Ford Focus 1.5D Eco Blue

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
A kdo vozi oz. ima izkusnje z novim Focusom (karavan) z avtomatskim menjalnikom? Kako se avto obnese.?

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.012
261
83
Če hočeš proper avtomatik potem gledaš ali EV ali avto z ZF8 ali DSG. Ford nima glih dobrga track recorda z avtomatskimi menjalniki v EU (*Khm* powershift *khm*). Used se v njega in sprobi. Pa sprobi še konkurenco, da vidiš razliko.

• Všeč mi je
Reactions: tony in girisan

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.808
129
63
Novi Focus ima 8 stopenjsko klasiko. Povershiftov nima več.... Prepoznaš ga po tem, da ni več klasične prestavne ročice, ima vrtljiv gumb.
Deluje pa res lepo, sploh z aktivnim tempomatom in "samodejno" vožnjo.

Test Focus

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
A kdo vozi oz. ima izkusnje z novim Focusom (karavan) z avtomatskim menjalnikom? Kako se avto obnese.?
Lega na cesti je ena najboljših v tem razredu, ostalo pa pač kot lahko pričakuješ od 120 PS ni raketa, za vsakodnevno uporabo bo več kot dovolj. Avtomatski menjalnik je klasičen 8 stopenjski. Poraba odvisna od teže noge..... cca 5,5 ob normalni vožnji, če šparaš si z lahkoto tudi na 4.8. Avtomatski menjalnik za moje pojme dela dobro.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in girisan

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
Kaj pa sistemi ala ACC, LANE ASSIST, SIDE ASSIST... Poznam VW teli Fordovi so mi pa nepoznani...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.652
6.515
113
hondaši so imeli v-tec, fordaši pa lego na cesti

tako kot je honde prehitel marsikateri kombi in so bile še vedno najhitrejše je tudi focus losov test odplesal slabše od povprečnega kombija, pa je še vedno car lege na cesti

B81

22. jul 2007
36.926
10.498
113
Lega na cesti? 99% vas se speljat ne zna ob zeleni luci, pa boste vedeli o legi na cesti. Dajmo ta mit forda enkrat pustiti ob strani. Me prov zanima kje vi preizkusate to lego na cesti.
To se sproba na malo mokri cesti v desnem ovinku in klancu navzdol, ko se že začne vklapljat ESP, potem vidiš, kako gre avto kot po tirih v primerjavi s P307, npr. :D

hondaši so imeli v-tec, fordaši pa lego na cesti

tako kot je honde prehitel marsikateri kombi in so bile še vedno najhitrejše je tudi focus losov test odplesal slabše od povprečnega kombija, pa je še vedno car lege na cesti

honde so imele i - vtec ...tisti ta hot je bil 2.0 z 200 konji...strup
toyotoa je mela corollo ts 1,8 VVTL-i motorjem ki je izstisnil 141 kw oz 192 konjev

je blo pa oboje konkretno hitro da ne bo pomote

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Nazadnje urejeno:

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Danes si s toyoto jaris 1.0 na rdecem semaforju in prizgani zeleni luci cez celo krizisce na celovski v ljubljani preden prvi na drugi strani dobro spelje. Brez f1 reakcijskih casov. Ko boste to obvladali se lahko pogovarjamo dalje. Do takrat je pa vsakrsna debata o konjih nesmiselna. In gumah. In podvozju.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Davidoff in koliko

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113

Imel kot nadomestno vozilo ca 10 dni. Avto vsečen, udoben. Zmotilo me je zastarelost infotaimenta, predvsem števcev in grafike. Nekaj trde plastike, morda malo preveč za moj okus. Menjalnik spodoben, edino včasih se mi je zdelo, da je imel preveč prestav pa ni vedel katero bi zadel. Nekih hudih pospeškov ni, je pa relativno varčen, moje povprečje je bilo 5,5 l. Pri mestni vožnji pa malo pod 6 l. Nad 140 je avto glasen, morda zaradi pnevmatik, lahko tudi zaradi slabe zvočne izolacije. Všeč mi je bil zvok pri zapiranu vrat. Zelo kompaktno se je slišalo. V tej opremi je imel tudi osnovne led žaromete, ki niso bog ve kaj, najhuje je to, da so bile dolge luči halogenske. Kasneje sem videl, da lahko doplačaš za boljše, polno LED tehniko. Imel je kamero, bi si pa želel tudi mrtve kote. Je pa to vse za došlačilo. Sedeži so bili ok, ni pa bilo nekega presežka. Bi doplačal za boljše. Prostora dovolj, prtljažnik ca 600 litrov. Serijsko ozvočenje je bilo zanič, je pa pozitivno da ima android auto, na kabel seveda. Nadomestni je imel 16 col balone. Avto je bil udoben, vendar se je poznalo na dinamični vožnji, da se malo bolj nagiba. Pri dizlu mi gre na živce adblue, saj je predpisana minimalna količina polnjenja, te pa opozori ca 500 km prej. Škoda, ker ni več na voljo močnejšega motorja in da bi ga vsaj malo osvežili med števci.

• Všeč mi je
Reactions: girisan

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ja, njegov predhodnik "moje generacije, pa 150kg manj, 5 sekund boljsi pospesek do 100(8:13), 20 konjev vec....
Ce gres racunat razmerje teza:moc, je bil nekdaj 2x vec konjev za isto tezo premaknit.
Kje ima pa sedaj suzuki kak strup v rokavu?
Tle maš

Več kot dovolj za jajca tega kova. 210 končne, 9,1 do 100, 140 turbo vrancev. Skor taka leteča truga kot swift tvoje generacije. Swifta tvoje generacije bi morali v karavan verziji delat. Da bi si trugo zraven vozu.