bedaki na cesti

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Levi pas samo za prehitevanje ?? Ali to mislite resno ? Ker praksa je drugačna ! Na voznem so šleparji in ostali počasni 80-100km/h,na levem pa do 130km/h in ostali ki občasno pritisnejo več ko je prazna ! Potem imaš pa seveda drugo kategorijo ,ki iščejo žrtve z avto kamero in jih dajejo na splet ! Da pa to naredijo snemajo vozilo pred seboj in gonijo do daske ! Slovenija je polno takih norcev,nekaj je prišlekov ali pa domači !!
Še en ki ne zna hehe. Na posnetkju ni ravno šleparjev na pretek. En bolgarski bus če se ne motim ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Točno to je počel bedak v Fiat cromi in še snemal !

Pa še snemal je, o madona...pišeš kot da je snemal z mobitelom v eni roki ter z volanom v drugi
tongue-1.gif

In ja - levi pas je za prehitevanje in samo za prehitevanje. Zato pa se mu tudi reče prehitevalni pas.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Levi pas samo za prehitevanje ?? Ali to mislite resno ? Ker praksa je drugačna ! Na voznem so šleparji in ostali počasni 80-100km/h,na levem pa do 130km/h in ostali ki občasno pritisnejo več ko je prazna ! Potem imaš pa seveda drugo kategorijo ,ki iščejo žrtve z avto kamero in jih dajejo na splet ! Da pa to naredijo snemajo vozilo pred seboj in gonijo do daske ! Slovenija je polno takih norcev,nekaj je prišlekov ali pa domači !!
Še en ki ne zna hehe. Na posnetkju ni ravno šleparjev na pretek. En bolgarski bus če se ne motim ...

Ma 5x bi se lahko umaknil, če bi to hotel..da ne napišem znal.......

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

Levi pas samo za prehitevanje ?? Ali to mislite resno ?

Ja. Očitno si izpit kupil, kajne ?

Citat:
Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1-UPB5)

26. člen
(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.

(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

In ravno zaradi takih (žal, kot ti), ki ne vedo čemu služi PREHITEVALNI (!) pas, se dogajajo take zadeve, kot so v posnetku. Če bi se honda držala pravila, do tega ne bi prišlo. Pa v zakonu tudi piše, da se mora dohiteno vozilo umakniti vozilu, ki ga je dohitelo. Po kmečko, če je nekdo hitrejši od tebe, se umakneš. Pika. Tudi, če s tem hitrejši krši zakon. Prav tako kršiš zakon, vreden kazni 40€ ti, ker se ne umakneš...
smile-1.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

Levi pas samo za prehitevanje ?? Ali to mislite resno ?

Ja. Očitno si izpit kupil, kajne ?

Citat:
Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1-UPB5)

26. člen
(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.

(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

In ravno zaradi takih (žal, kot ti), ki ne vedo čemu služi PREHITEVALNI (!) pas, se dogajajo take zadeve, kot so v posnetku. Če bi se honda držala pravila, do tega ne bi prišlo. Pa v zakonu tudi piše, da se mora dohiteno vozilo umakniti vozilu, ki ga je dohitelo. Po kmečko, če je nekdo hitrejši od tebe, se umakneš. Pika. Tudi, če s tem hitrejši krši zakon. Prav tako kršiš zakon, vreden kazni 40€ ti, ker se ne umakneš...
smile-1.gif
Točno tako, prehiti in se umakni ko je to možno.
467716-post_slo.gif

Firbcnez

Pripravnik
16. jul 2014
37
0
6
Dostikrat pride do situacije, ko na voznem pasu vozim 130, dohitim avtomobile na prehitevalnem pasu, ki vozijo drug za drugim 110 (vozni pas je prazen)... Če nadaljujem 130, prehitevam po desni in delam prekršek, če grem na prehitevalnim pas, bom izpadel "kamper" kot vsi ostali pred mano, kaj mi je storiti?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.472
1.932
113
Jaz zmanjšam hitrost in se peljem še naprej po voznem s hitrostjo levoabonirane kolone.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Citat:
Uporabnik Firbcnez pravi:
Dostikrat pride do situacije, ko na voznem pasu vozim 130, dohitim avtomobile na prehitevalnem pasu, ki vozijo drug za drugim 110 (vozni pas je prazen)... Če nadaljujem 130, prehitevam po desni in delam prekršek, če grem na prehitevalnim pas, bom izpadel "kamper" kot vsi ostali pred mano, kaj mi je storiti?

