Garmin Oregon 600/650

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Naj bo en izmed testov, če se da po njem šarit z motoristično rokavico...

I

Izbrisan uporabnik #488

Kupljen je prav s tem namenom in sicer za motor, da menja Oregona 300. Bo "test".

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj reči o izdelku.

Videz napram 300ki ne impresionira, enkran je sicer raven, vendar je ohišje preširoko za sam ekran, torej je preveč roba.
300 je imela precej boljši sistem menjave baterij oz odpiranja pokrova, pri 600ki se mi zdi, da mi vsak čas kaj ostalo v roki.

Po teži sta tu nekje.

Meniji so malo modernejši, avto/moto izgled zemljevida je v stilu Nuvija, kar je pohvalno, čeprav sem se zelo navadil sistema s podatkovnimi polji.

Ki pa jih na 600ki ne moreš prilagajati (fail), lahko imaš samo 1 ali 4 na ekranu, 1 je prevelika, 4 so preveč, za dve pa ni možnosti = to bo najbrž uredil FW.

Površno je prevedeno, Raeunam... itd. celo v angleščini, namesto TrackBack imajo TracBack.

Drugače pa so meniji in nastavitve domače, 600ka deluje hitreje, izris je hiter, z rokavico pozabi na kakšno resno delo
smile-1.gif
je enako kot na 300ki.

Skratka evolucija. Aja pa ekran se vrti, ok.

Programerji bodo imeli še veliko dela.

V bistvu je izdelek razočaranje, ker imam 300ko že 5 let, pa pri 600ki ni zaznati nekih res revolucionarnih zadev.

Stala me je 342 EUR.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Vidim da je tale Oregon 600 precej popularen pri uporabnikih. Sem pa malo presenečen, ker je Oregon 600 kao namenjen pohodnikom. Zato mi sedaj ni jasno, a ste res toliko v naravi in hodite po ne znanih poteh, da potrebujete Oregon 600? Mogoče ga pauporabljate bolj v avtu? Tudi meni je model zelo všeč, vendar ker nisem pohodnik, nisem prepričan... Kje vse ga uporabljate, oziroma zakaj ravno Oregon 600 ? Če izvem kaj zame osebno uporabnega, ga mogoče kupit tudi jaz.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz nisem ultra pohodnik, le tu in tam, dejansko ga pri nas ne rabiš za pohodništvo, ker maš vse označeno kot se šika.

Oregona uporabljam na motornem kolesu, ker ima kar nekaj prednosti napram pravi napravi.

- majhen, a še vedno dovolj velik
- preprosta montaža in demontaža
- deluje na dve AA bateriji, tako da dodatno napajanje odpade, če greš za več dni vzameš baterije poleg ali jih kupiš kjerkoli
- nastavljivi meniji in profili in nebroj možnosti
- je vodoodporen in lepo berljiv na soncu, sedaj ima tudi Nuvi vmesnik

Uporabljal sem ga tudi za iskanje zakladov, za kar ga mislim uporablja tudi večina tu gor, ki ga nima v vozilih.
http://www.geocaching.com/

Ni pa samo pohoden.

Je 100% kompatibilen s pomorskimi kartami in navtični vmesnik oz. programe, kompas in druge zadeve.

Jaz sem se na motornem kolesu nanj tako navadil, da ne gre "drugam".

Enako je začel razmišljati tudi BMW in v mali GSki uporablja Garmin Montano (večji brat Oregona).

https://www.press.bmwgroup.com...item=node__6628

Morda bi kakšen razvajeni motorist pogrešal BT in glasovno vodenje (montana in monterra imata tudi to), vendar s "pravilno" uporabo ne potrebuješ glasovnega vodenja in tudi gledati ni potrebno nonstop, saj spremljaš le okence "razdalja do naslednjega odcepa" in šele takrat resno pogledaš na ekran.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Kakšno držalo pa ima Oregon za motorno kolo? Sam sem namreč kupil tisto od Herman Electronic za Garmin Nuvi, vendar sem pri montaži ugotovil, da je premalo prostora na " balanci ", tako da sem na motorju še vedno brez navigacije. S tem ko sem montiral vtičnico na " balanco " pa je prostora še manj. Jbg

I

Izbrisan uporabnik #488

Na običajno bunkico Garmin, torej takšno kot je od Hermana. Lej gori sliko.

So pa še drugačna držala za navtiko, kolo (ta ima samo plastične vezice) itd.

Sicer pa ima Herman cel kup izpeljank te bunkice 17" in ne samo tiste za okrog bilance.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Zaradi prečke na " balanci " ni normalnega prostora za držalo, zato sem držalo montiral na prečko. Ker pa je prečka manjšega premera kot " balanca " sem zadevo podložil, vendar ni dobro in na sploh cvikam, da mi med vožnjo vse skupaj ne odpihne. Še nisem testiral, ker nimam jajc...

Mogoče kakšna ideja, kako bi zadevo varno rešil? Želel sem uporabljati službeni Nuvi 2455.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pravilno si naredil in podložil, zadeva ne bo šla nikamor, sicer pa je v zavetrju.

Saj jaz imam podobno montirano, le brez podlaganja.

Le nasvet ti še dam. Hermanova kuglica je alu in gladka. Nalepi gor na kuglico košček izolir traka, črnega da se ne vidi in pritisni potem gor nosilec.

Se ne bo nikamor več premaknil... Ko kamen.

Isti nosilec s starim in novim oregonom.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Vseeno me malce skrbi, ker vse skupaj pride precej visoko. Mislim glede na zavetrje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lol, če maš pa višino šajbe nad bilanco, sicer pa pojdi se peljat pa probaj, če ne verjameš.

Na dveh motorjih imam enako vpeto, prvi je bil celo naked, na začetku brez šipe pa ni bilo težav.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Ql.....še razstav ga do plate.......pa pofotkaj kako ma rešene kontakte....mogoče bi se dal predelat 450ko na polnjenje na usb
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

To boš ti razstavljal.

preveril sem sled, ko so eni jamrali in vse normalno izrisuje

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa še par skrinov Nuvi vmesnika, kot vidimo je opozorilo POI moteče, saj prekrije podatke o odcepih.

4343.png
4366.png

4551.png
4579.png

4916.png