Butanje z vrati pred trgovskimi centri

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Dobro, še vedno ne vem, kaj je narobe, da se pač gre 1x letno kasko uveljavit, pa imaš lepo na novo pobarvan avto?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Več razlogov:
- zato, ker ti zavarovalnica ne da več maksimalnih popustov
- zato, ker ti pobarvajo večinoma tako, da se vidi, da je bil barvan
- zato, ker si vsaj 2 dni brez avta in se moraš ''znajti''
- zato, ker ti bo ob prodaji kupec trdil, da je bil avto ''skotan'' in boš dobil zanj x EUR manj
- ...
A je to dovolj ali rabiš še kaj?
In to vse samo zato, ker so nekateri ''komot'' ali pa celo namerno ne pazijo na tujo lastnino.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ce je parkiran avto cez crto box-a, to se ne pomeni da je le-ta narobe parkiral, lahko je nekdo drug ze prej zravn njega, in mu ni preostalo drugace.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Torej je zidak zidak ne glede na vrednost? Prosim napiši mi tvoj naslov, priden malo potrkat s kladivom. Takim jaz pravim jebivetri in enkrat smo imeli že to debato tukaj. Zaradi jebivetrov, ki se jim jebe za vse naj drugi hladimo živce, ker nočem, da nekdo MOJO LASTNINO uničuje? Resno?
Tisti pleh je moja lastnina. Kot je moja hiša moja lastnina. Enako kot je moj kuli moja lastnina. Sem si zadevo sam kupil z denarjem, ki sem ga sam zaslužil. Kdo si ti ali kdorkoli drug, da si jemlješ pravico to uničevat, ker se tebi pač jebe? Jaz še pomislim ne, da bi komu kaj namerno uničil oz. pazim po svojih najboljših močeh, da se tudi ponesreči kaj ne zgodi. Zato ima moj otrok zaklenjena vrata, da jih sam ne more odpreti in s tem udariti v parkiran avto zraven. Pač razmišljam in pazim na zadeve okoli sebe.

Jebivetri, ki se vam jebe za tisti pleh ali karkoli drugega pa rabite dobro dozo te prakse v obratni smeri. Mogoče ti pleh ne pomeni nič, ampak sem prepričan, da bi hitro našla nekaj, za kar se boš malo zasekiral, ko ti bom potrkal po tisti stvari. Če drugega ne, pa tvoj obraz...saj koža je koža.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.707
9.477
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?
Pleh nima duše. Ko enkrat to razpucaš v glavi je življenje precej lepše. Če hočeš imeti avto lep in bleščeč, ga imej doma v garaži in ga ne uporabljaj.
Bedasto egoistično razmišljanje !! Tudi bajta nima duše pa najbrž ne bi bil zadovoljen če bi ti nekdo s kladvom tolkel po njej ali pač? Saj je samo cegu !!!
Gre zato, da smo postali popolnoma egoistična družba in je vsaki babi z veliko ritjo ali razvajenim frocom važno samo to, da se ona skobaca iz svojega fancy avta. Če pa zraven naredi škodo drugemu človeku jo enostavno ne zanima. Če bi vsaj malo pazili drug na drugega bi bilo malo drugače. A je res tako hudo dat roko med vrata in sosednji avto ko se kobacaš ven? Pa še nekaj, da je to samo pleh je samo nabijanje določenih osebkov, Enemu pomeni veliko pleh, drugemu bajta, tretjemu oblekce itd. itd itd a noben nima zaradi tega pravice drugega obsojat ali mu škodovati !!

Men grejo taki ljudje ki butajo po tujih avtomobilih tud na jetra in se strinjam in sam vedno pazim in moji froci prav tako. Samo da se bom pa jest obremenjeval in šoke doživljal zarad svojega lastnega pleha in parih udrtinic je pa mimo, je življenje prekratko. al pa da bom zbiral parkplac z bojaznijo da mi bo en pleh butnu
uf-1.gif
Zavaruješ parkirišče in daš popravit če te moti, mene ne.

Druga stvar je, če maš res avto z dušo oziroma za dušo, družinskega enoprosrtorca pa res ne mislim glancat in se sekirat za vsako prasko.

Aja, pa še bolj kot butače sovražim dvigovanje brisalcev.
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Popolnoma narobe si razumel.

Tudi meni ni všeč, da mi kdo butne z vrati avto. Sam izjemno pazim, da tega nikoli ne naredim, ampak ali se je res vredno sekirati zaradi nekaj prask, če že pride do tega? Ali lahko ljudi, ki to počnejo, spremeniš? Lahko jih seveda pretepeš, ustreliš, po glavi s kladivom, a boš v vseh teh primerih kratko potegnil ti.

