Garmin Oregon 600/650

Minu

Zelenc'
7. jun 2013
28
0
1
Evo, prvi dopust z garminom za nami. Nekaj izkušenj.
Ko smo naložili na oregona cele zakladolovske fajle (query pockete), ni prikazovalo hintov, opisov za 2. in vse nadaljne v fajlu, samo za prvega. Ker je bilo to treba seveda hitro rešiti, smo pobrisali query-je, in ročno naložili vse zakladke. Tako je potem šlo. Zaenkrat smo to testirali na HR, kako je v SLO, še ne vem.
Res je pametno imeti en par polnih baterij za daljšo pot.
smile-1.gif

Na dopustu smo bili pridni, našli smo kar preko 80 zakladkov
smile-1.gif
)

I

Izbrisan uporabnik #488

Lepo, no ti odgovarjaš Fadilu, zakaj imaš oregona = za zaklade, pri meni pa se ta funkcija ne bo uporabljala
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.311
113
Tudi jaz, æe ga bom seveda sploh kdaj imel, tistih kantic po grmovju ne bi iskal.

Minu

Zelenc'
7. jun 2013
28
0
1
niso samo po grmovju
smile-1.gif

No, kakor komu paše ampak odkar se ukvarjamo s to zdravo odvisnostjo, smo veliko več zunaj in gremo tja, kamor nas drugače pot verjetno ne bi zanesla....

Minu

Zelenc'
7. jun 2013
28
0
1
Kako se dodajo spoiler slike za geocaching na oregona?
Imamo program RCH65 ampak ta ne doda slike k zakladu.
Ko odpremo zaklad, slike ni poleg, čeprav je pri zakladu tudi spoiler slika.
Slike so nekje, ampak so vse zbrane skupaj, ne pa pod zakladi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Bo treba najt koga, ki si to nalaga gor na Oregona
smile-1.gif
ali pa sam testiraj.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Bi se oglasil prej, pa sem na poti...

Jaz za nalaganje fotk iz geocaching.com na Oregona uporabljam GSAK.
Ko imaš sfiltrirane keške, ki jih planiraš naložit na GPS, greš na meni database-->grab images.
Ko se to opravi, jih z macrojem sendimagestogarmin pošlješ na napravo in to je to.
Funkcionira zelo lepo tudi pri več sto keških...

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
GSAK licenca pride enkratno mislim da 30$. Imaš pa 21 dni preizkusne dobe.
Program pa ponuja toliko možnosti, da je po mojem mnenju vreden vsakega centa.
Imaš pa potem še android verzijo, GDAK, ki odlično dopolnjuje GSAK, ko si na terenu - če imaš android telefon, kajpak...

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, zdaj sem z Oregonom 600 prevozil okoli jurja in opažanja:

- Tu pa tam se na motorju zasuče ekran
smile-1.gif
je treba zakleniti (pri meni na pokončno)
- vidljivost je mnogo boljša kot na oregonu 300, na direktnem soncu na 50% vidiš ostro, povsem normalno (gledam skozi tonirani vizir)
- samo 1x se mi je ugasnil, vendar ne med vožnjo, ko sem mu na začetku določil ruto, po vklopu je delal ok
- baterije... očitno potrebuje boljše baterije kot 300ka, no z NiMH Varta 2700 dela skoraj cel dan = aktivna ruta, z navadnimi iz Hoferja na iste nastavitve le par ur 3-4 ure
- 1x mi je preklopil sam od sebe na pogled "sever zgoraj", to je včasih delala tudi 300ka, so popravili
- z rokavico ne moreš "resno" delati, na 300ki se je dalo
- imam nastavljeno samo gps signal (waas/egnos), torej enako kot na 300ki in na relaciji proti Zagorju ob Savi ga je malo matrala pozicija, kljub nastavitvi "lock on road".

Sicer pa že kar na uporabnem nivoju, ne povzroča sivih las...

I

Izbrisan uporabnik #488

Dobra menjava, ja.

Največja prednost je resnično vidljivost ekrana na soncu, ki je ostra in neprimerljiva napram straremu.

Izšel je novi FW 2.90

http://garminoregon6xx.wikispaces.com/Firmware#x-Firmware History-2.90

Changes made from version 2.80 to 2.90:
Fixed issue with route calculations always avoiding seasonally closed roads
Fixed USB compatibility issue

Minu

Zelenc'
7. jun 2013
28
0
1
Mi vztrajamo še kar na originalnem FW, za naše potrebe je to zadovoljivo. Ne bi nič spreminjala, sedaj dela
smile-1.gif
Začetnih težav ni več. Nam pa še vedno ni jasno, kaj se je dogajalo na HR s pocket queriji za zaklade, ko je pokazal opis le prvega, ostalih pa ne, je zmrznu. Večkrat kr zmrzne....mogoče bi pa le bilo potrebno posodobiti FW, če ima to kako vezo s tem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ponoven test okol 1400km.

Baterija Varta 2700 NiMh drži pri polni aktivnosti 8 ur in nič več. Osvetlitev ekrana je pri tem pod 50%.
Imel sem poleg tudi nove Eneloopke XX, vendar le zadnji dan, tako da težko rečem napram Varti.

Osvetlitev enkrana na direktnem soncu je dejansko največja pridobitev novega Oregona, vidi se resnično super.

1x mi je Oregon friznil, ker sem prehitro zoomiral (baterijo ven in je spet delal)
In še 1x je friznil, ko je preklopil na nočni modus, spet baterijo ven.

Skratka ima še kar porodne krče pri softweru, a niso ekstremni.

Tudi slabše lovi GPS signal, dokler nisem dal še na Glonass, je večkrat v nekem grabnu izgubil stik s svetom.

Tega na 300ki ni bilo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Sicer nea vem če je prava tema za to vprašanje...pa bom vseeno v tej....

Kje na oregonu ( 450 verzija...može tud da pšr 600) se da nastavljat da ti pri naprimer 300m višine (pogled zemljevida) kaže vse vrhove???

OK vem sistem/zemljevid/dodatne nastavitve zemljevida......

Ampak pri adriaroute nikakor ne uspe nastavit.....mislim da mi je pri TOPO uspelo....ampak nekje na 500-700m kjer je že too much od daleč....