Butanje z vrati pred trgovskimi centri

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kaj pa vem, jaz v xy letih nisem fasal nobene bojne poškodbe na parkingu.

Na najbolj osamljenem delu parkirišča pa vedno parkiram iz treh razlogov:

a) zaradi 30 sekund več hoje ter tovorjenja vrečk sem bolj fit
b) izstop/vstop v avto je bistveno bolj udoben kot plazenje skozi napol odprta vrata
c) avto ima manj bojnih ran

smile-1.gif

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Imam resitev za vase probleme: ne prezivljajte vsega vasega casa v shoping centrih in tudi problemov ne bo. Pri nas, ko smo v teh ustanovah ene 2x mesecno preverjeno deluje

Po moje bo to najboljši nasvet. Vsak dan na nabito polnih parkingih in faše 2 pikici. To pomeni, da ljudje prekleto pazijo, ne pa da jim je vseeno. Drugače bi bile poškodbe z aviona vidne, ne pa ob božanju avta.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Ampak ponekod so parkirna mesta res tako ozka, da skoraj ne moreš iz avta, če nimaš ravno 1st gen. Nissan Note ali kaj drugega podobno ozkega. Na primer pred Obijem/Intersparom v KP ... če imaš malo širši avto, si z ogledali že čez črto.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Po drugi strani pa pri kakšnem hoferju v rush hour nimaš možnosti...

Še vedno pa ne vem zakaj pač ne date popravit zadeve, saj imate verjetno vsi kasko?

Se ti premija ne dvigne? Zaradi ene praske verjetno ne bojo sli barvat vrat?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Mogoče je zato bolj pametno iti na bolj odmaknjeno parkirno mesto ter parkirati tako, da je en rob cca 0.3 od črte, drugi rob avta pa potem itak na drugi črti.

ampak tudi v tem primeru predvidevam, da bi se našel pacient, ki bi se sparkiral zraven.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz

Ampak ponekod so parkirna mesta res tako ozka, da skoraj ne moreš iz avta, če nimaš ravno 1st gen. Nissan Note ali kaj drugega podobno ozkega. Na primer pred Obijem/Intersparom v KP ... če imaš malo širši avto, si z ogledali že čez črto.

Jaz sem pa baje internetna mama (najbrž to pomeni, da nimam stika z realnostjo), ker iščem avto z drsnimi vrati zadaj, ko se mulci not pa ven šetajo, da ne delajo škode. Najbrž je tudi takih prask nekaj, ko bi sončki radi vse sami, kakor pač vedo in znajo. Glede na videno v lokalnem šparu, je večina poškodb najbrž bolj tega izvora. Ta stari ne butajo vsevprek, ker butajo tudi svojega. Od vozička pa ni pikica, ampak bo najbrž kar črtica.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Meni pa nikoli ne butnejo kripe, ki je sicer v cenovnem razredu vrat pri ALTER-jevskih kripah. Parkiram pa tako daleč, da še rja ne preskoči iz kakšega AUDI-ja ali BMW-ja. Se pač malo sprehodim!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Butajo predvsem s sprednjimi vrati bi jaz rekel. sicer deca tudi, ampak povečini imam spredaj poškodbe.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.485
10.727
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pol pa jokcate, ko prodajate pa vam noben ne da željenega keša, avti so po mesece gor na avto.net in vi pušite čas, živce in še avto mate nagravžen.

hysterical-1.gif

po novem nimam s tem težav, prag-štanga na višini ostalih plebejcev vrat.
G. press
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
.... torej vsi parkirat na osamljenih delih parkirišč. pa je težava rešena. Vmes morata biti vsaj dva parkirna mesta fraj. Tistega, ki bo pa parkiru na fraj parkplac pa tožit. in kaznovat
bonk.gif

