Butanje z vrati pred trgovskimi centri

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Prejšnji teden je ženska zaparkirala preko 10 avtomobilov ,ker je parkirala na prehodu v "drugo vrsto" parkingov (asflatirano parkirišče označeno s črtami).
Neka zenska jo je vztrajno iskala po okoliških lokalnih in jo po ene 10 minutah na srečo našla. Jaz sem sicer resno razmišljal da bi se nekje med količki prerinil iz parkinga (pa sem bil s traficom ki je bil najbrž najširši ki je bil zapakiran) preko pločnika in zaparkiral to žensko se od spredaj. Pa naj nas potem ona išče.
Meni se dobro uro ni še nikamor mudilo.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.170
113
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej je zidak zidak ne glede na vrednost? Prosim napiši mi tvoj naslov, priden malo potrkat s kladivom. Takim jaz pravim jebivetri in enkrat smo imeli že to debato tukaj. Zaradi jebivetrov, ki se jim jebe za vse naj drugi hladimo živce, ker nočem, da nekdo MOJO LASTNINO uničuje? Resno?
Tisti pleh je moja lastnina. Kot je moja hiša moja lastnina. Enako kot je moj kuli moja lastnina. Sem si zadevo sam kupil z denarjem, ki sem ga sam zaslužil. Kdo si ti ali kdorkoli drug, da si jemlješ pravico to uničevat, ker se tebi pač jebe? Jaz še pomislim ne, da bi komu kaj namerno uničil oz. pazim po svojih najboljših močeh, da se tudi ponesreči kaj ne zgodi. Zato ima moj otrok zaklenjena vrata, da jih sam ne more odpreti in s tem udariti v parkiran avto zraven. Pač razmišljam in pazim na zadeve okoli sebe.

Jebivetri, ki se vam jebe za tisti pleh ali karkoli drugega pa rabite dobro dozo te prakse v obratni smeri. Mogoče ti pleh ne pomeni nič, ampak sem prepričan, da bi hitro našla nekaj, za kar se boš malo zasekiral, ko ti bom potrkal po tisti stvari. Če drugega ne, pa tvoj obraz...saj koža je koža.

Točno tako, podpis pod to
smirk-1.gif

In ne, nič ni narobe s tabo, imaš lepo pošlihtano v glavi glede svoje in tuje lastnine.

No pa da malo razširimo temo: ali je kdo kdaj koga zasačil da je udaril z vrati v avto in kako se je zadeva končala?
Jaz vem da bi zahteval povračilo škode in TAKOJ bi zadevo dokumentiral foto in video da se točno vidi situacija in tablice, prej ne bi dovolil premika vozila. Vaše izkušnje?

Lp.

Enkrat sem imel izkušnje z enim takim kot si ti.
Ker se mu ni dalo zlepa dopovedat, sem mu razložil, da bo lahko klical policijo edino z razbitim gobcem. Potem je dal mir.
Psihopat fukjen, moja vrata so se dotaknila njegovih - nenamerno - na vratih se ni videlo nič - tip je hotel evropsko poročilo in kupon.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej je zidak zidak ne glede na vrednost? Prosim napiši mi tvoj naslov, priden malo potrkat s kladivom. Takim jaz pravim jebivetri in enkrat smo imeli že to debato tukaj. Zaradi jebivetrov, ki se jim jebe za vse naj drugi hladimo živce, ker nočem, da nekdo MOJO LASTNINO uničuje? Resno?
Tisti pleh je moja lastnina. Kot je moja hiša moja lastnina. Enako kot je moj kuli moja lastnina. Sem si zadevo sam kupil z denarjem, ki sem ga sam zaslužil. Kdo si ti ali kdorkoli drug, da si jemlješ pravico to uničevat, ker se tebi pač jebe? Jaz še pomislim ne, da bi komu kaj namerno uničil oz. pazim po svojih najboljših močeh, da se tudi ponesreči kaj ne zgodi. Zato ima moj otrok zaklenjena vrata, da jih sam ne more odpreti in s tem udariti v parkiran avto zraven. Pač razmišljam in pazim na zadeve okoli sebe.

Jebivetri, ki se vam jebe za tisti pleh ali karkoli drugega pa rabite dobro dozo te prakse v obratni smeri. Mogoče ti pleh ne pomeni nič, ampak sem prepričan, da bi hitro našla nekaj, za kar se boš malo zasekiral, ko ti bom potrkal po tisti stvari. Če drugega ne, pa tvoj obraz...saj koža je koža.

