BLAGOSLOVLJENE VELIKONOČNE PRAZNIKE

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Sem mali zajček, in veselo skačem naokrog
z košarico polno dobrot
tudi pri tebi pozvonim in
vesele Velikonočne praznike želim!
Lepo, da tudi ti poznaš vuzemske običaje, kot so zajec, pirhi ...

A si to citiral od nesojene ministrice za šolstvo? Prazniki se pišejo z malo. Tak razgledan človek kot si ti, bi moral to vedet in popravit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Norčki, uživajte v vaših dnevih in kličite strica iz nebes.
smile-1.gif
A ti boš svojga strica pa iz pekla poklical?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
A veš, da bom šel res! V nedeljo (12 ur) in tudi v ponedeljek. Ker imam spodobnega in poštenega delodajalca, za oba dneva dobim dodatek 50%.
aplauz.gif
No saj pravim.
Lepo, da antikristi vsaj za Veliko noč kaj delate. Saj župniki morajo za Veliko noč tud fejst delat. Ste si kar podobni.

ne-ne-1.gif
Pravzaprav proti samemu JK ne morem reči slabe besede. Nasprotno, se mi zdi čisto kul tip. Za razliko od npr. RKC.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
z košarico polno dobrot

Jaz sem pa lovec, ki dela ratatata..... papa zajček, boš v golažu
hysterical-1.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
A veš, da bom šel res! V nedeljo (12 ur) in tudi v ponedeljek. Ker imam spodobnega in poštenega delodajalca, za oba dneva dobim dodatek 50%.
aplauz.gif
No saj pravim.
Lepo, da antikristi vsaj za Veliko noč kaj delate. Saj župniki morajo za Veliko noč tud fejst delat. Ste si kar podobni.

ne-ne-1.gif
Pravzaprav proti samemu JK ne morem reči slabe besede. Nasprotno, se mi zdi čisto kul tip. Za razliko od npr. RKC.
99% vernikov tko al tko ne bi jutri prepoznalo JK, če bi prišel spet nazaj. RKC bi ga pa prva "križala".

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
961
96
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
z košarico polno dobrot
Lepo, da tudi ti poznaš vuzemske običaje, kot so zajec, pirhi ...
Ejga bolj brihten od googla. Mi tole lahko razložiš? Na Googlu teh vuzemskih običajev nisem našel, sploh pa ne zajca.
Sem pa našel tole:
http://zlataleta.com/velika-noc-pirhi-zajec/

Vuzen baje prekmurci rečejo veliki noči:
http://zlataleta.com/velika-noc-ali-vuzam-vezom-vuzen-vazem/

Ajde na plano z linki.
bonk.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Išči pod Eostre, Ostara, Vuzem ...

Prvi zadetek.
http://www.patheos.com/blogs/panmankey/2013/03/eostre-easter-ostara-eggs-and-bunnies/

Lahko pa pokličeš npr. Janeza Bogataja, če meni ne verjameš.

Vem da vam je težko, ko izveste, da skoraj vsi cerkveni prazniki in običaji izvirajo iz poganstva, samo prebarvali so jih, tko kot jutri jajca v barve, v mite iz krščanstva.

Itak ni blo panike, saj so skoraj vsi običaji povezani s skupnim bogom - Soncem.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Pa Mejduš, saj zdaj vidim, da imaš vse informacije že na svojem prvem linku.
bonk.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Nisem pravoslavec ali musliman in ne pamet mi ne pride,da bi žalil vero tako kot komunisteki kristjane ! To je samo pokazatelj koliko ste nagravžni rdečkarji.Eno je vera drugo pa politika.
Nobeno dejstvo ne opravičuje blatenja po običajih vernikov !!!!
JASNO ????

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Edit: pa v 2000 letih bi se tudi lahko zmenili na kateri dan je prikorakal iz groba, ne pa da datum vsako leto prestavljate...

Datum Jezusovega vstajenja prestavljamo zato, da se ne ve točen čas vstajenja, ker bi Jezusa lahko kakšen komunist pred grobom čakal, da ga likvidira.

a potem je tako, da vsako leto vstane iz groba? ...uf, kaj zamujam.... Čudno, da Kompas ne organizira ekskurzije v Judejo, to bi bilo dobro videt.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
JASNO ????
Kaj ti pomaga se zdaj pizdit.
Tisti, ki so nasilno pokristjanjevali miroljubne pogane, so že zdavnaj vsi mrtvi.

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
6
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V tem trodnevju želim vsem naj nas vstali Zveličar napolni z vero, upanjem, ljubeznijo, ki spreminja svet.
cheer.gif

ZASE SE BRIGAJ PODPIRALEC PEDOFILOV!
10.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Fantje, kdaj se lahko kosi trava te dni, da ne bo nervoze?

Sobota je ziher, nedelja po 12. uri? ponedeljek?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Nisem pravoslavec ali musliman in ne pamet mi ne pride,da bi žalil vero tako kot komunisteki kristjane ! To je samo pokazatelj koliko ste nagravžni rdečkarji.Eno je vera drugo pa politika.
JASNO ????

Verjetno komunisteke enako žalijo javni katoliški obredi in zvonovi vsak dan, ki se ne ozirajo na nikogar.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Uspešne in neuspešne države tukaj nimajo veze. Ker pa je v slovenski Ustavi zapisano, da so Cerkev in verske skupnosti ločene od države, mislim, da se verskih praznikov nebi smelo šteti kot državne. Če pa je že tako, ne vidim razloga, da tudi npr. muslimanski bajram nebi bil državni praznik in dela prost dan. Ravno tako bi se npr. Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonenja lahko spomnila, da je vsak ponedeljek praznični dan in državni praznik.
Medtem pa je Prvi maj, praznik dela, spomin na Haymarketski izgred v katerem je dalo življenje za delavske pravice in človeka dostojno življenje mnogo več ljudi kot pa pred dvatisoč leti.

Sej muslimanski prazniki so tudi državni - v muslimanskih državah
Slovenija ni muslimanska država

Pa kaj te moti krščanski praznik a ni lepo biti malo frej - če verjameš ali pa ne.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Fantje, kdaj se lahko kosi trava te dni, da ne bo nervoze?

Sobota je ziher, nedelja po 12. uri? ponedeljek?

Matr si nadležen. Dej mir tiste dva-tri dni, ko imajo ljudje ki verujejo svoj praznik. Al morš težit po forumu in še s kosilnico ob nedeljah.

Taki drekači kot si ti so največje leglo v Sloveniji - skoz neki jamrat, nič pametnega ne znaš, vse te moti, proti vsemu... in takih vas je ogromno

Disclaimer: Nisem vernik niti komunist