Grill

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
@twinman
Predno grem v nabavo roštilja:
- pečemo v glavnem čevape, kose piščanca, vratovino, tedensko ali več
- bučke, sir za žar, malancani
- debele kose pečemo cca 3x letno (steak)
- ribe in kalamari občasno
- kurimo oglje, katerega nabavim pri lokalnem oglarju
---
Ali je za zgornje potrebe smotrn nakup Weber 57 cm, One Touch Premium ali boljši?
Ali je za zgornje potrebe smotrna nabava onih polkrožnih posodic za oglje?
Ali uporaba Weber pripomočka za prižiganje (kamin) kaj pomaga pri zagonu oglje-variante (vs briketi)?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Premium je price performance najboljša izbira, zarad spodnje posode za pepel. Košarice za oglje so v redu, ker ti oglje ne pada skoz. Tako si lahko lažje pripraviš langsam žerjavico za čevape - jih daš skupaj, da tvorijo gorilno površino. Kamin za prižiganje od Webra je super. Imaš tudi druge cenejše, glej le da so dovolj veliki. Za prižiganje pa vzemi kocke od Webra, če ne želiš smradu po naftalinu. Druga najboljša opcija pa so voščene kocke, ki pa se malo kadijo.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik kacajdr pravi:
...Weber 57 cm, One Touch Premium...

Če ga nameravaš kupiti, pohiti. Če ga boš sploh še dobil...
Kolikor na hitro vidim, ga tudi pri Majdiču (electronic4you) ni več.

Pri nas, kot je videti, ostajata le 47 in 67 cm.
57 cm pa so nadomestili z Master Touch-om, ki je skoraj 100 EUR dražji
crazy1.gif

@twinman:
Čuden si mi ti nek zastopnik za Weber.
Priporočaš poceni stare modele, namesto da bi ponujal nove in pri tem mastno služil
confused-1.gif

Morda ti bo pa zdaj kdo verjel, da si le navdušen uporabnik.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Gaston, res si tečen s tem prodajnim najedanjem (da malo pomagam Twinmanu
cool-1.gif
)
Ja, GBS je dražji ravo toliko, kolikor stane prižigalec oglja + košarice za oglje. = 79 EUR.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik kacajdr pravi:
Gaston, res si tečen s tem prodajnim najedanjem (da malo pomagam Twinmanu
cool-1.gif
)
Ja, GBS je dražji ravo toliko, kolikor stane prižigalec oglja + košarice za oglje. = 79 EUR.

Oh ja...

1. Jaz osebno do zadnjega posta niti z besedo nisem omenil prodaje. Tako da res ne vem, kako sem lahko tečen.

2. Nabavi si detektor za ironijo / sarkazem. Če ga ne najdeš, ti pomagam: tudi jaz sem na twinmanovi strani.

3. O podatkih kaj in koliko stane, kaj je zraven in kaj ne, pa ne bom. Povem ti le, da se motiš. Če te res zanima, pa lahko na ZS.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Gaston.......
cheer.gif

Evo sploh ne spremljam, da amajo neki novga....ja OK, dali so zraven gourmet rešetko. še vedno je vse skup ceneje kot če imaš Premiuma in kupiš to rešetko. GBS je 57cm od zdej dalje torej....čeprav je men še najbolj smiselna uporaba tele luknje na sredi za wok. Rešetka za steake je BS marketinška fora za črte na stejku
cry12bpy.gif
, ki seveda nimajo veze z dobrim stejkom. Tista kao posodica njihova je pa tud za dva jajca spečt. Vok na sredo pa ob strani mesek to se pa že da. Pa ne rab bit hišni vok,,,je lahko navaden kitajski.

Nazadnje urejeno:

Kupi_Zar

Zelenc'
6. apr 2013
23
0
1
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Gaston.......
cheer.gif

Evo sploh ne spremljam, da amajo neki novga....ja OK, dali so zraven gourmet rešetko. še vedno je vse skup ceneje kot če imaš Premiuma in kupiš to rešetko. GBS je 57cm od zdej dalje torej....čeprav je men še najbolj smiselna uporaba tele luknje na sredi za wok. Rešetka za steake je BS marketinška fora za črte na stejku
cry12bpy.gif
, ki seveda nimajo veze z dobrim stejkom. Tista kao posodica njihova je pa tud za dva jajca spečt. Vok na sredo pa ob strani mesek to se pa že da. Pa ne rab bit hišni vok,,,je lahko navaden kitajski.

