol briketa ne zgorelega za naslednjič....ne moreš verjet. Ostalo je bolj tako, tako. Drži po eno uro. Ostanejo še Webrovi briketi, ki pa so milo reno čudni. So večji od vseh ostalih, vedno mam občutek, da malo slabše gorijo itd. Lidl je imel lani še kar v redu brikete.....to je to.