Biftek (tatarski)

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
plavo posodo vrzi stran

kaj te manjka zmletemu semenu gorčice? Sol pa je grobo mleta iz piranskih solin....res pa je da je zraven se pol zlicke vegete....to dam noter za dobre stare case :D, slo bi tudi brez hahah :D
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
vzamem nazaj
wink-1.gif
.
Mater, bomo doktoriral s teh tatarcev....
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
evo, cist fajn je bil :D...to je bla pokusina....tak da ni neka lepa oblika hahahh
1665540-photo1.jpg
 

Priponke

  • 1665540-photo1.jpg
    1665540-photo1.jpg
    120,7 KB · Ogledi: 572

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
pa malo je ni pa pretirane razlike v barvi ne :D...se pa sedaj delno strinjam s tabo, da vležana ni najbolj ok, ker je premehka (izgubi strukturo, bolj pocasta) ko jo narediš v biftek...se pa v ustih topi :D to pa je bistveno :D
 

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.273
7.184
113
ksz

Se eno morda malce butasto vprasanje... Zakaj se tatarca maze na toast? Oz popecen kruh? A zato ga kruh ne vpije? Namrec jaz ga lahko tud direkt na kruh namazem pa mi je isto dober...
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.606
3.046
113
v lokalni ostariji
sem probu od kz metlike tatarca... biu ok... zlo "domač" domač okus, domače začimbe...
probu od delikatese (iz merčkatorja) ta mi je bil pa fenomenaln!
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz

Se eno morda malce butasto vprasanje... Zakaj se tatarca maze na toast? Oz popecen kruh? A zato ga kruh ne vpije? Namrec jaz ga lahko tud direkt na kruh namazem pa mi je isto dober...

ma jaz ga lahko tud jem z zlico ce treba, samo mi pase najbolj na pečen francoz :D po mojem stvar navade, pa vpijanje masla v kruh :D
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Za letos bi rekel, da je od Čadeža pa od Arvaja najboljši. Prvega kupil pakiranega v Leclercu,

No evo, po tvojem postu sodeč vidim, da je celotna tema očitno brc v temo, ker ima 100 ljudi pač 100 različnih okusov.
Sem par dni pred novim letom kupil ravno Čadeževega v Leclercu. Groza, kot da bi mu kozarec kislih kumarc not padel. Saj je bil svež in v principu OK, samo okus je pa falil.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.017
1.467
113
Mas ljudi, ki hvalijo Delikateso pa ga jaz ne bi uporabil niti za goste, ki jih nemaram.
smile-1.gif
 

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
evo jedla do zdej najboljšega "kupljenega" v Tušu v Mozirju, ga sam mesar v mesnici dela...na veliko.
Odličen!
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
Ja je čas za oživitev teme, bližajo se prazniki in razmere na trgu se spreminjajo.

Ker sam tega, kar nekaj skonzumiram lahko napišem osebne izkušnje :

solidni biftki :

Leclerc od Čadeža ni iz pljučne

Mesarija Gregorc v Trnovem žal ni iz pljučne

Arvajev ima nekako preveč kečapa dodanega

Mesarstvo Luka - Domžale in Križe na Gorenjskem, tu so imeli še 10 mesecev nazaj po 19,90 eur/ kg pravi tatarec iz pljučne , na škatli je pisalo 80%, mesar mi je rekel 50%, ko so pobrali neko nagrado revije Viva jim je posel stekel res premium tatarec no potem pa
frown-1.gif
so se ene pol leta nazaj povsem pokvarili in zmanjšali vsebnost pljučne, sedaj mislim, da piše gor 20%, pa je pomoje noter ni nič, dodali so pa pekoče začimbe, kar radi vsi mesarji delajo, da zakrijejo, da v njem ni pljučne in sedaj na zadnje, ko sem kupil to sranje ene 3 mesece nazaj, sem lahko ugotovil samo še, da je cena ostala povsem enaka, kot takrat, ko je pisalo 80 % pljučne...., izdelek je pa res sedaj čisto sranje bistveno slabše, kot za veliko nižjo ceno Čadežev ali Arvajev tatarec .

Torej, kdo ve, kje v Ljubljani ali okolici, se še dobi kakega dobrega, cena je drugotnega pomena, če je zadeva res na nivoju in iz vsaj ene 50% pljučne. Za vsak namig bom hvaležen.
 
Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.609
3.926
113
Ljubljana
hmpg.net
Meni osebno paše Krušič, samo vedno ga pozabim rezervirati, tako da ga žže vsaj pol leta nisem probal (Mi je pa Luka tudi bil OK)
 

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Ne vem, koliko Predoslje oz. Orehovlje (pri Kranju) zate spadajo pod okolico Ljubljane
wink-1.gif

V glavnem - mesarija Snedic. Nazadnje, ko smo ga kupili tam, je bil še dober
smile-1.gif
 

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Biftek je jeba. Moraš vedet, da v kolikor mesarija zmeša res prvovrstne sestavine, biftek ne bo poceni, kar bi marsikdo plačal, če pa navijejo ceno, dajo pa sranje, potem pa stranka to hitro okusi. Žal vsi šparajo in glumijo, verjemi
wink-1.gif
. Biftek iz pljučne, cena pa npr. 12€/kg. Pajade ...