Bravo miličarji

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
LoL....a za blendanje pa trobljenje pa nemorš dobit kazni
sprasujem se.gif

Sam men je tud smešno zakaj dobiš kazen če nekoga počasnejšega od 130 prehitiš po desni......a na voznem pasu pa ni dovoljeno 130 peljat
sprasujem se.gif

Za blendanje lahko dobiš po novem ampak baje da samo če nasproti vozečemu s tem namigneš, da so blizu policaji. Za trobljenje pa ne vem če lahko dobiš kazen...ko je recimo poroka pa folk trobi bi potem vsi plačali kazen.
Meni se zdi tudi glupo, sam po desni prehitevat je velika nevarnost, ker vprašanje, če folk pogleda, ko gre nazaj na vozni pas.
Kazen bi morali dajat tudi tistim, ki stalno vozijo na prehitevalnem pasu, čeprav ne prehitevajo nobenega! In kazen bi morala biti podobna tisti, ki jo dobiš če prehitevaš po desni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Vožnja po prehitevalnem pasu je prepovedana oz. je kazniva in bi morali tudi za to pisat kazen. V tem tvojem primeru ne vem zakaj bi vozil po prehitevalnem če je vozni prazen. Takim bi morali dati tudi par tisoč € kazni, da ga bo izučilo....pa naj se potem špila frajerja.
smile-1.gif

Kaj pa če je vozni uničen od tovornega prometa in se kadar ni gužve na prehitevalnem raje voziš po njem namesto da poskakuješ pr 130 na voznem
sprasujem se.gif

Sam tako počnem na LJ obvoznici naprimer...je najbolj očitna uničenost voznega
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Vožnja po prehitevalnem pasu je prepovedana oz. je kazniva in bi morali tudi za to pisat kazen. V tem tvojem primeru ne vem zakaj bi vozil po prehitevalnem če je vozni prazen. Takim bi morali dati tudi par tisoč € kazni, da ga bo izučilo....pa naj se potem špila frajerja.
smile-1.gif

Kaj pa če je vozni uničen od tovornega prometa in se kadar ni gužve na prehitevalnem raje voziš po njem namesto da poskakuješ pr 130 na voznem
sprasujem se.gif

Sam tako počnem na LJ obvoznici naprimer...je najbolj očitna uničenost voznega
wink-1.gif

Veš da ne vem. Sej itak če ni res nobenga na obvoznici ne bo niti policajev
wink-1.gif

Drugače pa so itak avtoceste pri nas vse v K...slabo narejene.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Del obvoznice je mislim da "cesta rezervirana za motorna vozila" in če se ne motim, na taki cesti ni prehitevalnega, temveč 2 vozna pasa. Nisem čist ziher...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
ravno prejšnji teden se peljem dam, ata na prehitevalnem se odloči da bo tam vztrajal do konec sveta. Desni pas popolnoma prazen, nekaj časa vozim za njim v upanju, da se bo umaknil ampak se to ne zgodi. Mu namignem z žmigovcem - nič, počakam 500m in spet žmigovc - popolnoma nič, mu poablendam se ata razpidi, začne krilt z rokami v avtu in predvidevam da ***** sam pri sebi kokr lahko. Skratka sklenem, da bo bolj varno in pametno če ga prehitim po desno in je to to, ga normalno/varno prehitim, ata očitno še 100x bolj razpizdim s tem "manevrom" in začne še bolj krilit z rokami, mi blendat, hupat itd. No to njegovo navijanje se nadaljuje še cca 5km, ko le zavije iz AC. Mislim, da če nebi zavil iz AC, da bi v nedogled vozil za meno, rogovilil z rokami in blendal....

Take bi pa jaz kar izrinil s ceste, če sem lahko zloben. Vožnja po prehitevalnem pasu je prepovedana oz. je kazniva in bi morali tudi za to pisat kazen. V tem tvojem primeru ne vem zakaj bi vozil po prehitevalnem če je vozni prazen. Takim bi morali dati tudi par tisoč € kazni, da ga bo izučilo....pa naj se potem špila frajerja.
smile-1.gif

pa misliš, da bi ga res izučilo? čez 1 mesec bi ata spet počel isto pizdarijo.... zgleda da bomo počas pasa zamenjali ala engleska
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Del obvoznice je mislim da "cesta rezervirana za motorna vozila" in če se ne motim, na taki cesti ni prehitevalnega, temveč 2 vozna pasa. Nisem čist ziher...
Po moje se šteje enako kot na AC.