Točno tako, podpis pod to
smirk-1.gif

In ne, nič ni narobe s tabo, imaš lepo pošlihtano v glavi glede svoje in tuje lastnine.

No pa da malo razširimo temo: ali je kdo kdaj koga zasačil da je udaril z vrati v avto in kako se je zadeva končala?
Jaz vem da bi zahteval povračilo škode in TAKOJ bi zadevo dokumentiral foto in video da se točno vidi situacija in tablice, prej ne bi dovolil premika vozila. Vaše izkušnje?

Lp.

Enkrat sem imel izkušnje z enim takim kot si ti.
Ker se mu ni dalo zlepa dopovedat, sem mu razložil, da bo lahko klical policijo edino z razbitim gobcem. Potem je dal mir.
Psihopat fukjen, moja vrata so se dotaknila njegovih - nenamerno - na vratih se ni videlo nič - tip je hotel evropsko poročilo in kupon.

Ahm, imam občutek da tole leti name? Ne vem zakaj tu gor splošne debate hitro preidejo na osebni nivo?
V bistvu najprej ti moram dati prav, če se zgodi kot si rekel, citiram "moja vrata so se dotaknila njegovih - nenamerno - na vratih se ni videlo nič - tip je hotel evropsko poročilo in kupon", do tu vse prav se ne bi sploh pogovarjala.
Čim je pa vidna škoda bi se pa, ker kot je zgoraj nekdo zapisal, spet citiram "Kdo si ti ali kdorkoli drug, da si jemlješ pravico to uničevat, ker se tebi pač jebe? Jaz še pomislim ne, da bi komu kaj namerno uničil oz. pazim po svojih najboljših močeh, da se tudi ponesreči kaj ne zgodi...." ??
In če bi postal (v slučaju vidne škode) nasilen verjemi da bi vse plačal, škodo na avtu in na meni, pa še apollo-ti bi se vzeli od tebe zajeten znesek.
Je pa tako vse se da zmenit, lepa beseda lepo mesto najde, ča jaz zajebem nekaj prevzamem odgovornost plačam, če pa ti pa ne bi al kaj (v slučaju vidne škode) ??
Še predlog ker ti je vseeno za tvojo lastnino raje parkiraj tako da imaš na tisti strani avta kjer hodš ven betonsko steno al kak steber in butaj kolikor te je volja
bonk.gif

Če to ni letelo name se pa opravičujem.
Pa vsem srečno vožnjo;)

Nazadnje urejeno:

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Saj ne, da bi bil to moj namen, samo sem se nasmejal nekaterim komentarjem. Ne trdim, da bom jaz napisal kaj posebno pametnega, bo pa napisano razumsko (in tudi berite tisti z mero zdravega razuma):

me ne motijo poškodbe na vratih, niti me ne motijo praske. ZELO pa me moti odnos nekaterih ljudi, ki NAMERNO vrata svojega vozila odprejo tako, da s svojimi vrati poškodujejo tujo lastnino. Saj je samo pleh, pravite. Ja, je pleh. Moj. S svojim delajte, kakor vam je drago. In še enkrat, ne govorim o nepazljivosti (se zgodi), pač pa o nespoštovanju TUJE lastnine.

Lahko pa vas enkrat na gobec. Verjetnost, da vam polomim zob, je velika. Pa kaj, saj je samo zob. Greš k zobarju pa dobiš novega. Ni isto, samo moji zobje so samo moji in avto je tudi samo moja lastnina. In še zadnjič (ker vas lahko tudi "po nesreči" na gobec): nesreče se dogajajo, odnos določenih osebkov do tuje lastnine pa je žal na psu. Se vidi tudi v temi o invalidskem parkiranju (pa še kje).

Mogoče bi se dalo zadevo rešit takole:
a) kupite twizzy-ja, zavzame minimalno prostora, skorajda dva gresta v en parkirni box
b) kupite C-cactus, ima "tapicirana" vrata, možnost za poškodbe je manjša
c) ker je tole Alter predlagam nakup vozila z lambo vrati (saj ne bi predlagal, ampak na Alterju denar ne igra vloge
evil.gif
); ni treba, da je ravno lambogrhini, samo da ma tak sistem vrat

p.s. tisto z zobom je sicer groba prispodoba in težko bi jo primerjal s plehom, ampak vseeno ... spoštujte svojo in tudi TUJO lastnino, pa ne bo težav

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ma daj ne bluzi s tem "namerno". Veš, kaj je namerno? Da nekdo parkira poleg tebe, ker že vnaprej želi tvoj avto zbit. Da vrata odsune zato, ker si že vanprej želi oz namerava, da bi ti zbil avto.
Koliko misliš da je takih? Skoraj nič. Večina jih pač ne pazi, ampak sorry, temu ne moreš rečt da je namerno. Lahko rečeš jebivetrsko, lahko rečeš neodgovorno obnašanje, ne pa namerno.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
879
113
MB
Tako je. Ne verjamem, da bi kdo namerno poškodoval avto, ker s tem poškoduje tudi svojega. Poleg tega kako dokazovat namernost.... tako, da ga takoj fsekaš.

