Garmin Oregon 600/650

I

Izbrisan uporabnik #488

No, kaj več podatkov prosim
smile-1.gif

Ker ko gledam na netu, ga še ni nikjer za naročit.

http://garminoregon6xx.wikispaces.com/

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Prvi vtisi:
- Touch zaslon je prava milina v primerjavi s prejšnjimi Oregoni!
- Baterije se brez težav polnijo v njem, če na nek način narediš, da je tipalo pod baterijo pritisnjeno (2x selotejp okoli beterij, ali pa nekaj podložit). Kako bo ta doma narejen "battery pack" zares funkcioniral, bo pokazal čas.
- Deluje zelo lepo tekoče.
- Obema stranskima tipkama lahko pripišeš funkcijo na klik, dvoklik in daljši pritisk (to zadnje samo spodnji tipki, ker zgornja s tem napravo izklopi).
Kaj več bo mogoče povedati po kakem dnevu na terenu.
smile-1.gif

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Pozdravljeni,

zanimam se za pohodniško GPS napravo omenjeno že v naslovu. Sem novi kupec in se ne spoznam na operacijski sistem Garmina.
rolleyes-1.gif

Askrat

Zelenc'
12. maj 2013
3
0
1
Zdravo.. V kratkem načrtujem nakup naprave Oregon 600 in sicer me zanima ali ima naprava tudi slovenske menije? Kupil bi jo pa pri http://www.outdoorkompetenz.com/ ... Namreč gps bo kupljen za darilo, obdarovanec pa ravno ne obvlada angleščine.. :|

Ali se že da morda dobiti to napravo kje v Sloveniji?

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Oregon 600 vsekakor ima slovenske menije, nisem pa še zasledil slovenskih navodil (saj ne, da jih rabim :D ).
V Sloveniji bo po moje kmalu na voljo.
Tudi jaz ga imam od outdoorkompetenz... Ti so v tem trenutku po mojih informacijah edini, ki ga zares imajo.

ivoho

Pripravnik
8. jan 2009
88
0
6
Sam bi vam priporočal nakup v SLO. Kar se tiče garancije so pri Garminu si zelo korektni pri reševanju reklamacij in pa blizu so. Zakaj za enako ceno v tujino. Malo še za počakat in naprav bo dovolj. Če ste sledili temi o moji Montani 600 ko pri novi nekaj ni bilo OK smo to gladko rešili. Se pač zgodi in se še bo da pride do napak.
lp Ivo

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo ne vem, če ga kdo v Sloveniji že prodaja.

V italiji je za 354 eur s poštnino.

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Čeprav zadnjič nisem dobil odgovora na moje vprašanje, vam lahko povem, da se v uradni Garmin prodajalni v Kristalni palači (BTC) že dobi model Oregon 600 za 379€. Če pa plačaš z gotovino pa je 5% popusta, se pravi 360€.

V paketu dobiš še slovenska hitra navodila, polnilni-prenosni kabel USB, karabin za nočenje, 20% popusta na nakup karte TOPO slo in pa seveda Garmin Oregon 600. Pri nakupi sem prejel še darilo in sicer polnilno baterijo (1800 mAh), ki jo lahko polniš preko USB ali na sončno energijo. Ta vsebuje tudi 8 različnih nastavkov,za različne polnilne vmesnike.

V paketu NE dobiš Garmin polnilnih baterij NiMH in pa microSD kartice.

Ker sem večino časa zunaj na gorskem kolesu, sem kupil še nosilec za kolo (12€).

Imam ga drugi teden in ne morem reči kako dobro se obnese, saj še ne znam uporabljati vseh funkcij.
smile-1.gif

Vse kar lahko povem je:

Ekran se ne blešči oz. se ne zatemni, ko vanj posije sonce (čeprav ga je bilo tega tedna bolj malo). Osvetlitev je torej za primerjavo s pametnim telefonom odlična. Ko sem zunaj zatemnim ekran do konca, saj ga lepo osvetli zunanja svetloba.

Ko sem kupil Oregona v poslovalnici niso še držali njihovih polnilnih baterih Garmin NiMH, zato sem kupil Sony-jeve CycleEnergy AA 2700 mAh in pri polnih mi je naprava zdržala 4 ure s polno svetilnostjo ekrančka in pa odprto mapo, kjer je beležil mojo sled pri tem sem imel prižgano tudi GPS+GLONASA in pa WAAS/EGNOS.
Tu je potrebno poudariti, da so baterije še čisto nove in da še niso dosegle svoje polne polnilne kapacitete, zato bo za uradni test teh baterij potrebno še malce počakati (Ko se naredi lepo vreme, za kakšno daljšo turo).

Vmesnik je uporabniku prijazno in pa prilagodljivo (sestaviš si glavni meni) imaaš pa tudi že podane profile, kot so Avtomobilsko, Fitnes, Geocaching, Klasično, Marina... Tu ne morem kaj povedati, saj je to moj prvi Garmin in ne vem kako je pri ostalih, zato ne morem primerjati. Ima poleg osnovnih funkcij še 3D-pogled, Lov in ribarjenje, potem Sonce in luna (pregled na nebo), kalkulator, budilko, štoparico, Človek v vodi (še ne vem kaj je to
smile-1.gif
) in pa pregled fotografij. Mogoče je še kaj pa jaz sploh ne vem.

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Glede natančnosti moram še povedati, da sem znjim našel že 20 zakladov (Geocaching) in nisem imel problemov, da bi me vozil naokoli. Bo pa fino videti, če bo kateri izmed vas naredil test s starim GPS-om in pa z Oregon 600. Predvsem me zanima ta GLONASS sistem kako dobro se obnese.

