Biftek (tatarski)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Tkole pa pr nas
cca 3kg mesa. Nekaj svinjine, nekaj govedne. Ker kos točno je ne vem, mi rečemo "ribica".
Notri gre
- gorčica
- kapre
- inčuni
- majoneza
- poper
- sol
- mleta paprika
- čebula
- česen

brez alkoholov in jajc:)

najprej se vse na roke strga, potem pa z ostalimi sestavinami večkrat spusti čez multipraktik.
Pri multipraktiku je potrebno bit previden, da se meso ne segreje. zato večkrat po malem do željene strukture.


ni mi jasno zakaj strgas ce pol vse zmeces v multipraktik...

ker se s strganjem odstranijo kite in maščobe oz. tiste bele nitke, ki se potem zatikajo za zobe in delajo težavo pri mazanju. Multipraktik jih ne odstrani. Mogoče jih, če bolj miksaš, sam bolj kot miskaš, bolj se greje meso, bolj je paštetast..
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Da malo obudimo temo, ki bo sedaj spet aktualna nekaj mojih letošnjih zapažanj .....

HOFER tatarec me je zadnjič zelo prevzel, dobra razmerja dober okus mesa in zato ga kupim po 14 dneh še enkrat, takrat pa ... poraz , dejansko je tatarec postal pekoča paprika z dodatkom mesa. Mislim,. da sem povedal vse .

KODILA tatarec, ja ni ravno slab pa daleč od nekega presežka, pač standardna kvaliteta.

MESARSTVO GREGORC MURGLE : tatarec, oni ga znajo narediti, žal pa po večini natlačijo noter toliko paprike ( ja ni pikanten tatarec) , da drugega , kot same paprike nikakor ne čutiš v njihovem izdelku.

MESARSTVO LUKA: tatarec, žal po enem najboljših tatarcev pred dvemi leti so se odločili, da zadevo močno poslabšajo. Včasih so imeli tatarca mesbni del samo iz pljučne, kasneje je bilo 80% pljučne nazadnje 40% , sedaj tako še deklarirajo o kaki pljučni pa vsaj sam menim, da ni sledi. Skratka šli so moramo biti poceni, tudi če smo zanič .

MESARSTVO PETRIN Zupančičeva Jama : Njihov tatarec je eno največjih sranj na trgu, kar jih lahko kupiš. Se gredo poleg Gregorca za neke velike fancy dobavitelje Waygu govedine, žal pa imajo enega najslabših tatarcev, ki ga lahko kupiš, res sploh ne vem, če je ime še ustrezno, oni bi morali imeti ime vakumsko v folijo pakiran paprikin namaz z dodatkom govejega stegna, pakiran pa v lončke in v folijo, bogato zalit z oljem, da ja traja mesec v njihovih hladilnikih, toliko o mesariji, ki bi bila rada premium . Morda bi se tam moral šef z njegovim tomahavk mesom ( specialiteta) kdaj udariti po glavi, da bi se malo zamislil.

Mesarstvo Krušič mlada veja, tržnica Koseze : Njihov tatarec je tako tako, ni slab je pa preveč začinjen, sicer pa uporaben .

Torej v iskanju dobrih tatarcev in ne paprikinih mesnih namazov, bo vsako opažanje dobrodošlo.

Res mi je pa smešno, da mesarji tipa Petrin in Gregorc, ki v svojih mesnicah prodajajo premium Waygu meso , najdražje celo po 800 eur/kg, ne morejo izdelati PREMIUM PRAVEGA TATARCA, pa jasno , da se ne pričakuje , da bo po 14 - 18 eur / kg, kot so navadno paprikini namazi z dodatkom stegna .

EVO TRŽNA PRILOŽNOST ZA KAKEGA MLADEGA MESARJA , PA DA NAS TU OBVESTI ......
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Meni dober in tudi drugim ki ga že nekaj let kupujemo v ---Trgovina Tuš M S-mesarski oddelek. izdelek tatarski biftek je izdelek njihovih mesarjev.
 

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Tudi jaz kupujem tatarski biftek v tušu in sem zadovoljen. Smo testirali tudi sparovega in hoferjevega in ni bilo za primerjat. Sicer pa se strinjam tudi z ugotovitvijo o Kodili, ki je zlata sredina oz. standard že nekaj let.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Mene pa je kar sram povedat, da sem ga zadnjič kupil v Evrospinu od Loških mesnin in sem bil res pozitivno presenečen. Daleč od plučne, ampak z vsem kar spada v biftek.
 

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Da malo obudimo temo, ki bo sedaj spet aktualna nekaj mojih letošnjih zapažanj .....

HOFER tatarec me je zadnjič zelo prevzel, dobra razmerja dober okus mesa in zato ga kupim po 14 dneh še enkrat, takrat pa ... poraz , dejansko je tatarec postal pekoča paprika z dodatkom mesa. Mislim,. da sem povedal vse .

KODILA tatarec, ja ni ravno slab pa daleč od nekega presežka, pač standardna kvaliteta.

MESARSTVO GREGORC MURGLE : tatarec, oni ga znajo narediti, žal pa po večini natlačijo noter toliko paprike ( ja ni pikanten tatarec) , da drugega , kot same paprike nikakor ne čutiš v njihovem izdelku.

MESARSTVO LUKA: tatarec, žal po enem najboljših tatarcev pred dvemi leti so se odločili, da zadevo močno poslabšajo. Včasih so imeli tatarca mesbni del samo iz pljučne, kasneje je bilo 80% pljučne nazadnje 40% , sedaj tako še deklarirajo o kaki pljučni pa vsaj sam menim, da ni sledi. Skratka šli so moramo biti poceni, tudi če smo zanič .

