Grill

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Res nobeden......častiš se z Webrom Q120, če rabiš za balkon, če ne pa kaj od njihovih na oglje(One touch kettle 47cm ima isto ceno kot tale Lidl Hofr hokus pokus) in ne gledaš nazaj.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Katere kocke predlagate za kurjenje oglja v tistem kaminčiču? Jaz imam neke iz merkatorja neke bio ne vem kaj
smile-1.gif
Je to ok? Ma veze katere so? Ker ene sem imel tut, ki so bile napojene z nafto in se je prav vohalo nafto, kar pa najbrž ni ok?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
twinman, dej malo razlozi zakaj je weber pri plinu bolsi? pri oglju mi je jasno...

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Majo vsaj zame najbolj doterano rešetko(model Q). Težka litoželezna in ko se enkrat zagreje je to to. Pa pokrov je masiven in dejansko zadrži toploto. Smo enkrat primerjal z enim Campingaz na lava kamne, ki ma spodaj plin. 150 stopinj razlike v zraku pod pokrovom. Se ne hecam......zdej najbolj dostopen je Q100 ali Q120. Pol če greš na večje je pa verjetno cena tud faktor pri odločitvi. Iskreno rečeno je pač najboljši med tem kar se v tem formatu prodaja. Pekel sem na velik grillih tako da lahko zase trdim, da me je prepričal. Jaz mam sicer model Q320, tako da sem pekel že vse od grill mesa, večjih pečenk, kormpirja in zelenjave v protfanu, ribe in celo kruh - v tem primeru daš noter ali šamotne opeke ali pa kamen. Pizza tudi gre. Pa še garancijo tako kot ima Weber lahko kar odmisliš, kje drugje. Lej....grill v Hoferju in Lidlu ni niti najmanj ni poceni, je pa slab.Za 60 EUR več dobiš prvega Webra Lahko pišejo kar hočejo. Preveri pa na svoje oči......

Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Imaš take naravne leseno voskaste kocke. Malo se kadi ampak je OK. Drugač pa Weber......ne smrdi in ne kadi se nič. Neka vojaško alpinistična survival zadeva prevekslana v široko potrošnjo. Ko sem videl test, ko je tip v bajti prižgal kocko in nad njo pogrel vodo sem jih sprobal in delajo fajn.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Jaz sem naročil na http://www.kupi-zar.si/ in sem bil zelo zadovoljen. Edino kar me moti je GLS dostava. Večjih čudakov še nisem srečal... Pa vedno ko imam z njimi kake opravke je vedno kaj narobe
smile-1.gif
Očitno nimam sreče z njimi :D

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kupi-žar prodaja.....ROsler uvaža in pošilja za Kupi-žar. Generalno pa Webra dobiš ceneje samo na kaki akciji ali pa na odprodaji razstavnih kosov. Cene povsod iste, USA PRess

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Dej mi ti neki povej. Že kar nekaj časa gledam, da bi si za hitro pripravo omislil enga plinskega Webra. Gledam q300, 320 in spirita serijo 300, ki so nekako v istem cenovnem razredu.
Najprej me zanima v čem je fora razlike v ceni med 300 in 320 če pa ima slednji samo piezo v primerjavi z drugim. Vsaj jaz ne vidim druge razlike.
Kaj pa tak stil kot je Spirit? Zgleda že bolj kot ena mini kuhinja. Sicer se mi zdi, da nima dodatnega zunanjega plinskega gorilca. Malo se še odločam, pa me zanima še kako mnenje.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Spirit je bolj cheap, kao prvi v rangu ”večjih” grillov. Samo noter nima tehnino doteranih stvari in materiali niso litoželezo itd. Tud moč takšnega grilla proti Q je vprašljiva samo, da ne trdim nekaj z glave povprašaj pri prodajalcu ali sam preveri. Q320 pa je upgrade od Q300, ima nekaj opreme več in mislim, da je samo v črni bravi Black Line. Jaz bi izbra Q kot u nulo doteran žar. Sej tisti Genesis in Summit je druga zgodba ampak druga cena tudi.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.051
119
63
Doma
V Španiji sem ga tri tedne gledal v trgovini, pa cincal bi-nebi, tko da ga nisem.Najhujše je pa to da je bil isti grill za okol sto evrov cenejsi kot na linku.
jezen.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Auuuu, 100 EUR je pa kar precej. Za slabih 200 ga kupim takoj.

Čeprav ima 44 kg, pa majhen tudi ni, tako da transport iz Španije ne bi bil prav enostaven.
Pa si uspel preveriti ali dobro tesni?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.051
119
63
Doma
Za prevoz ni problem, za tako stvar ga mam sigurno.Kako tesni nisem moral probati ker je bilo na žaru obešeno Jack Daniels ogllje in original ponjava za žar.Velikost pa mieni ustreza, ker nas je ponavadi najmanj 6 ko pečemo.

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
za 4-člansko družino - kakšno dimenzijo je bolj smiselno vzeti - 47 ali 57 cm?

Nazadnje urejeno:

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Od viška glava ne boli, od nižka pa trebuh kruli :D

Mislil sem bolj v smilu koliko dlje časa traja priprava žara za peko, kolk se več porabi briketov...