Matofil, čez 2 tedna ti prodam za 40€ frišno pljučno, ker si gurman boš z veseljem dal toliko za njo, meso pa je futran le s travo in senom.
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Tatarc brez pljučne je kot čebula brez Če, postane samo še bula.....
Zate, ko o hrani ne veš nič. Tatarski biftek izhaja iz časa tatarov. Delali so ga tako, da so meso mehčali po konjskim sedlom. In verjetno so uporabljali samo pljučno
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Tatarc brez pljučne je kot čebula brez Če, postane samo še bula.....
Zate, ko o hrani ne veš nič. Tatarski biftek izhaja iz časa tatarov. Delali so ga tako, da so meso mehčali po konjskim sedlom. In verjetno so uporabljali samo pljučno
tukaj pa si napacno poucem..to so samo fame....tatarski bistek je dejansko francoski
https://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Matofil, čez 2 tedna ti prodam za 40€ frišno pljučno, ker si gurman boš z veseljem dal toliko za njo, meso pa je futran le s travo in senom.
Sprobal pred par dnevi, se kar strinjam.Citat:
Uporabnik matofill pravi:
No testiral Kodilo po res ugodni cni 18,8 eura za kg in lahko rečem samo zelo zelo dober tatarc sicer ni iz pljučne, vendar NI pekoče začinjen, (skratka ostre začimbe NE povozijo okusa mesa, kot pri večini konkurence, ko svoj slab tatarec zakrivajo z pekočimi začimbami) , Sem zelo pozitivno presenečen, povozi marsikateri veliko dražji tatarec po okusu...., upam, da ga ne bodo kasneje močneje začinjali ....... oziroma uporabljali slabo meso + močne začimbe, kar delajo ostali. Naj ostane tak, kot je !!!
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Tudi jaz sem tako slišal, da izvira iz Francije ..... no ja vsaj za pa šteto vemo, kako je nastala ..... mladi Gavrilovič je hodil po mesriji in iz tal pobiral zavrženo meso , smeti od mesa in govoril " eeee pa šteta ovo bacit " In nastala je PaŠteta.
No malo heca.
Sicer sem danes probal Hoferjevega, daleč od vrhunskega a nikakor slab, zelo soliden sploh za tako ceno, vendar gurmansko samo sprejemljiv, nikakor pa top, pa nikakor slab, da se razumemo.
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
meni iz Hoferja ta v črni posodici kot malo boljša pašteta... preveč fino mlet, brez strukture, poln začimb za maskiranje... pač kolko para tolko muzike.