Garmin Oregon 600/650

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
To bom moral preverit mislim, da sem imel elektronskega in sem se premikal ves čas. Kazalo pa je da moram jit nazaj, zaklad je bil pa pred mano in tudi razdaljo je odšteval. Samo kompas je kazal nazaj. Usmerjanje sem imel pa direktno brez kakšnih zaklepov na cesto.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Kaj je sploh fora tega zaklepa na cesto?

Ce mas to pa gres vn iz ceste kaj pol....preracunava pa skos tezi da mors it nazaj?

I

Izbrisan uporabnik #488

Da se drži ceste, ne glede na signal, to je pametno vodenje.

Ker z vozilom ne boš vozil po travniku poleg ceste
smile-1.gif

Ker gps signal namreč niha in bi lahko nonstop preračunavalo.

Saj ko je pa odklon prevelik pa skapira...

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Se mi zdi, da sem imel vklopljenega in sem se premikal proti zakladu. Razdalja do cilja se mi je manjšala, puščica pa je kazala nazaj. Na vsake par sekund ga je zmedlo in je pokazalo v pravo smer, potem pa spet nazaj. Imel se pa direktno usmerjanje in pa topo karto vklopljeno.

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Huh.....da nisi odkril kak bermudski trikotnik
smile-1.gif

Se je privalila kaka megla....in je mobitelu pobralo signal?
grin1.gif

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Hahah, samo upam, da se to ne bo ponavljalo, ker potem je pa verjetno kaka sistemska napaka.
smile-1.gif
Aja, da je potem delal, sem restartal Garmina. Tako da ne vem kako bi blio, če bi izklopil navigacijo in potem vklopil na katero drugo točko.

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Webupdater...pa poglej za kakim novim FW če je

I

Izbrisan uporabnik #488

Na prvem Oregonu je trajalo kakšni dve leti, da se je software uredil
smile-1.gif

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Ima mogoče kdo izkušnje z spoiler slikami, ki jih lahko preneseš s programom MyGeocachingManager? Imam problem ko jih naložim na Oregona in skušam pogledat in jih sortirati oz iskati po črkah ali številkah se mi naprava ugasne. Upam samo, da delam pri tem kaj narobe in da ni to kak večji sistemski problem. Slike pa dajem kar v Garmin pod GPX.

Je na starejši model Oregona mogoče naložiti slike in če, kako jih iščete, da izberete pravo za določen zaklad.

Minu

Zelenc'
7. jun 2013
28
0
1
Mogoče kdo ve, kje se nastavi pri koordinatah smeri N in E....ker imam nastavljen jezik slovenščina, mi smeri označi S in V in tako koordinat zemljevid ne zazna pravilno. Jih prikaže nekje na drugem koncu sveta....

I

Izbrisan uporabnik #488

Zgleda, da napaka, pri 300 v slo. jeziku ni slo smeri neba
smile-1.gif

Minu

Zelenc'
7. jun 2013
28
0
1
zoprna napaka in sedaj, če želim vnesti koordinate, moram najprej vskič sproti spreminjati S v N in V v E....hudo...pri nokii C5 je to laufalo brez sprotnih nastavitev...uhh

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Takole je tole okoli spoiler slik:
Mi je lepo delovalo že na 450, pa tudi zdaj na 600 deluje enako.
Uporabljam program GSAK.
Z njim si pod
Database --> Grab Images
dol potegneš vse fotke, ki spadajo k zakladkom v trenutnem filtru.
Potem si v GSAk naložiš še macro
SendImagesToGarmin
...in ti jih lepo naloži v napravo.
Potem pa imaš na terenu dodatno opcijo menija, da gledaš fotke oziroma ti jih pokaže tudi pod namigom.
Tole s pridom uporabljam že precej časa, je pa tudi res, da fotke v zadnjem času vse pogosteje gledam preko telefona, ker le ima večji in boljši zaslon. Tam uporabljam za to GDAK - ene vrste android suplement GSAK-a.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Tale hec z S in V namesto N in E je res zoprn.
Prvič ko sem vtipkal koordinate sem debelo pogledal, jih vtipkal še enkrat in šele nato mi je potegnilo, da ga naprava serje.
Mislim S je sprejelo kot South, samo zakaj se potem ni pritoževalo nad V.
Sem pa ravno malo preveč komot, da bi preklopil na angleščino...
redface-1.gif

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Heh, mi vrag ni dal miru, pa sem predelal slovenski prevod, da imamo sedaj N, E, S in W.
Priloženo datoteko je treba odpakirat (forum pač ne dovoli prilaganja čudnih datotek), nato pa z datoteko, ki je notri, prepisat obstoječo datoteko v
Garmin\Text
na napravi...
...in že imamo tako kot smo navajeni...
smile-1.gif

Priponke

• 1797180-Slovenian.zip
    41,6 KB · Ogledi: 268