To je iz moje strani trenutno vse.
smile-1.gif
Pa lepe dogodivščine.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz imam starega Oregona 300 in ni prav nobenih težav z iskanjem satelitov, tako da glonass neka prednost ni, saj gps sistem za običjano navigacijo omogoča dovolj veliko natančnost.

Čudi me trajanje baterij pri 600ki. No, boš še poročal.

Včeraj sem 10ur uporabljal navigacijo na motorju, ekran na 80% (kompas izklopljen), pri čemer je navigacija nontop delovala, aktivna ruta.

Imam nove Varta baterije 2x2700 in ob koncu dneva so bile na 3/4 (verjetno 1/2), kar je soliden rezultat.

Izklopi si kompas, v meniju nastavi varčevanje z baterijo pa bi moralo delovati.

O 300ki smo tukaj govorili, žal fotke več ne delajo.
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/465936/page/0/fpart/1/vc/1

Glede funkcij in prilagodljivosti menija nekih bistvenih razlik med 600 in 300 ni
smile-1.gif

Glavne novosti so, kolikor sem videl:
- vrtljiv ekran
- boljši zaslon
- sprejem eu satelitov
- polnjenje baterij preko usbja
- minimalno dopolnjena programska oprema (isti vmesnik kot Montana)

Bi pa rad zadevo prej malo "prijel" v roke, preden menjam, če sploh
smile-1.gif
več kot 300 eur nisem pripravljen dati.

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Hvala za nasvet, definitivno bom probal razne variante, sploh pa čakam na kake lepe zaporedne dni, da grem malo v hribe, kjer se bo moral res izkazati. Imam ga pa namen uporabljati predvsem za Geocaching, tako da bo kompas moral biti vklopljen, prav tako bo prav prišla mapa, predvsem v urbanem področju. Kar pa se tiče GLONASS sem pa bral, da se res natančnost poveča, vendar se za amatersko uporabo splača samo za gosta drevesa, visoke stavbe in za pobočja oz. če si pod goram. Bomo vse to stestiral in kasneje poročal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Par zakladov sem našel tudi sam, dva celo v tujini
smile-1.gif
je pa res, da poiščem le lažje, ker z "ugankami" se mi ne da ubadat.

Zemljevide pa saj veš kje dobiš, če ne, na ZS...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Edini pravi plus je polnjenje baterij prek usb.....

Prejsne oregone moras skos razstavljat da zamenjas baterije

Jeba je ker oregon kuri baterije tudi ce je ugasnjen....ma monitoring tlaka

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Samo mislim da polnjenje baterij ni mogoče, če ne uporabljaš Garminovih baterij. Te so namreč navadne polnilne AA NiMH in so samo skupaj nekako zvezane, da potem v Oregonu prtisnejo na gumb, ki je sicer vmes med baterijama. Tako nekako potem Oregon dojame, da je polnjenje mogoč.

Drugače je pa res, trenutno sem prišel iz terena in moram reči da je pod polnim delovanjem Oregon delal 6 ur nisem pa seštel še ur, ki so bile baterije še čez noč notri in nekaj še od prejšnjega dne. Bo potrebno še testirati...:)

Kar me je zjezilo danes pa je, ko me je iz Lukovice pri Domžalah do Limbarske gore peljal čisto naokoli mislim, da je kazal do Moravč in še dlje. Potem se nastavljal sledi in ugotovil, da mi najbolj ugaja vožnja s štirikolesnikom + dodatno sem izključil izogibanje državnih cest, nato mi je uspela, da me je nekako vodil tudi po malo bol odročnih cestah in makadamskih.
Prav bi mi prišel kak nasvet kako se vi soočate s tovrstnimi problemi, ko vas takole Garmin požgečka po živcih.

Druga stvar pa je bila pri nekem zakladu (Geocahing), ko je mobitel pripeljal do zaklada bolj točno kot pa moj Garmin, to mi pa še vedno ne gre iz glave. To govorim o 18 m na Garminu in 5 m na pametnem telefonu.
Imam mogoče jaz kaj nastavljenega oz moram kaj vklopit ali izklopit?

I

Izbrisan uporabnik #488

Z "navadnimi" gre tudi, če jih oblepiš, da pritisnejo na tisto stikalo.

Da bi ne vem kako žrlo baterije, ko je ugasnjen, tega pa nisem opazil pa ga imam že 4 leta
smile-1.gif

Za različne profile si nastavi različna izogibanja.

Drugače pa si ruto že doma poglej ali pripravi pa presenečenj ne bo (npr. Garmin Mapsource program), ker boš takoj videl, če je kje "čudno" vodenje.

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Sem to šel preverit takoj, ko sem prišel domov in pogledal na BaseCamp in ugotovil, da je najbolj če imaš štirikolesnik in pa da ima možnost voziti še po navadnih cestah in avtocestah in gre zmeraj lepo tako kot želim. No po parih poizkusih je že bilo bomo pa videli kako bo čas pokazal.

Glede baterije sem pa tudi jaz že razmišljal, da bi jih zlimal skupaj vmes pa dal nekaj tršega. Samo me skrbi, da bi imel probleme pri kakšni garanciji ali pa da bi to kaj negativno vplivalo na samo napravo. Ne vem pa tudi s koliko mA polni ta USB vmesnik. Verjetno je s polnilci na navadno vtičnico hitreje kot pa da imaš preko USB-ja. Edino kar bi prišlo prav je v avtomobilu.