Čeprav zadnjič nisem dobil odgovora na moje vprašanje, vam lahko povem, da se v uradni Garmin prodajalni v Kristalni palači (BTC) že dobi model Oregon 600 za 379€. Če pa plačaš z gotovino pa je 5% popusta, se pravi 360€.
V paketu dobiš še slovenska hitra navodila, polnilni-prenosni kabel USB, karabin za nočenje, 20% popusta na nakup karte TOPO slo in pa seveda Garmin Oregon 600. Pri nakupi sem prejel še darilo in sicer polnilno baterijo (1800 mAh), ki jo lahko polniš preko USB ali na sončno energijo. Ta vsebuje tudi 8 različnih nastavkov,za različne polnilne vmesnike.
V paketu NE dobiš Garmin polnilnih baterij NiMH in pa microSD kartice.
Ker sem večino časa zunaj na gorskem kolesu, sem kupil še nosilec za kolo (12€).
Imam ga drugi teden in ne morem reči kako dobro se obnese, saj še ne znam uporabljati vseh funkcij.
Vse kar lahko povem je:
Ekran se ne blešči oz. se ne zatemni, ko vanj posije sonce (čeprav ga je bilo tega tedna bolj malo). Osvetlitev je torej za primerjavo s pametnim telefonom odlična. Ko sem zunaj zatemnim ekran do konca, saj ga lepo osvetli zunanja svetloba.
Ko sem kupil Oregona v poslovalnici niso še držali njihovih polnilnih baterih Garmin NiMH, zato sem kupil Sony-jeve CycleEnergy AA 2700 mAh in pri polnih mi je naprava zdržala 4 ure s polno svetilnostjo ekrančka in pa odprto mapo, kjer je beležil mojo sled pri tem sem imel prižgano tudi GPS+GLONASA in pa WAAS/EGNOS.
Tu je potrebno poudariti, da so baterije še čisto nove in da še niso dosegle svoje polne polnilne kapacitete, zato bo za uradni test teh baterij potrebno še malce počakati (Ko se naredi lepo vreme, za kakšno daljšo turo).
Vmesnik je uporabniku prijazno in pa prilagodljivo (sestaviš si glavni meni) imaaš pa tudi že podane profile, kot so Avtomobilsko, Fitnes, Geocaching, Klasično, Marina... Tu ne morem kaj povedati, saj je to moj prvi Garmin in ne vem kako je pri ostalih, zato ne morem primerjati. Ima poleg osnovnih funkcij še 3D-pogled, Lov in ribarjenje, potem Sonce in luna (pregled na nebo), kalkulator, budilko, štoparico, Človek v vodi (še ne vem kaj je to
) in pa pregled fotografij. Mogoče je še kaj pa jaz sploh ne vem.