PS. To, da rišejo zmeraj ožje parkpace, da dobijo čim večjo število parkirnih mest, pa nobenim ne kapne.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?
Pleh nima duše. Ko enkrat to razpucaš v glavi je življenje precej lepše. Če hočeš imeti avto lep in bleščeč, ga imej doma v garaži in ga ne uporabljaj.
Bedasto egoistično razmišljanje !! Tudi bajta nima duše pa najbrž ne bi bil zadovoljen če bi ti nekdo s kladvom tolkel po njej ali pač? Saj je samo cegu !!!
Gre zato, da smo postali popolnoma egoistična družba in je vsaki babi z veliko ritjo ali razvajenim frocom važno samo to, da se ona skobaca iz svojega fancy avta. Če pa zraven naredi škodo drugemu človeku jo enostavno ne zanima. Če bi vsaj malo pazili drug na drugega bi bilo malo drugače. A je res tako hudo dat roko med vrata in sosednji avto ko se kobacaš ven? Pa še nekaj, da je to samo pleh je samo nabijanje določenih osebkov, Enemu pomeni veliko pleh, drugemu bajta, tretjemu oblekce itd. itd itd a noben nima zaradi tega pravice drugega obsojat ali mu škodovati !!

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Včasih so imeli avti odbijače narejene tako, da ni bilo posledic, če si se malo naslonil, pa gumijasto letev na vratih, da nisi takoj dobil luknje v pleh. Ampak dizajn gre naprej...

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
2CV pejt si v tuja velemesta pogledat kako parkirajo in kakšni so avtomobili. Če najdeš kakšnega ki ni pobuškan je že prava redkost. Čez par let bo pri nas isto. Nekaterim tudi grafite rišejo po bajti in ko je fasada na novo popleskana se spet pojavi. Ko ne pleskaš več ostane tako. Lahko primerjaš bajto al pa karkoli druzga, dejstvo je, da gre samo na slabše.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
467716-post_slo.gif

Žalostno je, da ti tumpasti ljudje potem še podmladek proizvajajo. Čigumijev polne klopi v šoli so samo malenkost napram škodi, ki jo ti nevzgojeni pamži povzročajo naprej.
crazy1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Mislim da je pri nas nek butast predpis, da moraš odstraniti grafite.
Verjetno zato, da imajo otroci teh blesavih birokratov, vedno sveže 'platno'.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Bedasto egoistično razmišljanje !! Tudi bajta nima duše pa najbrž ne bi bil zadovoljen če bi ti nekdo s kladvom tolkel po njej ali pač? Saj je samo cegu !!!
Gre zato, da smo postali popolnoma egoistična družba in je vsaki babi z veliko ritjo ali razvajenim frocom važno samo to, da se ona skobaca iz svojega fancy avta. Če pa zraven naredi škodo drugemu človeku jo enostavno ne zanima. Če bi vsaj malo pazili drug na drugega bi bilo malo drugače. A je res tako hudo dat roko med vrata in sosednji avto ko se kobacaš ven? Pa še nekaj, da je to samo pleh je samo nabijanje določenih osebkov, Enemu pomeni veliko pleh, drugemu bajta, tretjemu oblekce itd. itd itd a noben nima zaradi tega pravice drugega obsojat ali mu škodovati !!
467716-post_slo.gif

Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
2CV pejt si v tuja velemesta pogledat kako parkirajo in kakšni so avtomobili. Če najdeš kakšnega ki ni pobuškan je že prava redkost. Čez par let bo pri nas isto. Nekaterim tudi grafite rišejo po bajti in ko je fasada na novo popleskana se spet pojavi. Ko ne pleskaš več ostane tako. Lahko primerjaš bajto al pa karkoli druzga, dejstvo je, da gre samo na slabše.
To, da je v tujini slabše kot pri nas, ni opravičilo, da moramo to sprejeti tudi pri nas.
Bi pa res rad vedel za kakšno učinkovito sredstvo, da se vzgoji take bedake. Sam ga žal še nisem našel.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ksz

Prej kot se nehaš sekirat, bolje je za živce. Pleh je pleh, vseeno če je 500 eur ali 50.000 eur. Če pa ima kdo kakšen poseben dragocen vikend avto. Verjetno ne bo šel z njim šopingirat...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Če ima denar za dragocen avto, naj na shipinga vzame s seboj varnostnika, ki bo pazil da je bo busk. Strošek varnostnika je nižji od TOC