MESARSTVO PETRIN Zupančičeva Jama : Njihov tatarec je eno največjih sranj na trgu, kar jih lahko kupiš. Se gredo poleg Gregorca za neke velike fancy dobavitelje Waygu govedine, žal pa imajo enega najslabših tatarcev, ki ga lahko kupiš, res sploh ne vem, če je ime še ustrezno, oni bi morali imeti ime vakumsko v folijo pakiran paprikin namaz z dodatkom govejega stegna, pakiran pa v lončke in v folijo, bogato zalit z oljem, da ja traja mesec v njihovih hladilnikih, toliko o mesariji, ki bi bila rada premium . Morda bi se tam moral šef z njegovim tomahavk mesom ( specialiteta) kdaj udariti po glavi, da bi se malo zamislil.

Mesarstvo Krušič mlada veja, tržnica Koseze : Njihov tatarec je tako tako, ni slab je pa preveč začinjen, sicer pa uporaben .

Torej v iskanju dobrih tatarcev in ne paprikinih mesnih namazov, bo vsako opažanje dobrodošlo.

Res mi je pa smešno, da mesarji tipa Petrin in Gregorc, ki v svojih mesnicah prodajajo premium Waygu meso , najdražje celo po 800 eur/kg, ne morejo izdelati PREMIUM PRAVEGA TATARCA, pa jasno , da se ne pričakuje , da bo po 14 - 18 eur / kg, kot so navadno paprikini namazi z dodatkom stegna .

EVO TRŽNA PRILOŽNOST ZA KAKEGA MLADEGA MESARJA , PA DA NAS TU OBVESTI ......
Glede Petrina se komplet strinjam. Najslabši in med dražjimi biftki, kar sem jih kdaj jedel...
 

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Zgleda, da letos spet nebo nič pametnega
frown-1.gif
 

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Namesto pozivov mesarjem, bo najbolje, da sami zapolnito to tržno nišo.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.778
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
ksz

Kilogram goveje ribce je 30€. Zakaj jo ne kupite in naredite sami? Nihče ne opazi ali je narejena iz ribce ali kakšne drugega kosa. Bistvo je kako je narejeno in koliko začimb je notri.
 

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.174
7.020
113
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Men je trenutno od teh trgovinskih najboljši Mercatorjev.
Ojej. Vcasih ko sem tecen se razvedrim s tatarcem. Med sihtom. In v maxiju so imeli prej tatarca od mercator delikatese. Cist ok zadeva. Pred cca dvema mesecema so pa dali v prodajo neko kao premium zadevo (in to je edino pakirano) ki je drazja, ko jo pa jes pa kar seka ven okus kot po ribah in pa preslana zadeva... pa je tud kao mercator delikatesa proizvajalec...
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ima kdo dober recept, ali pa da linka kam, mislim, pa, da vsaj 50% mora biti pljučne, ostalo lahko ribica ali stegno..., pa kot vem whisky, inčuni.... skratka, sam menim, da se meso mora čutiti, ne, pa , da kot mesarji delajo, vzamejo pofl od mesa, obilno začinijo in ja mesa se sploh ne čuti, res pa je po 14-16 eur na kg. Pa kdo to hoče ? Meni je jasno, da če je pljučna po 35 eur bi moral biti dober tatarec vsaj med 35- 45 eur na kg, pa če ga rabim za več ljudi pol kile, raje to, kot pa sranje od tatarca, oziroma paprikin namaz z dodatkom mesa.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.778
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Pijučna par dni ‘uležana’, v olju. Kumarice, čebulo, česen in naribamo. Vse ostale sestavine pa narežemo na manjše koščke. Jaz tatarski bitek pripravim kar v multipraktiku, čeprav bi ga moral naribati, vendar je za mene to preveč dela.. V multipraktiku pa je ravno tako zelo okusen, sicer pa tudi mesarji ne ribajo. V multipraktik dam najprej meso, posolim, popopram, dodam rumenjak, majonezo in gorčico. Ko se vse dodobra zmelje, dodam še naribano zelenjavo, inčune, kapre, čili in sesekljan peteršilj. Na koncu dam konjak. Potem v hladilnik da se uleži naslednji dan pa poješ.
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Pijučna par dni ‘uležana’, v olju. Kumarice, čebulo, česen in naribamo. Vse ostale sestavine pa narežemo na manjše koščke. Jaz tatarski bitek pripravim kar v multipraktiku, čeprav bi ga moral naribati, vendar je za mene to preveč dela.. V multipraktiku pa je ravno tako zelo okusen, sicer pa tudi mesarji ne ribajo. V multipraktik dam najprej meso, posolim, popopram, dodam rumenjak, majonezo in gorčico. Ko se vse dodobra zmelje, dodam še naribano zelenjavo, inčune, kapre, čili in sesekljan peteršilj. Na koncu dam konjak. Potem v hladilnik da se uleži naslednji dan pa poješ.

pašteto torej delaš
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Saj so napisali, okusi so različni.

tukaj ne gre za okus, gre za poimenovanje...ce vržeš meso v multipraktik ni več biftek ki ima debelejšo trdnejšo in kompaktno strukturo, temveč pašteta.

samo to..mi je pa v bistvu vseeno ce kdo spešta pljučno in mu je dobro...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Koliko je sploh v Sloveniji interesa za nakup take govedi oziroma njihovega mesa. Pa vemo da je ima pljučna cca procent teže živine, hrbet oz T bone pa mogoče še kaksnih 10-20%
Ostalo pa ostane najbrž mesarju in se naj znajde kakor hoče.