Jaz grem v takšnem primeru mirne vesti na vozni pas in če potem slučajno prehitevam kolono na prehitevalnem jo pa pač prehitevam oz. prehitim par avtov potem pa se ob primernem trenutku (torej ob srečanju "ovire" na voznem pasu" oz. malce prej) vključim na prehitevalnega. Valda se ne bom kot en bedak vozil 100-110 na prehitevalnem na repu dolge kolone, vozni pas pa prazen. Če mi pa kdo slučajno očita prehitevanje po desni pa odvrnem, da ne prehitevam po desni ampak zgolj vozim s konstantno hitrostjo po voznem pasu in sem pač naletel na kolono počasnejših vozil na prehitevalnem pasu, j3bat ga zdej a ne.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:

Zakon govori, če na voznem pasu (2 ali več vozili) dohitevate kolono, ki se vozi po prehitevalnem pasu, jo lahko, če je to varno mogoče, prehitiš po voznem pasu. Ampak tako, da ne priletiš mimo, ampak se v omejitvah odpelješ mimo...
smile-1.gif
To je prav v zakonu zapisano. To nam je na predavanjih govoril inšpektor za promet. Pozabil sem točno ker člen zakona to omogoča, vem pa zagotovo, da je možno, samo nesmeš biti sam na desni strani, ampak recmo da imaš še enega za seboj ali pred seboj.

zmaga.gif

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

Jaz grem v takšnem primeru mirne vesti na vozni pas in če potem slučajno prehitevam kolono na prehitevalnem jo pa pač prehitevam oz. prehitim par avtov potem pa se ob primernem trenutku (torej ob srečanju "ovire" na voznem pasu" oz. malce prej) vključim na prehitevalnega. Valda se ne bom kot en bedak vozil 100-110 na prehitevalnem na repu dolge kolone, vozni pas pa prazen. Če mi pa kdo slučajno očita prehitevanje po desni pa odvrnem, da ne prehitevam po desni ampak zgolj vozim s konstantno hitrostjo po voznem pasu in sem pač naletel na kolono počasnejših vozil na prehitevalnem pasu, j3bat ga zdej a ne.

Tko ja, nesme zgledat kot namerno prehitevanje,...pač pa konstantna vožnja po voznem pasu.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
in zaka nisi obajvu na posteku s kako hitrosjo si se mu zalepu zadi? Mel si sreco da tip ni po premzi... cene bi te razlimalo uzadi,

pa še ti ko pravis da tam pr 0:30 bi se lahka umaknu po avtobsuu 10m je furu nek avto z prikolico... me res zanima če bi se ti rinu taj not.

Zadeva gre hitro do ušes in po izpovedi voznika Honde mu je zadaj z veliko brzino priletel Fiat cc 180 km/h !! Identiteta idiota baje da je znana,skratka z Hondo se je vozil za enim 4 ali 5 vozili pred zaviranjem divjaka!! Nato se je videlo,da ko so šli pred njemu na desnega je normalno pospešil do nekje 130 km/h in če vidite naprej so stali delavci ob cesti in še kar veliko prometa.Vožnja za ritjo in po sredini je nekaj kar moraš biti orenh prtegnen in samo pravilno in v pravem trenutku se je Honda umaknila iz prehitevalnega.
Takoj po umiku se vidijo bremzanje tretjega udeleženca in nato spet divjanje Fiata crome nazaj na voznega(ker kao on vozi po pravilih) in nato spet zaviranje četrtega in petega voznika,ker sta spregledala zadaj idiota,ko je spet gonil do daske !
Kolikor sem slišal naj bi dal ali pa je že podatke o vozniku,ki je rušil vse pred seboj na policijo. Tko,da mislim,da bi bilo dobro pogledat dobro posnetek in bi lahko ugotovili,da je Honda samo žrtev bedaka,ki ga javno blati z identiteto reg.tablice.Drugače pa samo moje mnenje v kolikor bi vsi vozili samo po voznem pasu ob večji gostoti prometa bi nastala po celi državi ena sama kolona.

Res me zanima kater [cenzura] je to bil. Sicer če je priletel cca 180kmh za rit, me že čudi da se je lahko ustavil ob takem počasnežu, ki se je menda vozil po levi strani vse od golovca pa skoraj do krtine. Po posnetku sodeč, bi se lahko umaknil pri 0.34s posnetka, kjer je imel vsaj 500m lufta, in bi človeka s Cromo lahko spustil naprej.
Ampak ne... on ima Hondo in kompleks večvrednega... tako da boooog nedaj da bi spustil Cromo naprej in...bi bilo na cesti manj napetosti.... seveda sta oba zmanjšala ko sta videla "delo na cesti" ki je bilo označeno pri 0metrih... zakon pa veleva vsaj 250m PREJ.

