Grill

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jaz ga uporabljam s 4 ali 3 šamotnimi opekami. Deluje....samo predogrevanje traja kak pol ure ali pa še malo več.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Torej JA ali NE?
smile-1.gif

Kako to misliš s šamotnimi opekami?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
ma jst na q200 spečem "pica kruh" po receptu Jemija Oliverja brez kakršnekoli dodatne plošče. Kar na rešetki. Do sedaj so se še vsi čudili, ko so videli, da "lepinja" ni kupljena
wink-1.gif

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Tudi jaz sem pred kratkim postal lastnik plinskega Webra Q120. S amo uporabo in spečeno hrano sem zelo zadovoljen.
Zanima me kako ostali čistite svoj plinski žar? A je dovolj, da ga samo malo skrtaæite pred naslednjo uporabo ali ...

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjo.....Q grill boš najlažje očistil tako, da najprej razgreješ rešetko po koncu peke in s spiralasto metalno krtačo pomočeno v mrzlo vodo dobro zdrgneš vse stran. Voda bo v trenutku ustvarila paro in več ali manj vse gre stran BP. Potem ko se že napol ohladi, ga pa še s čopičem ali krpo premažeš z čistim oljem. Spodjo školjko čistiš enkrat ali dvakrat na sezono s blagim čistilom toliko, da gre stran kar se nabere - lahko tudi fajn razgreješ prej, da se vsuje najprej na suho dol. Pokrov pa ne čistit razen, če se pojavi plesen(preko zime) ali ko se že začne luščiti plašč saj. Malenkost pomaga pri sami izolaciji ta plast ki se nabira. Edino termometra ne pozabi vsakič očistit s kisom ali alkoholom, da bo prav kazal.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ma jst na q200 spečem "pica kruh" po receptu Jemija Oliverja brez kakršnekoli dodatne plošče. Kar na rešetki. Do sedaj so se še vsi čudili, ko so videli, da "lepinja" ni kupljena
wink-1.gif

jaz isto. uporabim pa kr pica mix moko
smile-1.gif

tista varjanta od oliverja s jogurtom se mi ni zdlea tak ok.

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Živjo.....Q grill boš najlažje očistil tako, da najprej razgreješ rešetko po koncu peke in s spiralasto metalno krtačo pomočeno v mrzlo vodo dobro zdrgneš vse stran. Voda bo v trenutku ustvarila paro in več ali manj vse gre stran BP. Potem ko se že napol ohladi, ga pa še s čopičem ali krpo premažeš z čistim oljem. Spodjo školjko čistiš enkrat ali dvakrat na sezono s blagim čistilom toliko, da gre stran kar se nabere - lahko tudi fajn razgreješ prej, da se vsuje najprej na suho dol. Pokrov pa ne čistit razen, če se pojavi plesen(preko zime) ali ko se že začne luščiti plašč saj. Malenkost pomaga pri sami izolaciji ta plast ki se nabira. Edino termometra ne pozabi vsakič očistit s kisom ali alkoholom, da bo prav kazal.

hvala za nasvet, me pa zanima se kaksno olje to uporabis?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Hudooo!
smile-1.gif

Me prav zanima kako se obnese.

Sam sem cincal med tem tvojim in Webrom Master-Touch 57 cm, pa sem se na koncu odločil za slednjega. Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Mesarji pa tudi...
cool-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Jest sem tudi nov lastni Webra, sicer plinskega,... Q300.... jutri ga sprobamo
smile-1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Prva peka uspela, bo še treba za večje kose se mal poigrat in naučit, splošno sem pa zadovoljen z žarom.
Sem pa dobil za darilo pri žaru, tole in sem zelo presenečen nad trajanjem gorenja in temperaturo
zmaga.gif

Okram

Zelenc'
9. jul 2013
9
0
1
Rabil bi nasvet glede nakupa plinskega žara. Gledal sem q300 in mi je ideja všeč.

- je to dobra odločitev če predvsem pečemo čevape, vratovino, brancine, piščanca, sir, zelenjavo?
- se čevapi pečejo z odprtim pokrovom? Nočem kuhanih!
- zdaj imam starejši plinski žar z valovito litoželezno ploščo - najbolj me moti, da je zelomzamudno za čiščenje. Q300 ima debelo rešetko, je čiščenje kaj bolj enostavno? Lahko uporabim špohtelj?
- zdaj žar prenašam vsakokrat iz hiše in nazaj. Lahko tega pustim zunaj čez poletje?

Skratka, je odločitev pametna?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjo....imam Q320. Žar je odličen za vse kar te zanima + npr. pizza, pa tudi lonec za golaž lahko gor postaviš, če ni drugega.
wink-1.gif

Srečno!!!

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Serija q300.... imam v spominu, da je bila lansko leto, ko sem kupoval svojega q200 opcija nabaviti q300 brez podstavka... Letos pa vse kar pogledam ima zraven še nogice. Bi zamenjal 200 za 300 ampak občasno pa tega vržem v avto za kak piknik pri prijateljih, onega s podstavkom bom pa bolj težko!

Sem pa sicer ful zadovoljen s tem webrčkom, edino kakšnega piščanca ne spravim not in pa občasno se mi zdi, da bi mi prišla prav polna "rešetka" za kakšno zelenjavo.