Garmin Oregon 600/650

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
ksz....

sprašujem za oregon 450 (pomojem ni razlike z modeli iz teme)....

Nastavitve zemljevida.....

Priprava ( francoz)/Zemljevid/dodatne nastavitve zemljevida/ravni povečave/pokritost ozemlja
sprasujem se.gif

Ok ostale 3 parametre nad tem sem pogruntal kaj spreminjajo.....piše izberite raven povečave pokritosti zemljevida....al dam 80km....al pa 8m je isto....anyone
sprasujem se.gif

ALESI

Zelenc'
7. apr 2013
22
0
1
Jaz imam pa težavo z oregonom 600.Z prijatelji smo pobirali zaklade okrog tisalake na Mađarskem in sem opazil da moj oregon 600 ne kaže lokacije škatlic tako kot drugim na oregonu 450.Ko smo se vrnili v bazo smo probali ponovno naložit gpx file in ni spremembe.Kaže mi samo nekaj škatlic in to je vse.Sem ga resetiral in ponovno ponovil cel postopek nalaganja gpx-ain spet nič.Ima mogoče kdo kakšno rešitev za ta polizdelek ki ga je garmin ven dal ali pa bo šel na veliko preiskušnjo vzdržljivosti ,ker se mi ni več ubadat s tem.L.P.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Oregon 6x0 (WebUpdater) software version 4.10
as of July 2, 2014
(17.24 MB)

Changes made from version 3.90 to 4.10:

Fixed issue with barometer when auto calibration is turned off.
Fixed Cyrillic cardinal direction characters in waypoint position editing.
Fixed missing ascent, descent, and elevation statistics when reviewing certain tracks.
Fixed issue with geocaching 'Next Stage' feature.
Fixed possible shutdown when using custom waypoint symbols.

I

Izbrisan uporabnik #488

Problem 3.90, največji, je bil, da je zadeva občasno obstala pri zagonu=samo napis Garmin.

Ugotovil sem sčasoma, da če si ga pustil par minut, da se je zagnal. Je nekaj očitno mlel v ozadju
smile-1.gif

Upam, da je to sedaj sanirano.

Drugo je delalo za to kar sem rabil ok.

Vrhunski ekran pa največji plus.

I

Izbrisan uporabnik #488

Testiral fw 4.10 cel dan.
Brez težav.

Zgleda, da je ta fw precej stabilen. Dolgo so rabili od 3.6 verzije naprej
smile-1.gif
ki je bila zadnja stabilna

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Da malce osvežim temo.

Tudi sam imam 4.10 verzijo. Res da je stabilna, ampak se mi zdi da ima kar težave z dvema stvarema.
1. Dolgo shranjevanje sledi, tudi po minuto in včasih zelo dolgo bootanje (težava že kar nekaj verzij).
2. Že ene 3x se mi je zgodilo, da ko izgubi signal, da potem popolnoma zadrifta nekam v neznano. Ne ve ali bi našel satelite, ali ne, kar vse utripa na tistem pageu s sateliti. Še uro mi je enkrat zmešal za 15 minut, ko se mu je tako zmešalo. Prilagam en primer poti, ko sem šel isto gor in dol. Razlike 300 metrov, kljub temu da je bil accuracy pod 10 m.
2103523-2014_10_18-2014_10_19-Oregon600.jpg

Priponke

• 2103523-2014_10_18-2014_10_19-Oregon600.jpg
    2103523-2014_10_18-2014_10_19-Oregon600.jpg
    51,8 KB · Ogledi: 218
I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj je že verzija 4.30 in tam ni več težav z dolgim zagonom zaradi arhiviranja sledi.

Glede satelitov pa nimam takih opažanj, ker uporabljam samo na cesti in samo GPS sistem, ostale izkloplim

yxx

Zelenc'
24. jan 2015
27
0
1
Zg.Besnica pri Kranju
Sem nov uporabnik naprave in tudi foruma in ne vem če sem na pravi strani za pomoč-od Garmina na to vprašanje ni bilo odgovora
Oregon600-nastavitve-sistem-vrsta baterij-Precharged NiMH-kaj to pomeni?? Jaz imam nastavljeno na Akum.baterija NiMH
Hvala za pomoč
yxx

I

Izbrisan uporabnik #488

Na pravem mestu si.

Imaš navadne NiMH baterije, ki imajo slabost in sicer visoko samopraznenje, do 4% na dan.

In imaš LSD NiMH baterije. LSD=low self discharg. Za te uporabljajo tudi oznako pre-charged

Najbolj znane so Sanyo (Panasonic) Eneloop (tudi jaz te uporabljam, so špica).

