Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sej je bolj teren pomemben kot pa kilometrina...
če se voziš po spluženih cestah, imaš mirno nogo in si umirjen voznik, pol bi ti čist funkcionirale celoletne...
al pa če kupiš zimske, pa jih imaš skoz gor... v 2 letih boš sprednje znucal, jih zamenjaš z zadnjimi in si še za 2 leti dober...
moje mnenje...
Sem na zimske gume (vedno kupim najbolje ocenjne na ADAC testu!) 50 m pred hišo že ničkolikorat montiral verige. Je pač 180° ovinek in rahla klančina. Če je sneg moker te ob preveliki hitrosti lahko na ovinku zanese, če pa si počasnejši pa na mokrem snegu in klančini zakoplješ.Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sem imel celoletne in sem v 1 dnevu 3X ostal v snegu, da so me morali porivati in mi je bilo nerodno za popizdit, ker so verjetno mislili, evo ga kretena z letnimi (2x pred blokom in 1X sredi ceste, da sem kolono naredil). Avto pa je bil Twingo s 165mm širine, kar pomeni, da so bile živ obup. Gume so bile GoodYear Vektor s 6mm profila. Drugi dan sem kupil 2 prednji zimski in šel stestirat in je Twingo postal TANK!!!! Nikoli več celoletnih. Še z avtom znižanim u poden 10 let nazaj in Savo S3 sem plužil po snegu in nikoli ostal v njem.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Sem na zimske gume (vedno kupim najbolje ocenjne na ADAC testu!) 50 m pred hišo že ničkolikorat montiral verige. Je pač 180° ovinek in rahla klančina. Če je sneg moker te ob preveliki hitrosti lahko na ovinku zanese, če pa si počasnejši pa na mokrem snegu in klančini zakoplješ.Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sem imel celoletne in sem v 1 dnevu 3X ostal v snegu, da so me morali porivati in mi je bilo nerodno za popizdit, ker so verjetno mislili, evo ga kretena z letnimi (2x pred blokom in 1X sredi ceste, da sem kolono naredil). Avto pa je bil Twingo s 165mm širine, kar pomeni, da so bile živ obup. Gume so bile GoodYear Vektor s 6mm profila. Drugi dan sem kupil 2 prednji zimski in šel stestirat in je Twingo postal TANK!!!! Nikoli več celoletnih. Še z avtom znižanim u poden 10 let nazaj in Savo S3 sem plužil po snegu in nikoli ostal v njem.
Verige so kljub M+S pnevmatikam obvezne ob sneženju na nekaterih cestah. Potrebuješ jih v tujini... Tako da spadajo v vsak avto pozimi. Ko se navadiš jih imaš v 5 min, na kolesih- vsekakor prej, kot pa najdeš koga, da te potisne
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
jaz bom šel pri svojih dobrih 20 jurjih letno na celoletne, ko zvozim trenutna kompleta
po snegu se ne bom vozil, v vsem ostalem pa se crossclimate očitno več kot solidno odreže. pa še če bi me tistih 1x na leto po nesreči presenetil beli drek verjetno ne bom obtičal.
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Jaz pa raje predlagam letne za celo sezono, realno je sneg na cesti mogoce 3 dni v celi zimi, glede na majhno stevilo kilometrov mislim da bi slo to najbolje cez. Seveda mas v prtljazniku verige ali kak drug nadomestek ki je predpisan. So letne v mrazu vseeeno veliko boljse kot zimske v vrocini sploh ce je se mokro!