Biftek (tatarski)

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.779
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
ne-ne-1.gif
, vse je res, gospod župnik pride na hčerin god, ampak to ni bistvo, bistvo je to, da glih takrat ribco speče žene.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
epilog... samemu se mi ni dalo delat in sem kupil pol kile tukaj pri lokalnem mesarju (Blatnik - Dvorjane 16€/kg). Potem sem v leclerku videl še arvajev (~20€/kg) in kupil ene 200g.

Arvajev je katastrofa. kot pravi pumaX "mesni namaz z papriko".

btw. Ta od Blatnikamesarja pa je bil meni eden boljših, ki sem ga jedel zadnjih pet let.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.197
113
www.adriamedia.si
Arvajev je, vsaj zane, najboljši med industrijskimi tatarci. Se pa z nečem, kar si mesar vzame vsaj malo časa naredit seveda ne more primerjat. Ampak to tudi ni njegov namen.

twins

Pripravnik
21. nov 2011
63
0
6
Savinjska
mi smo (tk kot vsako leto) kupl kilo bifteka v Mesinskem diskontu v celju... Morm rečt da je biu, kot vsako leto ful dober (napram nekim lecler varjantam, ki smo ga za poskus kupl par dni prej in se je tista posodica vrgla stran, kr je biu res ogaben)... cena pa je mal cez 20€ na kg, v stacuni pa taka guzva da niso folgal sprot delat bifteka...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
ksz

je draga zdej za bozic kupla arvajevega tatarca...predpakirano v sparu...no meni se je zdej konkretno slabsi kot obicajno... Mam feeling da so take kolicine nardili da zadeva enostavno ni bla enako dobra...lahko pa da mi sam trenutno ni bil kul...sicer se mi zdi arvajev tatarc top...

Pac top med temi ki so dosegljivi za tako ceno...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Za letos bi rekel, da je od Čadeža pa od Arvaja najboljši. Prvega kupil pakiranega v Leclercu, drugega pa v Šparu na tehtanje, ga je ravno prinesla od zadaj. Poskusil sem tudi od Delikatese pa je bil zanič.

Sem pa jedel domačega od upokojenega mesarja. Pljučna, domača. Zadeva je bila fantastična, čeprav mi v začetku ni povedal iz katerega dela mesa je. Bom pa tako rekel, tatarc od pljučne ni toliko boljši, da v življenju nikoli več ne kupim "industrijskega".

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Nočem bit nesramna, ampak če ti temu NAMAZU od Arvaja praviš dober tatarski biftek...potem res pojdi enkrat do kake "kao domače" mesarije. To pomeni do kake manjše mesnice, kjer sami koljejo in delajo klobase, biftke,...
Tam nimajo biftkov sicer iz pljučne, ampak biftek ima vseeno lahko ime BIFTEK!

To od Arvaja pa je zame žal samo nek paprikin namaz s srovim mesom. Nikakor ta stvar ni biftek
uf-1.gif

Okus po pretirani papriki, milijon zelišč noter...barva od vse te paprike in prevelike količine zelišč že bakreno-temno-bordo rdeča
frown-1.gif

Če si kje iz okolice MB ali Koroške doma, ti lahko povem kje lahko kupiš po ZMERNI CENI (okoli 17eur za kilogram) stvar, ki ji lahko rečemo BIFTEK
cool-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Povej kje ga kupiš.

Na Koroškem dela dobrega mesarija Lečnik iz Raven na Koroškem. Imaš pa njihovo malo mesnico tudi v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi. http://www.lecnik.net/mesarija.html

Če pa si doma iz bližine Maribora, pa 100% priporočam tatarca od Kmetijske zadruge Rače http://www.kz-race.si/sl/maloprodaja

Meni je ta za kanček še boljši od Lečnikovega. Res okus mesa s parimi pravimi začimbami, kar daje IME tatarskemu biftku!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Nočem bit nesramna, ampak če ti temu NAMAZU od Arvaja praviš dober tatarski biftek...potem res pojdi enkrat do kake "kao domače" mesarije. To pomeni do kake manjše mesnice, kjer sami koljejo in delajo klobase, biftke,...
Tam nimajo biftkov sicer iz pljučne, ampak biftek ima vseeno lahko ime BIFTEK!

To od Arvaja pa je zame žal samo nek paprikin namaz s srovim mesom. Nikakor ta stvar ni biftek
uf-1.gif

Okus po pretirani papriki, milijon zelišč noter...barva od vse te paprike in prevelike količine zelišč že bakreno-temno-bordo rdeča
frown-1.gif

Če si kje iz okolice MB ali Koroške doma, ti lahko povem kje lahko kupiš po ZMERNI CENI (okoli 17eur za kilogram) stvar, ki ji lahko rečemo BIFTEK
cool-1.gif

Če nekdo izraža svoje mnenje ni nesramen- Ne vem, meni ni bil slab. So pa okusi toliko različni, da je težko reči ta je pa univerzalno dober. V temi se pojavlja tudi biftek od Delikatese, ki pa je meni futer za ribe, zanič in čudnega okusa. Še vedno stojim za svojimi besedami, Čadež in Arvaj sta mi letos na prvem mestu.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Sem ravno zadnjič probal tatarca od Delikatese. Bil je bolj na tekoči strani kot pašteta, ki ni v hladilniku. V primerjavi za Arvajevim dam raje kakšno točko Arvajevemu, jih pa zastopim, da je težko biti Sparov dobavitelj in iz danes na jutri delati velike količine. En dan boljše, drug dan slabše j.ebi ga.

Imam pa najraje tatarca od Gregorca v TPC Murgle, tam se mi zdi da najboljše ujamejo razmerja. Pikantnih v osnovi ne maram, saj se mi zdi, da je vseeno če na kos kruha nakapaš tabasco pa ga pokonzumiraš. Se mi zdi potem vse isto, nekaj pekočega. Brezveze.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ne vem zakaj. Enim je všeč, tudi tukaj je pač enim všeč začinjen kot satan.

Za moje pojme s tem zgubiš okus po mesu.