Pozdravljeni,

premiume 57 so letos nadomestili žari Master touch. Cena premiuma lani je bila enaka 279,00, vendar smo preko zime razprodajali zalogo in so zato cene bile nižje. Teh žarov v Sloveniji več ni. V prodaji pa ostajajo kot del asortimana 2013 žari premium 47 in 67.

Master touch ima zraven GBS rešetke tudi Slide a side način odpiranja pokrova, ki ga enostavno samo porinemo na stran (se ne zatika za kotel s kavljem) .

LP KupiŽar.si

Nazadnje urejeno:

Kupi_Zar

Zelenc'
6. apr 2013
23
0
1
Citat:
Uporabnik BojanS pravi:
Pokliči-mislim da se piše Stropnik in on ti bo lahko pomagal (upam).

Zastopnik za Slovenijo:

Rösler d.o.o.
Rajšpova ulica 22, 2250 Ptuj

Tel. +386 2 749 38 62
Fax. +386 2 749 38 65
Email: info@rosler.si

Če je žar kupljen v Sloveniji sem prepričan, da boste v najslabšem primeru dobili nov pokrov.

lp miha

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Resno je cena enaka, pri Majdiču pa je bilo ceneje zaradi stare zaloge?

V tem primeru se iskreno opravičujem za dezinformacijo!

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Gaston, zaradi krive obdolžitve se posipam s takšno količino pepela, kakršna ostane od ene krepke Weber runde za 12 holcarskih jedcev steak-ov.
Pa še poglej ZS, prosim.

Kupi_Zar

Zelenc'
6. apr 2013
23
0
1
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Resno je cena enaka, pri Majdiču pa je bilo ceneje zaradi stare zaloge?

V tem primeru se iskreno opravičujem za dezinformacijo!

Ja, v Webrovem asortimanu več ni Premium 57 žarov. Tudi v Sloveniji so se čez zimo prodajali za ceno med 200 - 219 Eur, dokler niso pri uvozniku pošli.

LP Miha

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
sem klical danes zjutraj uvoznika Rosler d.o.o. (mislim da je bil ta gospod ki ga omenjaš) in bo zadeva urejena brez problema, žar poslikam in mu pošljem slike in na kratko napišem kje in kako je žar poškodovan, dobim nov spodnji del in pokrov..ni kaj super in fer odnos, nimam nobene pripombe..pa še pečem lahko na njem v tem času, ker ne rabijo potem starega dela..
cheer.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Lahko dodam, da v življenju nisem iskusil takega customer servica kot pri Webru! Očitno je to res še stari good old american way!

BojanS

Pripravnik
7. jul 2010
43
0
6
Tudi moja izkušnja z Rosler d.o.o. ( kontaktiral vedno z Stropnik Maticem ) je zelo zelo pozitivna.
aplauz.gif

Znajo svetovati in so tudi pripravljeni pomagati (so naročili in mi dobavili dva vijaka!!, ki sta manjkala na razstavnem E 210, ki sem ga kupil v OBIju Mb.

Nazadnje urejeno:

BojanS

Pripravnik
7. jul 2010
43
0
6
Kupim ohranjen plinski žar WEBER Q 300 ali pogojno Q 200.
ponudbe prosim na ZS. Hvala

Nazadnje urejeno:

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik BojanS pravi:
Tudi moja izkušnja z Rosler d.o.o. ( kontaktiral vedno z Stropnik Maticem ) je zelo zelo pozitivna.
aplauz.gif

Enaka je moja izkušnja.
Možakar si res vzame čas in razloži, pojasni, svetuje, you name it.

Kupi_Zar

Zelenc'
6. apr 2013
23
0
1
Citat:
Uporabnik japke pravi:
Mene pa konkretno zanimajo izkušnje z campingaz adelaide 4 grilom ( http://www.campingaz.com/uk/p-23614-adela239de174-4-premium-deluxe.aspx )

In ali je napram webru q200 primerljiva izbira.

Weber je sicer dražji a lažji. campingaz pa ima več funkcij. Zanima me predvsem kakšna je razlika v pečenju, če sploh.

Lp

Zdravo,

Weber Q200 sodi v kategorijo prenosnih žarov, zato bi bilo verjetno bolje primerjat ta žar z Webrovo serijo Spirit, ki je po velikosti in moči podobna (npr. E210 Classic, E310 Classic).

Sam tega žara nisem niti videl niti sprobal, edino kar ljudi na njih moti je kratka garancija (kar nam povedo).

Je pa sigurno kdo tukaj, ki ga ima in lahko pove kako se obnese.

LP Miha