Če ti gre npr. kdo uničevat fasado na hiši, mora nabavit sprej, se namensko sprehodit do tvoje nepremičnine in z namenom uničevanja tvoje lastnine porisat hišo. Če nekdo zaradi nepazljivosti butne v tvoja vrata, ker je pač neroden, tega ne gre ravno enačiti. Drugo je, če nekdo namenoma z vso silo odprte svoja vrata v tvoj avto. To pa je namerno kaznivo dejanje vandalizma. Spet pa je meja težko določljiva in je vprašanje kako bi se Policija odzvala na tovrstno prijavo.

Edit: typo

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.707
9.477
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Več razlogov:
- zato, ker ti bo ob prodaji kupec trdil, da je bil avto ''skotan'' in boš dobil zanj x EUR manj
- ...
In to vse samo zato, ker so nekateri ''komot'' ali pa celo namerno ne pazijo na tujo lastnino.

Iz teh razlogov se udrtinic in praskic nikol ne barva in do tega pride vedno slej ko prej, če avto uporabljaš kot delovno orodje. Če imaš avto za druge stvari je druga.

PS: Še enkrat, uničevanje tuje lastnine sovražim, sam razlika med mano in casiom je, da se jest zarad prask ne obremenjujem in ne doživljam šokov.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?
Pleh nima duše. Ko enkrat to razpucaš v glavi je življenje precej lepše. Če hočeš imeti avto lep in bleščeč, ga imej doma v garaži in ga ne uporabljaj.
Bedasto egoistično razmišljanje !! Tudi bajta nima duše pa najbrž ne bi bil zadovoljen če bi ti nekdo s kladvom tolkel po njej ali pač? Saj je samo cegu !!!
Gre zato, da smo postali popolnoma egoistična družba in je vsaki babi z veliko ritjo ali razvajenim frocom važno samo to, da se ona skobaca iz svojega fancy avta. Če pa zraven naredi škodo drugemu človeku jo enostavno ne zanima. Če bi vsaj malo pazili drug na drugega bi bilo malo drugače. A je res tako hudo dat roko med vrata in sosednji avto ko se kobacaš ven? Pa še nekaj, da je to samo pleh je samo nabijanje določenih osebkov, Enemu pomeni veliko pleh, drugemu bajta, tretjemu oblekce itd. itd itd a noben nima zaradi tega pravice drugega obsojat ali mu škodovati !!

Men grejo taki ljudje ki butajo po tujih avtomobilih tud na jetra in se strinjam in sam vedno pazim in moji froci prav tako. Samo da se bom pa jest obremenjeval in šoke doživljal zarad svojega lastnega pleha in parih udrtinic je pa mimo, je življenje prekratko. al pa da bom zbiral parkplac z bojaznijo da mi bo en pleh butnu
uf-1.gif
Zavaruješ parkirišče in daš popravit če te moti, mene ne.

Druga stvar je, če maš res avto z dušo oziroma za dušo, družinskega enoprosrtorca pa res ne mislim glancat in se sekirat za vsako prasko.

Aja, pa še bolj kot butače sovražim dvigovanje brisalcev.
jezen.gif

467716-post_slo.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Veliko teh dejanj je namenskih in ravno o tem debatiramo. Popolnoma izogibni, če bi uporabili samo malo osnovne kulture, da se malo pazi na to, če se parkira blizu. Če mi pa kak otrok butne v avto je pa odvisno spet od odziva staršev, enkrat se mi je to zgodilo in je spovedala mulca in se meni opravičila. Za ta bump se prav nič nisem več serkiral in tudi nič težil. Če pa bi ta videla in nič ne omenila mulcu bi bil pa jezen, čeprav težil še vedno ne bi, ker mi nimam tega v karakterju.

Jaz te poškodbe prav lepo preživim, sekiram se zaradi dveh, ki sem jih fasal na domačem "parkplacu".

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Saj se razumemo.

Tudi jaz mojim domačin vedno težim, če butnejo sosednji avto, pa je vedno nenamerno oz. šlamparija. Pa ne zaradi svojega avta, temveč zaradi sosednjega. Enkrat bo moje teženje morda zaleglo.