Tu gre bolj za neodgovorno obnašanje

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Problem je v tem, ker perete avte in pol vse opazite.. kar ne vidiš, te ne boli. Vsaj dokler ga ne prodaš.

Tistih par 100€ pa verjetno ni vredno živciranja par let.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Čisto nič ne bluzim. povedal sem samo moje mnenje.
Morda temu rečeš neodgovorno, jebivetrsko ... kakor hočeš. Zame je še zmeraj namerno, saj je vrata nameraval tako močno odpreti, da je poškodoval tvoj avto.
Lahko pa seveda rečeš, da se mu jebe za cel svet (to je tvoj "jebivetrsko").

Zdaj pa zaključiva tole "debato", saj je vsak povedal le svoje mnenje ...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Bom dal primerjavi iz smučanja - prav za prav iz stanja v vrsti pred smučarskimi napravami:
- vsi vemo, da se v takih vrstah dogaja prerivanje, prehitevanje in seveda hoja po tujih smučeh. Za take "primerke" imam dvoje zdravil. Počakam, da se vsi ustavimo in tako čisto mimogrede in namenoma pohodim njegove "špice", ki so seveda prej počivali za mojimi "avtomati". Ko jih sploščim čisto do tal, kar smuči seveda čisto nič ne škodi, "presenečeno" odskočim in se "prizadetemu" opravičim. To delam predvsem v tujini, kjer se mi ne ljubi preveč ukvarjat z "gobezdanjem".
- na slovenskih smučiščih pa umaknem smučo izpod njegove in se mu opravičim "da sem smučo porinil pod njegovo".

Večina jih skapira.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Torej, ko ti hodiš po tujih smučeh jim to 'seveda čisto nič ne škodi', ko pa oni po tvojih, jim pa?

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Tako je. Ne verjamem, da bi kdo namerno poškodoval avto, ker s tem poškoduje tudi svojega. Poleg tega kako dokazovat namernost.... tako, da ga takoj fsekaš.

Tu gre bolj za neodgovorno obnašanje

Ha zdaj razumem, če gre pa za neodgovorno obnašanje je pa opravičljivo in ok aha hvala, zdaj vem !!??

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Problem je v tem, ker perete avte in pol vse opazite.. kar ne vidiš, te ne boli. Vsaj dokler ga ne prodaš.

Tistih par 100€ pa verjetno ni vredno živciranja par let.

Ne problem je v tem, da se vtikate v stvari, ki se vas ne tičejo. Nisem ravno vzor pranja avta ampak me pa prav en ku... briga ali moti če sosed vsak dan per avto. Pere ga s svojo vodo, svojim šamponom........ in je to zgolj njegov problem če to je sploh .......

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Off: pranje avta doma je velik problem!

Slej kot prej problem nas vseh, bolj kot recimo par bušk na vratih.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
V vsej tej debati je evidentno, da je pri nas avto statusni simbol. Bog ne daj, da bi bila katera praskica na njem, drobtinice od piškotov v kabini in tako naprej. Moj sodelavec je bil tako nor na avto, da svojemu otroku ni pusti v avtu jest piškote. Zaradi drobtin po sedežih
bonk.gif
Bolano.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
V vsej tej debati je evidentno, da je pri nas avto statusni simbol. Bog ne daj, da bi bila katera praskica na njem, drobtinice od piškotov v kabini in tako naprej. Moj sodelavec je bil tako nor na avto, da svojemu otroku ni pusti v avtu jest piškote. Zaradi drobtin po sedežih
bonk.gif
Bolano.

Jaz pa mislim, da je bolano le to, da se ti zaradi tega obremenjuješ.

LP

mr_

Guru
20. sep 2007
9.358
2.732
113
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
bonk.gif
Bolano.

Jaz pa ne razumem starsev z otroki, ki se mastijo na zadnjih sedezih. Je se za mizo. Na daljsi poti pa se ustavis. To je ze v startu faljena vzgoja. Sicer je to lahko cel nov topic, ne...