Sicer eni trdijo, da na AC tudi ni "prehitevalni pas"....
smile-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Sem enkrat gledal neke posnetke od slo provid k so lovil paciente in so enmu gladko napisal kazen, ker se je predolgo časa zadrževal na prehitevalnem pasu (+ostale napake), tko da more bit neki na tem
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
par dni nazaj mi je zenska stara 28 let po 5 km voznji po prehitevalnem in razlagi da se nima kaj ta vozit z 100 km/h ce nima nikogar na voznem rekla: "a res?! No to pa prvic slisim! - ja res, tako da... - ampak tega vam pa ne verjamem! Verjetno bi vedela ce bi bilo tako!" no potem sva pogledala v zakon in je ugotovila da teh novih pa res se ne pozna "ampak ko ste leta 2002 opravila izpit je to ze veljalo - ne to pa sigurno ne"

In pol se pac ne cudis vec. In taki funkcionalni be.daki imajo tudi volilno pravico, to je zalostno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
par dni nazaj mi je zenska stara 28 let po 5 km voznji po prehitevalnem in razlagi da se nima kaj ta vozit z 100 km/h ce nima nikogar na voznem rekla: "a res?! No to pa prvic slisim! - ja res, tako da... - ampak tega vam pa ne verjamem! Verjetno bi vedela ce bi bilo tako!" no potem sva pogledala v zakon in je ugotovila da teh novih pa res se ne pozna "ampak ko ste leta 2002 opravila izpit je to ze veljalo - ne to pa sigurno ne"

In pol se pac ne cudis vec. In taki funkcionalni be.daki imajo tudi volilno pravico, to je zalostno.
in je veljalo tudi že 30 let prej. ko so zgradili prvo avtocesto. Pol pa nekateri pravijo, da bi morali stari ponovno v avtošolo, očitno tud 28.let starim primanjkuje znanja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
ravno prejšnji teden se peljem dam, ata na prehitevalnem se odloči da bo tam vztrajal do konec sveta. Desni pas popolnoma prazen, nekaj časa vozim za njim v upanju, da se bo umaknil ampak se to ne zgodi. Mu namignem z žmigovcem - nič, počakam 500m in spet žmigovc - popolnoma nič, mu poablendam se ata razpidi, začne krilt z rokami v avtu in predvidevam da ***** sam pri sebi kokr lahko. Skratka sklenem, da bo bolj varno in pametno če ga prehitim po desno in je to to, ga normalno/varno prehitim, ata očitno še 100x bolj razpizdim s tem "manevrom" in začne še bolj krilit z rokami, mi blendat, hupat itd. No to njegovo navijanje se nadaljuje še cca 5km, ko le zavije iz AC. Mislim, da če nebi zavil iz AC, da bi v nedogled vozil za meno, rogovilil z rokami in blendal....
On je vozil po levem pasu in naredil prekršek, ti si prehiteval po desni, in naredil še dražji prekršek.
Pa če pogledamo še na varnost, tisti, ki je vozil po prehitevalnem ni prav nikogar ogrožal, če bi ostali vozili po predpisih.
Ti ki si prehiteval po desni, si pa povzročal nevarnost, redkogdo dobro pogleda ob vrnitvo na vozni pas, če ga kdo prehiteva, lahko je tisti takrat v mrtvem kotu, pa po zakonu mu tud ni treba dost gledat, saj lahko pričakuje da ostali vozijo po predpisih.

Skratka, tisti ki po desni prehiteva počasneta na prehitevalnem, vozi precej bilj nevarno od tistega na prehitevalnem, pa bi rekel da zasluži večjo kazen. Je imel policaj čisto prav, da se je vtaknil v tistega, ki je prehiteval po desni, kot pa da bi se vtaknil v tiste na levi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Kazen bi morali dajat tudi tistim, ki stalno vozijo na prehitevalnem pasu, čeprav ne prehitevajo nobenega! In kazen bi morala biti podobna tisti, ki jo dobiš če prehitevaš po desni.
Kazen za tiste ki prehitevajo po desni bi morala bit precej večja, pač v skladu z večjo ogroženostjo, ki jo povzroča

