Diesel in mraz

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ne ne samo, ko dam kontakt
tongue-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
najprej ga spravi v kako toplo garazo za en dan in menjaj naftni filter.
Prav zamasen filter je ponavadi vzrok da vzge laufa minuko in potem ugasne.Ce nimas filtra je ponavadi spodaj pod njim vijak s katerim se da izspustit kondenz.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
458
83
45
dolenska
KSZ

MOndeo 1.8, pač tastar motor. Zdele, ko je mraz, vedno tadrugo verglanje. Če čem, da v prvo vžge, morem kr dolg držat ključ. Pa zakaj, če pol takoj kresne. Je pa velka razlika med novimi oz novejšimi dizli ali pa ala moj. Moj se krega z bati ko norc
smile-1.gif
. par sekund, pol je pa uredu. NOvejši pa skor nč ne po trokirajo. Je pa res, da pred mrazom menjat filter in to je to.Pa ne tankat po 10€. Je več vode kot nafte not.

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Znanec ne pozna druga kot kurilno olje pa se še nikoli ni pritoževal da bi mu leta zmrznil pa čeprav je bilo cel prejšnji teden -10 .Aja avtomobil ima JTD motor
evil.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:imajo pa Mazdini dizli ze serisjko vgrajeno predgretje motorja (webasto)... in zjutraj ni problemov z vzigom...
Ni Webasto, Je le dodatni (električni) grelec. Dela pa dobro, tako kot v vseh avtih, ki to imaja (in ni redko).

A ne delaš ti na AutoMagazinu? Odkar je šel Česen od tam ste očitno postali zelo površni. Mazda 6 ima tako stara kot nova čisto pravi Webasto nič električno itd. Zdaj mi je marsikaj jasno od topica v neki drugi temi ...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:imajo pa Mazdini dizli ze serisjko vgrajeno predgretje motorja (webasto)... in zjutraj ni problemov z vzigom...
Ni Webasto, Je le dodatni (električni) grelec. Dela pa dobro, tako kot v vseh avtih, ki to imaja (in ni redko).

Ni elektricni... ampak deluje na nafto... Vsaj po kratki turi se vedno nekaj casa laufa in se slisi tako kot gorilec pri centralni kurjavi ...
In v bistvu naj bi bil webasto in se ga da nadgradit se za predgretje kabine ..

Da te malce popravim ... ne naj bi bil ampak je WEBASTO!
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik CSF pravi:
Znanec ne pozna druga kot kurilno olje pa se še nikoli ni pritoževal da bi mu leta zmrznil pa čeprav je bilo cel prejšnji teden -10 .Aja avtomobil ima JTD motor
evil.gif

Kaj pa je -10? Pri taki temperaturi mora laufat vsak avto z bilokatero nafto.
Zanimivo postane ko je hladneje od -15.
Glede proizvajalcev pa raje ne bi debatiral ker imam izskusnje kako laufa Iveco (FIAT) dostavnik pri hladnejsih dneh
10.gif
proti kakem MB ali MAN-u

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
kurilec tudi ni prevec priporocljiv
evil.gif
Hehe, zanimiva štorija na to temo.
Pride do kolega avtomehanika znanec in se pritožuje, da mu traktor nekak noče takoj užgat, pa potem tudi trokira, ko je bolj mrzlo. Gleda kolega vse, pride do naftnega filtra, odvijači dol in noter zagleda kurilca
grin1.gif
.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
[censored] ga, prevec parafina......
....poleti pa boljse mazanje pravtako zaradi parafina...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Ni elektricni... ampak deluje na nafto... Vsaj po kratki turi se vedno nekaj casa laufa in se slisi tako kot gorilec pri centralni kurjavi ...

smile-1.gif
Govorimo o načinu delovanja al blagovni znamki? Webasta Mazda nima, sem preveril pri kolegu na Webastu, ali jim dobavljajo.
Če že hočemo biti tako natančni ...
Očitno ima torej dodatno gretje motorja z gorilnikom, ne pa električnega, kot sem napisal na pamet (ne, ne poznam točnih specifikacij čisto vsakega avta na trgu). Bom preveril v Mazdini tehnični službi, a je električni (kot ima večina in deluje odlično) ali z gorilcem.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

smile-1.gif
Govorimo o načinu delovanja al blagovni znamki? Webasta Mazda nima, sem preveril pri kolegu na Webastu, ali jim dobavljajo.
Če že hočemo biti tako natančni ...
Očitno ima torej dodatno gretje motorja z gorilnikom, ne pa električnega, kot sem napisal na pamet (ne, ne poznam točnih specifikacij čisto vsakega avta na trgu). Bom preveril v Mazdini tehnični službi, a je električni (kot ima večina in deluje odlično) ali z gorilcem.

