Garmin Oregon 600/650

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Se prav TOPO only?

Zgrešeno....ker pri adrii ( bolj uporabna od topo) bi tko vidu katere hribe mam v okolici.....funkcija poglej in pojdi bi bla tako totalno uporabna
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Sanyo Eneloop XX zdržijo pri aktivni ruti 7 ur in pol.
(izklopljen le kompas)

Ekran pa res fenomen, bolj ga daš na sonce, boljše je
smile-1.gif

----
Napravo odlikuje zaslon z mineralnim steklom. Posebne vrste zaslon uporablja energijo sonca, da zagotovi najboljšo berljivost tudi ob najmočnejši sončni svetlobi. Na ta način varčuje z energijo skozi dan, ker se mora LED v ozadju vklopiti le v slabih svetlobnih pogojih.
----

Isto kot Monterra.

CrazyChicken

Zelenc'
19. avg 2013
4
0
1
Živjo.
Opazil sem razliko med podatki o prevoženi poti (Track) na napravi (Oregon 600) in med podatki, ki jih vidim na servisu Garmin Connect, ko te poti prenesem. Pri razdalji so razlike minimalne, pri najvišji in najnižji točki tudi.
Zelo velika razlika pa je pri opravljenem dvigu in spustu (Total Ascent, Descent). Na napravi npr. 1009 vm, na Connectu pa 1793 vm!
Garmina sem si omislil predvsem zaradi merjenja višinske razlike, zato me ta razlika zelo bega. Kateremu podatku naj zaupam?
Ali kdo ve, od kod sploh ta napaka? Še bolje: kako jo odpraviti.
Hvala za odgovor.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pošlji mi track-sled v .gpx formatu na snecer@gmail.com da primerjam še jaz.

Da vidim kaj pokaže program Mapsource in Google Earth.

Mogoče je en podatek relativna višinska razlika, drugi pa kakšna absolutna.

Meni štimajo podatki na Oregonu 600 in potem ko gledam.

Primer

CrazyChicken

Zelenc'
19. avg 2013
4
0
1
@ popotnik : posodabljam. Hvala za opozorilo!
@ Snecer : poslal. Pošlji mi kakšen hint, kje pogledaš te podatke v GEarthu. Tnx!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik CrazyChicken pravi:
Živjo.
Opazil sem razliko med podatki o prevoženi poti (Track) na napravi (Oregon 600) in med podatki, ki jih vidim na servisu Garmin Connect, ko te poti prenesem. Pri razdalji so razlike minimalne, pri najvišji in najnižji točki tudi.
Zelo velika razlika pa je pri opravljenem dvigu in spustu (Total Ascent, Descent). Na napravi npr. 1009 vm, na Connectu pa 1793 vm!
Garmina sem si omislil predvsem zaradi merjenja višinske razlike, zato me ta razlika zelo bega. Kateremu podatku naj zaupam?
Ali kdo ve, od kod sploh ta napaka? Še bolje: kako jo odpraviti.
Hvala za odgovor.

Sva že "rešla".

1009m si se vzpenjal, spustil pa 982m, skupna višinska razlika je seštevek obeh cifer...

Kul, da kaže tudi srčni utrip, ampak nimaš ga na celi poti, samo na začetku malo
smile-1.gif

Uporabljaj program Garmin Basecamp.
http://www.garmin.com/en-US/shop/downloads/basecamp

CrazyChicken

Zelenc'
19. avg 2013
4
0
1
Snecer, hvala za pomoč. Ampak zdaj mi je jasno še manj.
Dvema različnima podatkoma, enemu na napravi (1009 vm), drugemu v Garmin Connectu (1793 vm), sta zdaj dodana še trije, dva iz tvojega Google Eartha (2096 vm, 1917 vm), pa eden pa iz mojega Google Eartha (2278 vm).
Kako se lahko iz istega gpx izračuna toliko različnih (in tako zelo različnih) vrednosti?!

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje je pravi samo tisti iz naprave, garmin connect najbrž kaj poreže oziroma prefiltrira.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Tale hec z Google Earthom po moje deluje na podatkih, ki jih ima Google Earth in so "na 30m natančni". V tem primeru ti ignorira podatke iz GPX datoteke:
Primerjava obojih podatkov:
http://maplorer.com/permalink.php?file=2013-08-19_22_19_25_b_Current.gpx

Druga štorja pa je, kaj se v resnici zapiše v GPX datoteko.
Oregon ima barometrični višinomer in obstaja možnost, da ti sama naprava "višince" kaže glede nanj, v GPX pa zapisuje podatke, kot jih določi z GPS sistemom in softwer potem dela z višino, določeno po GPS sistemu.
Ne spoznam se na sintakso zapisa GPX datoteke, ampak tam utegneta biti zapisani obe višini!?
Bo tukaj morda povedal kaj več kdo, bolj podkovan na tem področju - jaz sem pač napisal moj "preblisk" glede tega problema...
Morda preizkus: ena runda z barometričnim višinomerom izklopljenim, pa da vidimo razliko...

I

Izbrisan uporabnik #488

Google earth vpraša če prilagodi, Basecamp pa vzame kot je, sploh če imaš topo karto pa je se bolj zanimivo.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Za Google earth je potrebno v lastnostih (properties), zavihek visina (altitude) izbrati moznost absolutno (absolute).
Privzeto mi je recimo pokazalo 279m, -380m, po popravku pa 254m, -253m.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Oregon 6x0 (WebUpdater) software version 3.20
as of September 27, 2013
(17.12 MB)

Changes made from version 3.10 to 3.20

Improved GPS performance
Improved battery save mode: The first press of the user key or the power key to turn the screen on will no longer execute that key's customized function
Improved pairing behavior with cadence sensors
Fixed Latvian keyboard
Fixed issue with geocache ratings when using the 'Next Stage' feature for multicaches
Fixed display of certain map names when viewing the list of maps loaded on the device
Fixed inconsistent exponent formats in the Calculator application
Fixed possible shutdown when viewing the Elevation Plot in landscape orientation
Fixed possible shutdown when selecting a route in the Route Planner application
Fixed possible shutdown when exiting the Photo Viewer application
Fixed possible shutdown when using the Geocaching dashboard in the Compass application
Fixed possible shutdown when using certain dashboards on the Main Menu
Fixed possible shutdown when sorting tracks alphabetically in the Track Manager application
Fixed possible shutdown when selecting a track from the Calendar application
Fixed possible issue with overwriting waypoints received by the Share Wirelessly application

Popravek za računam: Oregon 6x0 FW 3.20

OPOZORILO: Garmin je umaknil to posodobitev zaradi prisotnih napak.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem posodobil.

Kaj sem še opazil do sedaj.

Ko me je dobil kar močan dež, je bil le ta dovolj močen, da je touchscreen reagiral
smile-1.gif
k sreči ima naprava gumb, da se ekran zaklene pa je bil mir.

1x ali 2x se mi je izklopil sam od sebe, ko ga je zmedla ruta.

Baterije sem polnil na hitro, kar očitno ni ok, je treba polniti v počasnem polnilcu, da držijo kot je treba.

Počasi menda bo pošlihtan software....

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Hmm, zanimivo!
Včeraj zvečer sem navdušen ugotovil, da je na voljo novi firmware, zdaj ko pa imam končno čas, da bi ga posodobil, pa mi Webupdater zatrjuje, da je nameščena najnovejša različica (3.10). Kje bi lahko bil problem? Pri meni, ali pri njih?