Biftek (tatarski)

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Dva tedna nazaj delal tatarski biftek sam. Pljučna je 28eur na kilo. V vednost. Ampak jih je kar nekaj, ki pravijo, da je povsem soliden tudi iz stegna. Bo za probat.
 

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ne boš dobil.

Saj je logično, da če je kila pljučne 25 eur, ne more biti biftek 17 eur.

Razumem, kaj želiš, samo po mojem je to možno samo v dogovoru z mesarjem.

Omenil si Gregorca. Jaz sem do zdaj leta jemal pri njih, ker je bil daleč najboljši od vseh Sparov, Mercatorjev, Tušev,...

Saj je gazda stalno tam. Pa se zmenita.

Samo dvomim, da je bistvo v pljučni. Po mojem bolj v dodatkih in recepturi.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
meso mora biti kvalitetno ni pa nujno da je iz plučne. itak pa v bifteku ki je 10€/kg ne more biti plučne. pa saj to je logično. valda ne bo noben delal že v štartu 18€ zgube + začimbe (ki nekaj stanejo)...
 

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če nimaš ravno dveh levih rok, potem kupiš pljučno pečenko in mešanico začimb za tatarski biftek. Doma zmelješ meso (2...3 min dela), v že pripravljeno mešanico dodaš še kakšno začimbo po svojem okusu (kakšno kapro, ribje fileje, kajenski poper, kisle kumarice....) (1...2 min dela). Mleto pljučno in omako premešaš in daš na krožnik (1..2 min dela).

Torej tam 5..7 min dela pa veš kaj ješ.
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Dobro dela je malo več kot 7 minut, dejstvo pa je da je najboljši tatarc tisti, ki ga sam narediš.
Pljučno pripraviš in očistit morebitnih žil, koščkov maščobe, dva krat zmeljšeš v stroj za mletje....jaz dodam poleg zgornjega še malo majoneze, gorčiče, rdečega vina, konjaka, čebule..
Pljučno pa vedno kupim od KZ Rače v celem kosu.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Dobro dela je malo več kot 7 minut, dejstvo pa je da je najboljši tatarc tisti, ki ga sam narediš.
Pljučno pripraviš in očistit morebitnih žil, koščkov maščobe, dva krat zmeljšeš v stroj za mletje....jaz dodam poleg zgornjega še malo majoneze, gorčiče, rdečega vina, konjaka, čebule..
Pljučno pa vedno kupim od KZ Rače v celem kosu.

pri nas se tudi zlo podobno dela.
največ časa gre za ročno odstranjevanje žilc, maščobe. ko je treba z nožem na roke postrgat vsak košček mesa.

vse kar smo kupljenga probal je "pašteta". Tako kot vsi kupljeni čevapi so tako drobno mleti, da so že skor hrenovke
bonk.gif
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja še testiram, Biftek od KZ Škofja Loka, se dobi na tržnicah v Lj. sicer bi bil v osnovi OK, sestava okus ( ja ni pljučna je pa kvalitetno meso), a ga ubijejo povsem z prepekočimi paprikami in mše kakimi hot začimbami, tako se ga da jesti samo z putrom in zelo na tanko namazanega , sicer je too hot, škoda, ker sicer solidno osnovo povsem povozijo..... nekaj podobnega, kot Mesarstvo Luka zadnje pol leta.

Preizkusil sem še od Mesarstva Krušič in lahko samo rečem žalost od žalosti, njihova pašteta konjska je top, tatarca pa ne obvladajo.....
 
Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.779
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Seveda ga imajo, na glavni tržnici, pa mislim da imajo še drugod po Lj trgovine, če ne glih v Šiški. Poglej na njihovo spletno stran aja so na Lavrici ne na Škofljici!
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
bil na Poljskem en teden.... kamorkoli sem prišel so mi pod nos molili meso, sesekljano belo & rdečo čebulo, kumarce in pa tavelko kapro, v kozarčku pa še svež rumanjak..... pol pa mešaš pa gneteš pa dodaja na krožniku.... kar užitno, ker si ga zmešaš po svojem okusu
 

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Meni tak svež skoraj ni za jest. Najboljši je zame naslednji dan oz. cca po 12+ ur hladilnika
smile-1.gif
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.602
1.206
113
Celje
Smo ga z družbo redno kupovali... enkrat ga pa ni bilo in sem se ga lotil sam.
Zadeva je izredno enostavna in VEDNO izpade bolje kot kupljeno! za pripravo pa rabim točno pol ure. Od nule pa do mize!

Sem jemal pljučno, pa stegno, pa kaj pa vem kaj še... in če dobiš dober konec stegna je zadeva lahko zelo dobra.
Razlika je samo ali se meso melje, potem je stegno čisto OK, daš 2x skozi in je to to. Če pa želiš meso nastrgati, pa na stegnu ali slabi pljučni lahko znoriš zraven, ker se ne da strgati!

Sestavine pa vedno prilagodimo trenutnim razmeram in okusu družbe
smile-1.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Barabe!
10.gif

Par dni sem čakal, da bi kdo prilepil recept - pa ga ni. Potem sem včeraj delal po tistem iz Gurmana in ni dobro. Je vsega preveč ali kako?
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Aja, Vse najboljše za rojstni dan.
roza.gif


Jaz sem ga kar z nožem narezal in je Ok. Za tiste pol kile se mi ni ljubilo pacati mesoreznice (ki jo zelo redko uporabljamo
tongue-1.gif
)
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Saj imaš recept nekaj strani nazaj. Tisto kar se doda not je važno, količine pa itak po okusu dodajaš.