No...naslednje umikanje se mu omogoči pri 0.52sekundi na posnetku. In spet ga napade kompleks večvrednosti in se ne umakne, voznik Crome pa se vidi da bi lahko šel mimo po desni strani....ampak pustmo to... ker potem bi mu verjetno zbil oziroma rušilsamozavest, kot sam praviš, sej bi ga pojedla 200konjska croma in to po desni strani.

Ampak glupo do amena se mi pa zdi, da se gre umikat med kombi s prikolico in passatom. Lepo se vidi kako je kombi držal varnostno razdaljo med njim in pasatom, tele v Hondi pa se gre rint not...prej pa ko je bilo 500m lufta, pa bog nedaj....

Kaj se je pa naprej dogajalo.... pa lepo prikazuje, kako NEKATERI vozniki opazujejo kaj se dogaja na cesti, ne pa tako kot ta super duper Hondaš s kompleksom večvrednosti.

ps: sgh, verjetno si oækatov sinæak, pa si bil z atijem v avtu, pa si se končno dokopu do interneta in povedal kaj si misliš. Še oækatu pokaž posnetek da se pogleda ker konj vozi Hondo. Nej ne meče slabe luči na Hondaše, ker so čist kul dečkoti.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dobra tema, da si se po petih letih oglasil.

Ah sej načeloma sm skos skrivaj bral :D če bom kje zasledu sebe, pa nikjer nič...torej sm vzoren voznik...pol mi pa kolega da link...da je en fiatist kriv...pol pa veš da ne moreš bit tiho :D
hysterical-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Pa ne da si na Fiatu pristal. Človek bi mislil, da ne greš iz BMWja na Fiata.

Mah... nebi o tem :-D
Sicer pa fiat je tut dobr avto...ko dela
hysterical-1.gif

No zdej pa povej koliko si prletu zadaj predno si se ustavil pred prehitevajočo kolono ? In še povej koliko je letelo mimo izvoza Krtina ko si prehitaval dva ki sta se za las umaknila !?? Ali misliš,da je taka tvoja vožnja normalna in vsak,ki se ti nastavlja je potem glavni krivec in ti dela krivico,da ne moraš ponucati 200 KM ??

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Se strinjam v celoti da tale v Hondi je samo ego filu češ "nebom se umaknil" .

Nevem zakaj,ampak dosedaj na cesti se vedno šerife igrajo honde, Kie in podobna jetra... še vsakič ko sem dohitel npr. Bmwja, Audija, mecko, landroverja itd...skratka malce bolje znamke, se vedno umaknejo za tisto sekundo in si že mim....ko pa dohitiš enga korejca al pa japonca....eee takrat bos pa caku da on prehiti z 5% višjo hitrostjo kot desni pas....

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Pa ne da si na Fiatu pristal. Človek bi mislil, da ne greš iz BMWja na Fiata.

Mah... nebi o tem :-D
Sicer pa fiat je tut dobr avto...ko dela
hysterical-1.gif

No zdej pa povej koliko si prletu zadaj predno si se ustavil pred prehitevajočo kolono ? In še povej koliko je letelo mimo izvoza Krtina ko si prehitaval dva ki sta se za las umaknila !?? Ali misliš,da je taka tvoja vožnja normalna in vsak,ki se ti nastavlja je potem glavni krivec in ti dela krivico,da ne moraš ponucati 200 KM ??

No kok? 180 kokr ti trdiš zihr ne. Pa iz zaloške sm štartu...tko da sm te dohitu pri uvozu, kjer pride na štajerko severna obvoznica... in od tm se jebeno nisi hotu umaknit. Pa če se ti voziš po prehitevalnem pasu 100, kokr si se pelu...pol 150kmh, zgleda k da se nekdo za tabo prpele 200... skor.

Uglavnem...rajš bot tih, pa bo mir. Je pa bela croma ja...pa tut ti si se pelu 160kmh...proti domžalam. Si rajš pospešu kokr se umaknu na drekast vozni pas. Naprej sm se pelu max 170... ker se tm nekje skor stalno vozim... pa mi ti ne moreš NIČ! Loh se sam kušneš!
stupid-1.gif