Bravo miličarji

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
scenarij 1:
Se pelješ 130 kmh po prehitevalnem, prehitevaš tovornjake, ki vozijo v koloni (par km), te vmes dohiti lokalni šumaher, si v prekršku če se mu ne umakneš ?
Da. Prehitevanje kolone ni dovoljeno.
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:

glede na to, da se vožnja mimo po desnem pasu šteje kot prehitevanje po desni,
Je to res ?
Na AC je res. (z redkimi izjemami).
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
scenarij 2:
En mečkač se pelje po prehitevalnem 110 kmh (vozni pas je prost), ti ga dohitiš po voznem pasu @ 130 kmh, se postaviš na prehitevalnega, mečkač še vedno žuli 110, kaj narediš ?
Si že naredil prekršek, ker si se postavil na prehitevalni pas, ta je namreč namenjen prehitevanju, ti pa nikogar ne prehitevaš. V bistvu si v enakem prekršku kot tisti pred tabo. Torej takoj na vozni pas in voziš 110 in ZA tistim na prehitevalnem - tako da se ima prostor umaknit na vozni pas.

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Bi kaj pomagalo da prižgem kamero (ala exhair, da se vidi števec in voznik pred mano) in pokličem na 113: "halo, en mečkač na prehitevalnem pri 110 se noče umakniti, vozni je prost, kaj naj naredim" ? Bi kaj pomagalo če rečem da se mi zdi da voznik malo vijuga po svojem pasu
evil.gif
?
Komu naj bi pomagalo??? In kaj naj bi pomagalo? ni jasno vprašanje. No če bi klical na 113 kaj narest bi bil edino pravilen odgovor, da pojdi nazaj v avtošolo, da te podučijo kako se obnašat v takšni situaciji, ker očitno marsikaj ne veš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Kaj pa ko ti vozis 135 po prehitevalnem (med prehitevanjem) pa nek đekson u novi 5-ki blenda ko norc zadi da se mu nekam umakneš??
pospešit pa ne mislim ... saj s tem prekoračim hitrost .....
Hudič ga bo pobral če počaka da zaključim prehitevanje ....

lp
Si v prekršku, ker voziš več kot 130. Za tistega za sabo se pa nimaš kaj sekirat, njegov problem če ga hudič vzame.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
........
Tako ne kršim nobenega zakona in nobenih predpisov.
Če tako misliš, potem najboljš da greš nazaj v avtošolo. Delaš namreč nevarne prekrške.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Citat:

Uporabnik Ytbnd pravi:
scenarij 1:
Se pelješ 130 kmh po prehitevalnem, prehitevaš tovornjake, ki vozijo v koloni (par km), te vmes dohiti lokalni šumaher, si v prekršku če se mu ne umakneš ?

Govora je o koloni, ki se vozi (premika) s svojo hitrostjo (80 kmh).

Zakaj bi se jaz moral umikati, če je pa max speed po zakonodaji v Slo 130 km ?

Citat:

Uporabnik Ytbnd pravi:

Citat:

Je to res ?

Lahko kako o izjemah ?

Citat:

Uporabnik Ytbnd pravi:
scenarij 2:
En mečkač se pelje po prehitevalnem 110 kmh (vozni pas je prost), ti ga dohitiš po voznem pasu @ 130 kmh, se postaviš na prehitevalnega, mečkač še vedno žuli 110, kaj narediš ?

Si že naredil prekršek, ker si se postavil na prehitevalni pas, ta je namreč namenjen prehitevanju, ti pa nikogar ne prehitevaš. V bistvu si v enakem prekršku kot tisti pred tabo. Torej takoj na vozni pas in voziš 110 in ZA tistim na prehitevalnem - tako da se ima prostor umaknit na vozni pas.
Ej, čaki mal, ga dohitim po voznem , zmanjšam hitrost na 110, in se prestavim na prehitevalni pas, torej bi ga očitno rad prehitel, le da se mečkač noče spraviti iz prehitevalnega pasu @ 110 kmh.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Torej, kadar sem dobre volje, prakticiram naslednji manever:

glede na to, da se vožnja mimo po desnem pasu šteje kot prehitevanje po desni, jaz left lane ownerja dohitim in potem zmanjšam hitrost, tako da vozim točno vzporedno z njim
smile-1.gif

Kadar dohitim kolono, teror izvajam nad vodečim leve četice.

Moje vozilo ima po levem boku nekaj kozmetičnih težav, tako da tudi to odvrne levaka, da bi popizdil in zavil vame
rolleyes-1.gif

Čak mal, prehitiš kolono vse do vodečega, potem pa kao ne kršiš predpisov?
A si politik?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:

Uporabnik Ytbnd pravi:
scenarij 1:

Zakaj bi se jaz moral umikati, če je pa max speed po zakonodaji v Slo 130 km ? .
Ker so taka prometna pravila.

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:

Uporabnik Ytbnd pravi:

Citat:

Je to res ?

