Biftek (tatarski)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Receptov je res en kup , meni eden izmed boljših ki smo ga pripravili pred letom dni sami je bil iz ;

• 0,5 kg pljučnega fileja
• 1 rumenjak
• Ščepec soli, popra, rdeče mlete paprike
• 5 kislih kumaric
• 5 kaper
• 2 pol pekoča feferona
• 1 manjša rjava čebula
• 1 šalotka
• 2 stroka česna
• 1 jedilna žlica majoneze
• 1 jedilna žlica gorčice
• Šop peteršilja
• 5 filejev inčunov
• 1 jedilna žlica konjaka

postopek pa vam je tako znan razen tega da je , pljučni file že par dni ‘uležan’, torej, da vsaj 3-5 dni počiva v olju.
 

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.722
-788
83
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
Glih jedel ARVAJ-evega iz Spara.
Fuj ko bi jedel turistično pašteto.

Za moj okus najslabši kar sem jih jedel. Že sama barva je
uf-1.gif
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.399
1.404
113
No jaz sem glih danes naročil celo pljučno pri mesarju. Ni ga čez domači biftek.
Recept pa zgoraj ali mna eni izmed strani zadaj tudi moj...
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
No, da se malo pohvalim, sem se uspel pri Gregorcu v centru Murgle v Ljubljani dogovoriti, za malo boljši in manj z papriko začinjen tatarec. In ja zadeva je bila res PREMIUM ! Tako, da priporočam . Sicer pa menda tudi njegov standardni tatarec ni več tako papriciran, kot je bil pred časom.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.934
16.047
113
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
Glih jedel ARVAJ-evega iz Spara.
Fuj ko bi jedel turistično pašteto.

Za moj okus najslabši kar sem jih jedel. Že sama barva je
uf-1.gif

Kot par dni staro pokvarjeno meso, ga ne kupim že samo zaradi tega. Ampak šparov, ki naj bi ga sami delali, je pa dejansko dober. Vsaj meni no (Špar Qlandia Kamnik).
 

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.066
844
113
Sezona je mimo... Letos nisem jedel dobrega industrijskega bifteka :/
Drugo leto bom se pa res potrudil pa sam naredil nekaj.
 

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.066
844
113
Leto je naokoli.... biftek se že sam vabi... Dvomim, da bom imel čas delat svojega :)
Je letos kaj novega, oz. je možno kupit kje biftek pljučne ?
lani sem mazal po večini "kodilo", res si bi želel, da bi bil kvaliteten biftek dostopen tudi v trgovinah.... "cena ni pomembna".
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Leto je naokoli.... biftek se že sam vabi... Dvomim, da bom imel čas delat svojega :)
Je letos kaj novega, oz. je možno kupit kje biftek pljučne ?
lani sem mazal po večini "kodilo", res si bi želel, da bi bil kvaliteten biftek dostopen tudi v trgovinah.... "cena ni pomembna".
Sem od sosede dobil biftek od Kodile, pa je že po prvem toastu romal na kompostnik.
Sam ga sicer jemljem v naši lokalni mesnici (Domača mesnica Damjan, Selnica ob Dravi), kjer je vrhunski.

Vsem tistim trgovinskim živo oranžnim paštetam, na katerih piše biftek, bi morali prepovedat tovrstno poimenovanje, proizvajalce pa kazensko preganjat. Đizs, kaj vse ljudje ne kupijo in požrejo...

Moj predlog, namesto da biftek iščeš po trgovinah, se rajši zapelji do mesnice in ga kupi pri kakem dobrem mesarju. Če iz Maribora oz. okolice, je moj konkreten predlog obisk Selnice ob Dravi ter nakup biftka v mesnici pri Damjanu.
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Biftek iz pljučne pa je nemogoče kupit. Edina rešitev je nakup pljučne ter lastna izdelava biftka...
 
  • Všeč mi je
Reactions: Zgaga