Garmin Oregon 600/650

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Bom se tolažil s tem, da je ziher bilo nekaj fulll narobe s tem firmwareom, čeprav sem danes na terenu skoraj živčni zlom dobil, ko je trajalo cca 15 minut, da je skapiral, da nisem 100m vstran od dejanske lokacije: glede na AdriaTopo sem bolje vedel kje sem kot pa glede na GPS.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Najlepša hvala!
smile-1.gif

Saj to stran dobro poznam in sem se že spogledoval z GCD varianto, samo sem bil malo skeptičen, glede na to, da so ga uradno odstranili.
No, posodobil sem ga, kaj več bo pa mogoče povedati po kakem dnevu na terenu...
ZELO upam, da bo sprejem krepko boljši.
smile-1.gif

dule_65

Zelenc'
1. okt 2013
1
0
1
Zdravo.

Ima še kdo probleme s tem, da ko stojiš pri miru, GPS beleži podatke kot premikanje; poleg tega mi v stanju mirovanja beleži, da sem prehodil recimo v 5 minutah nekaj kilometrov, čeprav je GPS popolnoma v fazi mirovanja ( območje je pokrito in na prostem, ko dela enako ), prav tako istočasno beleži pot v cik-cak prikazu. Med hojo pa ni nobenih težav. ?!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Oregon 6x0 (WebUpdater) software version 3.30
as of September 30, 2013
(17.12 MB)

Changes made from version 3.10 to 3.30:

Improved GPS performance
Improved battery save mode: The first press of the user key or the power key to turn the screen on will no longer execute that key's customized function
Improved pairing behavior with cadence sensors
Fixed Latvian keyboard
Fixed issue with geocache ratings when using the 'Next Stage' feature for multicaches
Fixed display of certain map names when viewing the list of maps loaded on the device
Fixed inconsistent exponent formats in the Calculator application
Fixed possible shutdown when viewing the Elevation Plot in landscape orientation
Fixed possible shutdown when selecting a route in the Route Planner application
Fixed possible shutdown when exiting the Photo Viewer application
Fixed possible shutdown when using the Geocaching dashboard in the Compass application
Fixed possible shutdown when using certain dashboards on the Main Menu
Fixed possible shutdown when sorting tracks alphabetically in the Track Manager application
Fixed possible shutdown when selecting a track from the Calendar application
Fixed possible issue with overwriting waypoints received by the Share Wirelessly application

Poravek za Računam: Oregon 6x0 FW 3.30

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Oregon 6x0 (WebUpdater) software version 3.50
as of November 5, 2013
(17.14 MB)

Changes made from version 3.30 to 3.50:

Fixed issue with wirelessly transferring geocaches stored in .ggz files.
Fixed issues with entering coordinates in languages other than English.
Fixed elevation plot display problems.
Fixed potential shutdown when setting up the Page Loop feature.

Popravek za Računam: Oregon 6x0 FW 3.50

ivoho

Pripravnik
8. jan 2009
88
0
6
Malo ste se ukvarjali z višinci. Tudi mene je to v začetku dosti motilo predvsem ko sva se dva vozila z enakimi GPSi na isti relaciji istočasno pa so bile razlike. Kasneje ko sem se potrudil iskati kaj na to vpliva je bilo tudi samo umerjanje na startu. Takoj po vklopu je ponavadi prikazana višina čisto druga od dejanske. In ko takoj štartaš se to kasneje upošteva. če pa sem obe napravi pred startom umeril so bili na cilju zapisi enaki ali z minimalnimi odstopanji. te napravi sta bili 62 setki in da sedaj še omenim Montano. Ponavadi ga umerim takoj ko startam na poznano višino. Merim dvige in spuste in če seveda končaš na istem mestu kot si začel naj bi bilo obeh enako. In tako se mi zgodi da je bilo pri caa 1500 obeh razlika tudi samo 1m včasih par metrov. Je pa dobro tudi da naprave vmes ne izklapljaš. vsaka malenkost tako lahko vpliva na končen izid.
Še to mislim da se evidentira zapis višine na barometer ne na satelit.
Programi lahko med drugim tudi naredijo napako sicer tudi v primeru če merjenje ni točno naj bi vsaj prikazali enako. Na bikemapu sem dal na netu gor dosti gpx zapisov in včasih je bilo dosti blizu nekajkrat pa zelo velika razlika. Vendar če poznaš svojo napravo veš kaj bi bilo pravo. Lahko slediš tudi ponovljivosti če si večkrat na isti poti. Meni sedaj kar štima.
Poskusi še na gpsvisualizerju. Tu se tudi lepo vidi pot in višince lepo izriše.
http://www.gpsvisualizer.com/map_input

I

Izbrisan uporabnik #488

Uporabljajo, brez brige
smile-1.gif
samo noben nič ne napiše.

No, pol pa bom dal gor.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ne rabiš dajat gor, če te ne moti pomanjkanje Č.

Nikoli ni nihče razen tebe omenil, da ga moti napaka in sem bil prepričan, da si edini, ki je to sploh uporabljal.

No če jih je več, bom pač delal popravke še dalje za to napravo, saj mi dejansko vzame samo 2 minuti časa
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Change History
Changes made from version 3.60 to 3.80:
Added a separate zoom level setting for geocaches (Setup > Map > Advanced Map Setup > Zoom Levels > Geocaches)
Added support for additional ActiveRouting cartography
Improved GLONASS performance
Improved display of marine-specific lines in BlueChart g2 maps
Improved boot time when large amounts of photos are present
Fixed map display of highway shields
Fixed issue with incorrect letter capitalization of certain map points
Fixed issue retrieving PLSS data in certain TOPO US 24k maps
Fixed possible issue with +/- buttons when using Sight N' Go

--------------------

Uspešno namestil in deluje tudi na "travnikih".

Ne pozabite oz. nadgradite kar s popotnikovim popravkom za "Računam"

http://popotnik-gps.blogspot.com/p/za-vse-nuvije-popravek-raeunam-v-racunam.html

Postopek na oregonu je simpl.

1. Vklopiš Oregona in izbereš prikaz satelitov. Nato držiš prst nekaj sekund v zgornjem levem kotu.
Prikaže se "servisni" menu.

2. Vtakneš USB kabl in povežeš s pcjem ter zaženeš Updater in popotnikovega seta (izbereš USB port, kjer je Oregon že zaznan).

Počakaš, da Updater opravi delo, kar tudi javi v pogovornem oknu.
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadnji fw 3.80 je tudi precej muhast, občasno ko iztakneš baterije in nazaj frizne pri zagonu, moraš baterije vzet ven za par minut potem pa spet dela.

Na wikispace je označen z rdečo, očitno je zadnji stable 3.60...

Upam da čimprej popravijo, da ne rabim downgrejdat, ker mi pol vse resetira
smile-1.gif
(ok, profile mam shranjene)