Na domačem parkplacu pa sem tudi sam doživel edino omembe vredno škodo na parkirišču, a kaj ko zavarovalnica tega ne krije (škoda seveda povzročena s strani družinskega člana), ozrioma bi šlo skozi s soudeležbo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Preveč sekiranja za avto. Seveda se drugega avta ne buta namerno. Da je to lažje s potniki v avtu parkiram primerno stran. Meni se zdi, da tudi mojega ne butajo namerno. Otrok se je nekje na parkirišču na enega naslonil in je menil, da mu je naredil škodo. Kliče, kaj naj naredi, saj ne ve, kdo je lastnik. Svetujem, naj fotkne situacijo in nekam zatakne svojo telefonsko in napiše stavek, kaj je naredil. Če bo klical policijo, bo sicer plačal kazen, oškodovanec pa ne bo imel od tega nič. Pozneje je klical lastnik butnjenega in rekel, da ne more najti, kje bi bila poškodba. Menda je sicer res zadel z blatnikom v njegov odbijač in v tem primeru blatnik nastrada, odbijaš pa običajno ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Ja, itak. Človek je ob božanju najdel 2 pikici. In potem debata eskalira do namernega butanja... Ne vem, kje vi živite, ampak do sedaj še nikogar nisem videla namerno butat avtomobilov (potegni analogijo s fasado, namerno grafitov risati). Se pa zgodi, valda se. In dve pikici sta posledici tega najbrž, ne vem. Če bi se jaz lotila namerno butat avte, bi se to precej hitro porajtalo. Da se pa sekiras in podlegas raznim šokom pri dveh pikica, je pa isti rang drug ekstrem kot namerno butanje. Normalni praviloma tudi tega ne počnejo.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Več razlogov:
- ...

467716-post_slo.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej je zidak zidak ne glede na vrednost? Prosim napiši mi tvoj naslov, priden malo potrkat s kladivom. Takim jaz pravim jebivetri in enkrat smo imeli že to debato tukaj. Zaradi jebivetrov, ki se jim jebe za vse naj drugi hladimo živce, ker nočem, da nekdo MOJO LASTNINO uničuje? Resno?
Tisti pleh je moja lastnina. Kot je moja hiša moja lastnina. Enako kot je moj kuli moja lastnina. Sem si zadevo sam kupil z denarjem, ki sem ga sam zaslužil. Kdo si ti ali kdorkoli drug, da si jemlješ pravico to uničevat, ker se tebi pač jebe? Jaz še pomislim ne, da bi komu kaj namerno uničil oz. pazim po svojih najboljših močeh, da se tudi ponesreči kaj ne zgodi. Zato ima moj otrok zaklenjena vrata, da jih sam ne more odpreti in s tem udariti v parkiran avto zraven. Pač razmišljam in pazim na zadeve okoli sebe.

Jebivetri, ki se vam jebe za tisti pleh ali karkoli drugega pa rabite dobro dozo te prakse v obratni smeri. Mogoče ti pleh ne pomeni nič, ampak sem prepričan, da bi hitro našla nekaj, za kar se boš malo zasekiral, ko ti bom potrkal po tisti stvari. Če drugega ne, pa tvoj obraz...saj koža je koža.
467716-post_slo.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ja, itak. Človek je ob božanju najdel 2 pikici. In potem debata eskalira do namernega butanja... Ne vem, kje vi živite, ampak do sedaj še nikogar nisem videla namerno butat avtomobilov (potegni analogijo s fasado, namerno grafitov risati). Se pa zgodi, valda se. In dve pikici sta posledici tega najbrž, ne vem. Če bi se jaz lotila namerno butat avte, bi se to precej hitro porajtalo. Da se pa sekiras in podlegas raznim šokom pri dveh pikica, je pa isti rang drug ekstrem kot namerno butanje. Normalni praviloma tudi tega ne počnejo.

Sorry samo če nekdo na ozkem parkirnem prostoru odpre vrata z vso silo čisto do konca oz. dokler gre gre, zame to ni ponesreči ampak namerno. Če mamica nasloni zadnja vrata na sosednji avto in vleče ven svojega kričečega mulca zraven pa z vso svojo težo rit tišči v vrata, da ta drgnejo po sosednjem avtu tudi ni po nereči ampak zanalašč !!!

LP

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
879
113
MB

Izogibat se je potrebno 3vratnim modelom, ker imajo večja vrata in za izstop jih moraš zelo odpret.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Če bo naslonila enkrat, ne bo nič drgnila... Pa čeprav za 2 min.
Drugače pa končno en razume. Se nedolgo nazaj sem bila skori da ne zmerjana, ker sem dala drsna vrata kot pogoj. Tudi meni kot mamici je tako bolj udobno, da ne rečem, da je moja rit oblečena v najneznejse materiale in druge škode kot poudariti umazanijo drugje, ko s svojo ritko zbrišem točkovno sosednji avto, ni...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik casio pravi:

467716-post_slo.gif
+1

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Če bo naslonila enkrat, ne bo nič drgnila... Pa čeprav za 2 min.

Kar misli si, da ne. Odpre zadnja vrata, da se le ta naslonijo na sosednji avto, potem pa zleze notri odpenjat otroka z otroškega stolčka, avto se ob tem pozibava, odprta vrata, ki se naslanjajo na sosednji avto, pa lepo drgnejo sosednji pleh.