Biftek (tatarski)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Kakšen nasvet za Ljubljano, sem vse znane že stestiral, pa letos sipajo paprike noter, da ni užitno, bi lako pa šteto prodajali, pa ne bi vedel, ker se samo paprika čuti. torej kje v Ljubljani do vrhunskega, cena ni tako pomembna.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.732
113
pri taščici
Najbrz bo res najbolje da ga naredimo sami, ker imam občutek da je tukaj toliko okusov kot je jedcev.

Kater toast zraven bifteka?
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.938
2.639
113
matofill Maxijovega si sprobal? Men je daleč najbolši med kupljenimi, ki sem jih jedel. Je pa res da kvaliteta zaradi velikega povpraševanja med prazniki mal pade. Če kdo ve za bolšega v lj naj pa pove pa bomo sprobal.
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
super, hvala za info. bom se probal zapelat do tja , grem po opravkih v bresternico ;)
Sem ga danes imel na mizi, pa v petek... Problem tega biftka je v tem, da ga ne moreš nehat jest. Zraven pa seveda eden in edini, meni osebno najboljši Traminec (Vinogradništvo Kurnik, Žikarce). :nazdravje:
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
matofill Maxijovega si sprobal? Men je daleč najbolši med kupljenimi, ki sem jih jedel. Je pa res da kvaliteta zaradi velikega povpraševanja med prazniki mal pade. Če kdo ve za bolšega v lj naj pa pove pa bomo sprobal.

Testiral sem vse možno :

Luka Domžale .... včasih so imeli najboljšega, danes ni niti senca nekdanje slave + močno papriciran
Robi Šiška Lj. .... soliden vseeno malo pre močno papriciran
Petrin Ljubljana.... eden boljših , kar sem jih zadnje čase jedel, grobo mlet morda za odtenek pre močno začinjen
Mercator Šiška... me je prav šokiral enkrat v pozitivo samo tam zavisi od kje ga dobijo za svojo prodajo
Gregorc Lj.... soliden, vendar pri njih vedno zelo pre močno začinjen
Arvaj.................. tak tak njegov je bolj paradajzova omaka z mesom, skratka to za moje pojme ni pravi tatarec....

To je, kar vem od zadnjega časa......
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
imam moznost dobit argentinsko pljucno če koga zanima po zelo dobri ceni...
Sem gledal prispevek v oddaji Galileo glede argentinske govedine, pa je dejstvo, da kar je kvalitetnega, ostane pri njih, v izvoz pa gre tisto najslabše (masovna reja, umetna hrana za čimhitrejšo rast ipd.).
Meni te argentinske zadeve niso ravno apetitlih...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.732
113
pri taščici
Se najdejo tudi pri nas rejci "eksoticnega goveda", tako da poreklo je lahko slovensko. Mislim predvsme na kaksne angus wagyu in podobne. Mogoče bom tudi sam nekoč se v to vrgel. Ko bom spet kmet. Če bom.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.732
113
pri taščici
Tega naj bi danes zmanjkal.
 

Priponke

  • 20190101_111811.jpg
    20190101_111811.jpg
    734,4 KB · Ogledi: 395

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.054
837
113
Sem ga letos naredo sam... ni bil slab, ampak pljučna se mi zdi, da ni bla najboljša.
Druo leto se kak mesec prej angažiram pa si neki rezerviram dobro pljučno.
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Glede na letošnje "fantastično leto" sem se odločil, da si bom za praznike privoščil pravi biftek iz pljučne in ne bom več eksperimentiral z generičnimi primerki iz trgovine... mi je pa vseeno ali se ga sam lotim, ali pa ga kje kupim že narejenega - glavno da bo kvaliteta res top.

Kakšen nasvet kje se mi splača pogledat za ali že narejen biftek iz pljučne, ali pa samo kvalitetno pljučno in se potem tega lotim DIY ? :aplauz:

Iščem pa na relaciji Ljubljana ali Kranj.
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Za kupit ne boš nikjer našel bifteka iz pljučne. Vsi uporabljajo druge kose mesa. Potem je bolje, da kupiš celo pljučno in delaš sam.
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Za kupit ne boš nikjer našel bifteka iz pljučne. Vsi uporabljajo druge kose mesa. Potem je bolje, da kupiš celo pljučno in delaš sam.

Da se naročiti pri Gregorc, TPC Murgle, samo oni rad tako noro začini, da ne čutiš več mesa, enako Petrin , Zupančičeva jama , ali pa Robi, Šiška, lahko vprašam, pa še jaz naročim, bo pa cena ene 40 + eur / kg samo je pa res, samo enkrat se živi. Koliko bi, pa še jaz kake pol kile ali več vzamem....