Grill

Think

Zelenc'
15. jul 2013
2
0
1
Kot receno bomo pekli bolj cevapcice, pleskavice in kaksen kremenatel, nikoli vecjih kosov. Je res Weber najboljsi zar za to?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Hm......kaj te pravzaprav zanima? Weber je žar v katerem lahko zaradi pokorova spečeš tudi večje kose. Je najboljši plinski žar na našem trgu glede na price performace. Žar v smislu, da se tudi pod pokrovo meso peče in ne densta. Uporabljaš ga pa lahko tudi odkritega še posebno za čevape npr. Nekaj žarov je tudi od Kingstona ali Campingaza ki imajo vsaj litoželezno reštko, ne vem pa kako pečejo. Pojdi okrog in poglej predvsem naslednje karakteristike žarov:

-litoželezna ali debela rostfraj rešetka(masa je zelo pomembna)
-moč gorilca
-kvaliteta izdelave
-kapaciteta
-garancija
-cena in kaj dobiš. Weber bo verjetno okrog 25% dražji in 100% boljši.
 
Nazadnje urejeno:
15. jul 2013
5
0
1
ksz...

Imam webrovega smokey-ja. Imel že kar nekaj žarov v svojem življenju.
Lahko rečem samo to, da je weber zakon.

Pekel tudi za 6 ljudi na njemu - brez problema. res pa je, da ne moreš nekih ogromnih kosov pečt; je pa tud res, da ga enostavno postaviš v še tako majhen prtljažnik in greš na morje.

Brez chimney-a je pa itak brezveze sploh razmišljat, da bi imel tak žar.

Ni ga tudi čez to, da pokriješ meso, da se "kopa" v dimu.
Vonj in okus po dimu pri uporabi navadnjega oglja, glede na ostale žare, je vsaj za razred, dva boljši.


Sedaj se bom spravil kupit večji webrov grill (smokey je bil proba), tako da bom lahko pekel še pizze in ostale dobrote
smile-1.gif
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Do sedaj sem uporabljal klasičen odprti "zidan" gril za okoli 200 EUR. Kuril sem z dimnikom, največkrat weber brikete. Meni se zdijo ok in držijo dolgo, ne vem zakaj marsikomu niso všeč, ampak niti ni važno. Nismo neki gurmani, pač pečem čevape, klobasice, perutnino v 1000 oblikah, razni zrezki pa so prišli na vrsto zelo redko. Zadnje čase sem v oglje dodajal tudi peak les prej namočen v vodo, da je perutnina dobila malo barve in drugačnega okusa. Še vedno je to odprt žar in narediš pač kar moreš.

Ker bi radi pekli veliko pogosteje kot sedaj in imeli zakurnjeno karseda hitro, še vedno pa želim okusno hrano, gledam plinske žare na nogicah, da ga lahko vozim okoli. Oz. zdržal bi tudi brez, če ga lahko postavim kadarkoli.

Želja je, da ima žar lovilec maščobe in šobe zaščitene, da se hitro segreje, da ima seveda pokrov in termostat in da ima po možnosti možnost kajenja, torej, da dam nekam les in se notri lepo zakadi. Weber ima vse to oz. kaj mi priporočate? Pri Webru mi predvsem ni všeč cena...
 

haiti

Zelenc'
8. feb 2014
12
0
1
@sumica lahko pogledaš tu http://www.flamula.si/zari/plinski imajo kar veliko izbiro žarov ter vsega pribora ki spada zraven. Jaz si lastim Flamula OM200 pa je hrana res okusna, ima posodo za zbiranje maščobe ter zložljive stranske police tako da se ga da enostavno prevažati okoli. Da se pa tudi dimit saj ima pokrov.

so me čisto navdušili posnetki žar mojstrov na youtubeu in sedaj nemorem več brez te hrane
aplauz.gif