Imel sem v oregonu 300 prvi model (bele), sedaj imam pro ali XX

Tudi druge firme imajo pre-charged baterije NiMH, zato je pač tam opcija, da izbereš.

Najjače AA baterija na trgu, ki pa niso za polnit, so Energizer Ultimate Lithium

Skratka katere baterije uporabljaš?

Tu je odločen vir podatkov za Garmin Oregon, nekaj sem tudi sam prispeval
smile-1.gif

(screenshote za virb)
http://garminoregon6xx.wikispaces.com/Applications+-+VIRB+Remote

tu pa maš forum
http://garminoregon6xx.wikispaces.com/Power+Sources

Zunaj je tudi nov fw 4.40

I

Izbrisan uporabnik #488

Aja, pre-charged so tudi Garminove baterije, ki se dobijo za oregona in ker so skupaj povezane s trakcem, se lahko polnijo kar v napravi.

A boš v tabeli iz testa videl, da jih Enelopp XX pro poseka, tudi cenovno.

yxx

Zelenc'
24. jan 2015
27
0
1
Zg.Besnica pri Kranju
Vidim da stvar deluje-hvala za pojasnilo

Imam pa še en problem ali neznanje-morebiti se je zgodilo še kakemu uporabniku Oregona
Pri (raziskovanju) naprave sem si ustvaril nekaj novih profilov , pri tem pa sem naletel na težavo pri spreminjanju Glavnega menija.Če prestavim ikone čisto na levo - kar je čisto legalna možnost , jih po izhodu iz funkcije urejanja izgubim in jih ne znam priklicati nazaj. Pokvaril sem profil Klasik in kljub ponovni naložitvi naprave je napaka ostala. Pri Garminu so mi bili pripravljen napravo zamenjat , toda sem stvar rešil z kopirajem popravljanjem in preimenovanjem nekega drugega profila v Klasik. Napaka ali neznanje je zoprno ker sem napako -kljub temu da sem vedel za problem še enkrat ponovil.
Če je problem znan bi prosil za pojasnilo.
lp
yxx

I

Izbrisan uporabnik #488

to ni problem, tudi če ikone pobrišeš, jih spet lahko najdeš...

jaz mam tudi lastne profile, shrani si datoteko s profili na pc, preden se igraš, bo manj boleče

yxx

Zelenc'
24. jan 2015
27
0
1
Zg.Besnica pri Kranju
Ikone nisem pobrisal , temveč presortiral-premaknil, in so izginile Če jih ni problem spet poiskati , mi povej kako to poadministriram na napravi-brez kopiranja itd..Probal sem že vse , le v škatlo še nisem pogledal če so tam. Štos je v tem da imam Glavni meni prazen in v praznega ne znam dati nič. Če je notri vsaj ena ikona je vse preprosto-lahko dodajam ali premikam-LE V SKRAJNO LEVO OKNO jih ne smem prestaviti ker izhlapijo??

V Profilih so dvojne datoteke-.jpg in .gpt. Kako odprem .gpt (sem že malo starejša generacija) da vidim kaj te pomenijo če bom potreboval.
lp
yxx

I

Izbrisan uporabnik #488

V mapi \garmin\profiles\ so shranjeni tvoji profili, celo malo si prekopiraj na PC za backup

Če narediš master reset naprave, se ti profili pobrišejo in imaš spet default ali pa se to zgodi če naložiš firmware preko rng, tedaj vse pobriše.

Citat:

How do I reset all settings back to factory defaults?
Setup > Reset > Reset All Settings

How do I Master Reset my Oregon 6xx?
With the Oregon 6xx powered off, press and hold the user button and cycle the power button.
The Oregon 6xx will begin the boot process.
Release the user button.
When prompted "Do you really want to erase all user data?", select [Erase]

Ko je bil na začetku FW hroščat se mi je včasih zgodilo, da je kar sam profile pobrisal in šel na default.

Neprijetna zadeva.

No sedaj se je uredilo.

Naloži si zadnji FW.

yxx

Zelenc'
24. jan 2015
27
0
1
Zg.Besnica pri Kranju
V trgovini in nato še na Garminu so vse to kakor naredili, toda ko sem ves vesel prišel domov sem videl da je profil Klasik še vedno prazen. Na napravi imam verzijo 4.30-mislim da je to zadnja verzija-ali lahko še kaj posodobim
lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj točno te matra?

Saj ko urejaš meni, klikneš na plus ikono in po želji poiščeš program, ki naj bo tam oz. prestaviš ikonice, razporeditev

Jaz sem default profile pobrisal, se mi pa zdi da ko novega narediš, da je to klasik...

Naredi kakšen screenshot