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Torej en kekec vozi po levi 100, jaz pa po voznem pasu 130. Grem mimo njega in fašem kazen? Ne se hecat.
DA,
so lepo pokazal zadnjic na popu kaj policaji kaznujejo. Sem dal link tudi na alter. Bom dal tudi sem ko bom na pc.
Imeli so moznost kaznovati 10+ voznikov za voznjo po prehitevalnem pa niso nobenega, ko je nekdo z alfo po desni prehiteval so mu napiisali 500+ evrov pa pike. In to me moti v tej banana drzavi.
Voznja po prehitevalnem je vzrok za prehitevanje po desni. In namesto da bi odpravili vzrok, oni raje posledice kaznujejo. Sem enkrat v zadobrovi tako po desni sel mimo kolega "policaja" in ko pridem mimo me poklice na gsm in napizdi kaj po desni prehitevam(sem zapuscal obvoznico AC na zalosko). Sva se kar malo prickala. Aja oba po gsmbrez instalacije bt!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Sintic na zajebavaj oziroma izklopi sarkazem. Zakaj moram biti jaz kaznovan ko prehitevam po desni nekoga ki krsi predpise in vozi po prehitevalnem?
Pa dajmo se mamico z vozickom kaznovat ker skace po cesti z njim, ker so na plocniku avti parkirani. Avti nas ne motijo, mamica pa. Najbrz z uzitkom skace s plocnika na cesto in nazaj na plocnik. Razumes?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Te dni je spet levi pas popularen kruzanje 110-120, jaz jim 2-3x potrobim in s tem, dam vedet da so malo *******.....resnično podpiram idejo o ponovnem opravljanju izpitne vožnje na vsake 5 ali 10 let....osvežitev vseh pravil in spremembe....nek pavšalni strošek recimo...kdor bi padel, kazensko še nekaj ur inštrukcije.....vožnja z avtom (in ostali) ni hec hudiča, ampak potencialno morilsko orožje.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
On je vozil po levem pasu in naredil prekršek, ti si prehiteval po desni, in naredil še dražji prekršek.
Pa če pogledamo še na varnost, tisti, ki je vozil po prehitevalnem ni prav nikogar ogrožal, če bi ostali vozili po predpisih.
Ti ki si prehiteval po desni, si pa povzročal nevarnost, redkogdo dobro pogleda ob vrnitvo na vozni pas, če ga kdo prehiteva, lahko je tisti takrat v mrtvem kotu, pa po zakonu mu tud ni treba dost gledat, saj lahko pričakuje da ostali vozijo po predpisih.

Skratka, tisti ki po desni prehiteva počasneta na prehitevalnem, vozi precej bilj nevarno od tistega na prehitevalnem, pa bi rekel da zasluži večjo kazen. Je imel policaj čisto prav, da se je vtaknil v tistega, ki je prehiteval po desni, kot pa da bi se vtaknil v tiste na levi.

torej bi po tvoje moral za njim voziti še10km pa čeprav je desni pas prazen in se bp umakne nanj, na katerem sem bil tud sam preden sem ga v dobri veri in po predpisih želel prehiteti s premikom na levi pas, ker pa sem ugotovil da iz tega po določenem času ne bo nič in da bo bolj "varno", da ga prehitim po desni (še vedno je odstavni pas če bi ga že zamikalo da bi me rad izrinil iz ceste), sem sedaj jaz tisti, ki bi moral plačati 10x večjo kazen kot on?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Takemu je treba iti pred nos pa pocasi nogo z gasa. Mu je treba pokazat da se ti sicer ne mudi zelo, ampak njemu se pa tudi ni treba serifa spilat.

a tebi se je pa treba šerifa špilat?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Voznja po prehitevalnem je vzrok za prehitevanje po desni. In namesto da bi odpravili vzrok, oni raje posledice kaznujejo.

Hja....
smile-1.gif
če odpravijo vzrok, ne bo posledic. Kaj sledi, če ni vzroka? Pa veš da niso neumni, bi rekel sintič. Pa še prav ma.

OT: Če so globili bedake, ki so hoteli tako "pridobiti" na času, je pravilno.
wink-1.gif
Ker to gre na naših cestah že vsepovprek in kakor komu paše.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Imam obcutek da imate res vsi prav. Kot bi policaji skrbeli da jim ne bi dela zmanjkalo. Povrh vsega je se kazen za prehitevanje po desni najbrz vecja kot voznja po prehitevalnem in je tako vec izplena. Samo ne vem zakaj potem mahoney jambra da je premalo policajev na AC da bi ustavili vec ko promil od promila RO BO UA sprinterjev, ki so vcasih prav sumljivi na AC.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Naj naredijo akcijo "overtake" namesto promil in naj seznanijo ljudi (mahoney je napisal da 28 letnica ni vedela da ne sme voziti po levem pasu) da naj vozijo po voznem pasu, po prehitevalnem pa prehitevajo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Če te nekdo prehiti po desni si kriv za to samo ti. To velja v 98%, tisti kateri prehitevajo na tak način v škarjice pa zavzemajo ostala 2%.

Sam se za bedake na prehitevalnem pasu ne sekiram preveč, če na voznem pasu ni nikogar jih lepo počasi prehitim po desni tik ob odstavnem pasu, da se zavarujem proti ljudem kateri na vedo zakaj so ogledala. V velikih primerih se najdemo trije taki, kateri prehitevamo skupaj, tako da niti nismo v prekršku
cheer.gif

Da malo razcistimo. Voznja mimo vozila po desnem pasu ni kazniva. Prehitevanje pomeni da ti dva krat zamenjas vozni pas. Ce enkrat zavijes iz levega na desnega in potem nadaljujes voznjo po desnem to ni nic narobe.

Imas pa tudi paciente ko npr na desni je kolona tovornjakov, in jih vozila po levi prehitevajo z tam 140kmh. Potem pa pridivja crna bmw 5 z 200tko in blenda ko zmesan. Pa peezda saj nisi sam na cesti. Kaj ne vidis da je kolona.