Lahko kako o izjemah ? .
recomo na zožanjih, ko velja princip zadrge.....

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:

Uporabnik Ytbnd pravi:
scenarij 2:

Ej, čaki mal, ga dohitim po voznem , zmanjšam hitrost na 110, in se prestavim na prehitevalni pas, torej bi ga očitno rad prehitel, le da se mečkač noče spraviti iz prehitevalnega pasu @ 110 kmh.
Pravilno je tako, da ga dohitiš na voznem, zmanjšaš na 110 in pelješ za njim v razdalji, ki je enaka varnostni. Ne sicer direktno za njim ampak ti po voznem pasu, on po prehitevalnem tako, da ima prostor da se on prestavi na vozni pas. Nimaš se ti kaj prestavljat na prehitevalni pas. Če se boš prestavil na prehitevalnega, boš naredil prekršek. Na prehitevalni pas in prehitevat smeš šele takrat, ko se bo on umaknil na vozni pas.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Torej en kekec vozi po levi 100, jaz pa po voznem pasu 130. Grem mimo njega in fašem kazen? Ne se hecat.

Blendaj mu in to, pa se ti bo umaknil! Sicer je pa tudi vožnja samo po prehitevalnem pasu kazen!

V primeru, da je na desnem tudi kolona si samo šipe oplaknem, samo je škoda da pri taki hitrosi večina tekočine ostane na šipi.
rolleyes-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Zakaj bi se jaz moral umikati, če je pa max speed po zakonodaji v Slo 130 km ?

Pripelješ se do prehoda za pešce in je na njem pešec. Zakaj bi se moral ti ustavit, če je pa max speed v naselju po zakonodaji v Slo 50 km/h ?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
To ni ista zadeva.
Ustavim mu zato, ker se bosta drugače najina vektorja smeri križala,in takrat bo pešec potegnil kratko (in jaz tudi, ker sem ga zbil na prehodu).
Prehodi za pešce so namenjeni za varno prečkanje cest pešcem.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
To ni ista zadeva.
Je zelo podobna zadeva. Samo posledice mogoče niso v obeh primerih enake.

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Prehodi za pešce so namenjeni za varno prečkanje cest pešcem.
Tako kot so desni pasovi na avtocesti za vožnjo, levi pa za prehitevanje.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Peračica pred uro...vijolični avtobus LJ tablice, kao fora po odstavnem do izhoda za Kropo, pa lepo naravnost [censored] po vključevalnem in naprej po odstavnem PO DESNI se vrivati notr v zoožanje....KJE STE POLICISTI, denar leži na cestah!!!!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
tam so pa res redno policaji...
sicer pa ne avtobusarja kaznovat, saj veš da je lovil vozni red in mora biti točen. Zamujal je pa zato ker je Klobasa hrenovko avsttrijskega RK jedel na karvankah

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
........
Če tako misliš, potem najboljš da greš nazaj v avtošolo. Delaš namreč nevarne prekrške.

Katere pa
confused-1.gif
Ti je že nekdo prej napisal, da prehitiš kolono po desni do vodečega, In pa tudi to, da ko te nekdo prehiteva pospešiš tudi ti, Oboje spada med hujše prekrške, za katere so poleg denarne kazni predvidene tudi točke.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Živcira me folk ko blenda pa hupa , prehitevam tovornjak naslednih 200m spet tovornjak. Ne bom se umiku med dva tovornjaka da bo en idijot ko se z merčko al pa bavarijo silu nekam ko se mu kao mudi naprej , pac punto ne gre vec ko 150 :D če ti kej ne paše me pa preskoč.

Najvecji uzitek je ko folk blenda pa hupa pa sam spustim desn žmigavc mislim da mu potegnem živac iz pete :D pa tud nevem ka folk studira ko se zalima za 10cm na zadn odbijač sploh ne študira da bi mogoc mogu zažlajfat povnega .. ka bi pol oba rasfukalo po asvaltu.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Za mongoloide, ki kampirajo na prehitevalnem pasu, ne glede na stanje na voznem je naslednja rešitev: postaviš se vštric njega, na vozni pas in ga ne spustiš nazaj... z malo sreče bo poskusil v kratkem zapustiti avtocesto, ti pa lahko poskrbiš, da se mu temperatura malo dvigne...
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
...prehitevam tovornjak naslednih 200m spet tovornjak. Ne bom se umiku med dva tovornjaka ....
No tole je že prvi prekršek.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Za mongoloide, ki kampirajo na prehitevalnem pasu, ne glede na stanje na voznem je naslednja rešitev: postaviš se vštric njega, na vozni pas in ga ne spustiš nazaj... z malo sreče bo poskusil v kratkem zapustiti avtocesto, ti pa lahko poskrbiš, da se mu temperatura malo dvigne...
smile-1.gif
.. in s tem dosežeš, da je naslednji dan na forumu novo sporočilo: Neverjetno, en idiotoid me včeraj ni pustil z AC. 30 km se je vozil vštric z mano.
bonk.gif

Nazadnje urejeno: