In tudi za ceno - 100 EUR za c/p ...Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz
pri vsej stvari se ne gre toliko za ceno, kot za šalabajzersko opravljeno storitev
In tudi za ceno - 100 EUR za c/p ...Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz
pri vsej stvari se ne gre toliko za ceno, kot za šalabajzersko opravljeno storitev
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ko sem bil pri odvetniku mi je vzel 60€ samo za "informativni" pogovor potem pa še 120€ za "dopis". tak za katerega je sam priznal da bo pač rabil slabo urco . a to je pa ok? kakšno posebno orodje pa on rabi?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
S 35-45e ne bos zivel od tega. To ti je dovolj, ce imas redno sluzbo.
. Pa če računaš 20EUR/h in imaš samo 2 stranki na dan pri katerih opravljaš 2 uri dela imaš pokrito letno povprečno plačo 1000EUR/mesec (vštete tudi bolniške in dopusti), vse stroške dela, amortizacijo službenega vozila in najem "pisarne".
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
ko sem bil pri odvetniku mi je vzel 60€ samo za "informativni" pogovor potem pa še 120€ za "dopis". tak za katerega je sam priznal da bo pač rabil slabo urco . a to je pa ok? kakšno posebno orodje pa on rabi?
Pa si kaj si dosegel z dopisom za 120€? Vrednost tega, da ti odvetnik spiše dopis za 120€ je lahko n-kratnik cene dopisa. Vem, da sem že kdaj sam spisal kak dopis, pa nisem z njim dosegel nič, ker sem bil v podpisu jaz, Lolek. Več kot enkrat pa se je pod podobne dopise podpisovala odvetniška pisarna in je bila že to velika razlika v odzivu prejemnika.
Problem je v tem, da upokojenci ne vedo, kaj pomeni 'kopiranje podatkov na USB' - če bi upokojencu razložil, da za to potrebuješ znanje 4-letnika, potem ti najbrž ne bi plačal 100 evrov. Gre za klasično goljufijo.Citat:
cena zgoraj je bila cena po ceniku! cenik je javno objavljen. ali je pošstena cena ali ni je pa druga stvar...
je pa tako da za 20€ / uro je bolj šmorn.. mehaniki računajo 20€ / menjavo (npr) ampak ima v eni uri par avtov poštimanih...
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
S 35-45e ne bos zivel od tega. To ti je dovolj, ce imas redno sluzbo.
. Pa če računaš 20EUR/h in imaš samo 2 stranki na dan pri katerih opravljaš 2 uri dela imaš pokrito letno povprečno plačo 1000EUR/mesec (vštete tudi bolniške in dopusti), vse stroške dela, amortizacijo službenega vozila in najem "pisarne".
Jst močno upam, da si se zatipkal... ker 20€/ura x 2 stranki x 2 uri ti znese 80€ na dan. to je 1600 na mesec... kar znese letno z odštetimi 24 dnevi dopusta in 14 dni bolniške in odštetim regresom nekje 1300€ na mesec. Od tega moraš plačati prispevke, fiksne stroške, kilometrino,... mogoče še kakšno licenco za program, amortizacijo za prenosnik, tudi kakšno izobraževanje...
ti še vedno misliš, da ti ostane povprečna plača?
Daj zaposli enega človeka in boš videl, kje je realnost in koliko te stane čisto navaden skladiščnih na minimalcu!
Zgoraj pa nisem pisal za sebe, ker sam ne delam samo 6 ur in tudi ne samo 8ur/dnevno... žal ali pa na srečo
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Pač na zadnjega.... nekje zgoraj smo ugotovili, da za čiščenje računalnika (ali za ponovno instalacijo) potrebuješ dobri 2 uri časa (pa ga dejansko potrebuješ več) in za to sem nekje gor zasledil, da je "realna cena po alterjevsko" kakšnih 40€.
In prodemo do tega, da imaš plačano uro 20€. Efektivno lahko v enem dnevu oddelaš koliko? 6 ur? to je 120€. kar mesečno znese 2400€.
Od tega odšteješ fiksne stroške (najemnino za prostor, telefon, internet, amortizacijo za avto,...), in nekaj davka. Potem če gremo na letni nivo, odšteješ mesec dni dopusta in recimo še 14 dni pavšalne bolniške.
Ali lahko s tem zneskom predeš skozi? Ker imam občutek, da velika večina ne zna izračunati, koliko stanete delodajalca...
Ne zagovarjam zgornjega računa, ki je res pretiran, samo da pa nekdo 3 ure puca računalnik in za to zaračuna 35 eur pa tudi ni OK, ker to je pa nelojalna konkurenca!
Končno nekdo, ki (I guess) sam sebi daje plačo.
Podpišem!
Lastnica firma je vzgojiteljica v vrtcu, kakšne prostore ima za najeti? Kakšen študent jo pa 10€/h uro stane, da ga pošlje poštimat.
Grozni fiksni stroški.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Problem je v tem, da upokojenci ne vedo, kaj pomeni 'kopiranje podatkov na USB' - če bi upokojencu razložil, da za to potrebuješ znanje 4-letnika, potem ti najbrž ne bi plačal 100 evrov. Gre za klasično goljufijo.Citat:
cena zgoraj je bila cena po ceniku! cenik je javno objavljen. ali je pošstena cena ali ni je pa druga stvar...
je pa tako da za 20€ / uro je bolj šmorn.. mehaniki računajo 20€ / menjavo (npr) ampak ima v eni uri par avtov poštimanih...
Pogovarjamo se o dotičnem primeru Soseda - povsem druga zgodba je programiranje, vzdrževanje računalnikov v podjetjih itd. Nameščanje AV programov ne moraš metati v isti koš kot omenjeno.Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Ker racunalnistvo obsega samo kopiranje na usb kljuc?
Za to, da je v postopku likvidacije je itak lahko 100 razlogov. Lahko da je bila tudi cena prenizka.