Tvoj kolega ima žal napačne informacije. Mazda ima 100% Webasto, ti lahko slikam in boš videl točno kaj piše na njemu. Ko avto ugasneš točno slišiš kako še gori nafta v grelcu in tudi izpuh iz Webasta je izpeljan pod avto.

Poglej tukaj: http://www.webasto.si/pdf/grelci.pdf - pozoren bodi na ID 11

11. 1301177D OPREMA ZA NADGRADNJO MAZDA 6 kos 257,33 € 308,80 €

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
napiši še kake temperature imate v logatcu.

Jaz z mojim mlinčkom nimam nobenih problemov ne z vžiganjem še manj med vožnjo (avto je parkiran zunaj) ob vžiganju in vožnji pa 'deluje' med - 12 in -14 stopinj.
Polo 1.4 TDI 70, 2008.

Kresne zjutraj kot da je sredi poletja (nafto imam brez dodatkov - zgolj tankanje na Petrolu)

Bojda naj bi bila ta zimska nafta trpežna tjda do - 25 stopinj. Za ne-vžig je običjano bolj kriv sam motor kot nafta.
Sicer se ne bi rad obregoval čez Opla, samo sem od parih lastnikov slišal, da imajo probleme z vžiganjem pri nižjih temperaturah (- 10 in niže..govora o 2.2 dizlu...ostalo ne vem).

(sem pa imel z Uno-tem 1.4 TD blazne probleme.-..tam pod - 8 stopinj vožnja praktično ni bila mogoča...enostavno je nafta zmrznila, pa sem našopal noter dodatkov več kot nafte...vžgal je še pri kakh - 10...samo vožnja je bila pa dizaster).

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.703
1.349
113
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Sej do sedaj sem vedno tankal na Petrolu, pa sem imel sranje!

Čist sem že penast zaradi avta
jezen.gif

V Logatcu imaš najboljše dizelsko gorivo v Sloveniji. MOL. Je pa res, da imaš tudi najbolj zloglasno pumpo v Sloveniji, kjer "točijo zrak"
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.703
1.349
113
Citat:

Če nisi doplačal kompletnega Webasta ob nakupu nimaš nobenega predgretja. Dodatno gretje z Webasto grelcem imaš po vžigu motorja, če si to mislil, da se ti agregat med vožnjo hitreje ogreje.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.703
1.349
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Gre lahko kaj narobe pri avtu, kateri je dizel in se ni prižigal tri tedne (bil parkiran) (ko ga bom hotel prižgati)?
Kaj storiti za preprečitev morebitnih težav?

lp

Jaz ga večkrat ne užgem cel teden. Če sem dislociran od svoje garaže oz. od električnega priključka (imam DEFA grelec) potem pač dvakrat ali trikrat pogrejem ogrevalne svečke in avto normalno užge. Predpostavka: dober akumulator. Zakaj 2x? Zato, ker je avto v 10. letu, ima 200.000km in prve ogrevalne svečke.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Tvoj kolega ima žal napačne informacije. Mazda ima 100% Webasto, ti lahko slikam in boš videl točno kaj piše na njemu. Ko avto ugasneš točno slišiš kako še gori nafta v grelcu in tudi izpuh iz Webasta je izpeljan pod avto.

Poglej tukaj: http://www.webasto.si/pdf/grelci.pdf - pozoren bodi na ID 11

11. 1301177D OPREMA ZA NADGRADNJO MAZDA 6 kos 257,33 € 308,80 €
Očitno res, torej vzamem nazaj, kar sem napisal za Mazdo.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Sej zato tudi ne točim tam, ker so zrak prodajali
smile-1.gif

Samo bom očitno šel zdej spet malo na obisk. Drugače se pa tam tudi 24/7
cheer.gif