baje dražje vinjete

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
ksz:

Moje cist laicno mnenje je da je osrednji problem vinjet za tujce psiholoski. Torej da na vinjeti pise da je za pol leta. Tako oni kupujejo nekaj kar 'ne rabijo', torej pol letno vinjeto za dobo 2 tedenskih pocitnic na hrvaskem. Cena nima veze, kaj pa kdo ve kaj je poceni pa kaj drago, to je cist relativno.

V tem pogledu je resitev nekaj v smislu (cist okvirne cifre) 7-10 dnevne vinjete po 70% cene pol letne. Pa naj si jo dvakrat kupijo za ene pocitnice in nam se preplacajo.Tocna resitev bi bla pa statisticni izracun za kolko casa gredo v slovenijo, da se jih z dolzino vinjete najbolj zafrkne ter kaksena je potem prava cena da ne delamo izgube.

Koncept evropske unije je cisti biznis in vprasanje kdo bo kratko vleku na dolgi rok. K vragu s 'pravicnostjo', imamo kapitalizem in v kapitalizmu pravicnost potegne bankrot. Zato cist podpiram slovenijo v tej kolobociji z vinjetami, znak da znamo vsaj pri eni samcati stvari bit agresivni in svojo rit zastopat, mam pa dvome da se bodo znal zmazat ven.

lp,
S.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:
V tem pogledu je resitev nekaj v smislu (cist okvirne cifre) 7-10 dnevne vinjete po 70% cene pol letne.
LOL, bravo, se en, ki misli, da je ves svet okol Slovenije naiven,

pubeci, v Jugi ste lahko "nadmudrivali" ostale republike,
zdej je to postalo malo tezje
priden.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
V tem pogledu je resitev nekaj v smislu (cist okvirne cifre) 7-10 dnevne vinjete po 70% cene pol letne. Pa naj si jo dvakrat kupijo za ene pocitnice in nam se preplacajo.
ne-ne-1.gif

Ne bo šlo. EU je od Slovenije zahtevala ne samo uvedbo krajših vinjet, ampak tudi ustrezno / primerljivo / pošteno nižjo ceno zanje.

B.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Najprej poskrbiš za svojo rit pol pa gledaš naprej.
tako je, poskrbi za svojo rit,
ne pa da morjo tujci financirat, da se lahko ti na pol zastojn po ACju fijakas

confused-1.gif

Kdo jih pa sili? Naj se peljejo cez Madzarsko, ce jim je bols. Naj se zapeljejo s trajektom iz Italije na hrvasko, v Crno Goro,.. Naj uporabijo letalo. Naj ostanejo doma. Boli me.

Ne bi rekel, ce bi jim zaprli meje in prepovedali promet. Potem bi mogoce tvoje pisarije se imele kak smisel.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Točno tako. In tudi pri plačljivih tunelih ter mostovih je isto (razen za ene dva kekca na tem forumu), če ti ne paše plačilo, greš naokoli.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Se popolnoma strinjam. Res mi ni jasno, za koji qurac nemorjo hodt preko (severni sosedje, konkretno) madžarske k Hčkom na dopust? Zato, ker hočjo v najkrajšem možnem času pridt na morje? Potem nej pa to `storitev` plačajo, kot je treba.

Ne pa, da bo ena stara mama s 400€ penzije mogla dat 1/4 (!!!!) svoje penzije zato, da bo lahko šla tiste 2-3x na leto obiskat svoje vnuke.....

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
greš naokoli.
ob takem misljenju, kot ga ma vecina tuki gor se bodo res vsi zaceli izogibat Slovenije,
najprvo bod zaceli jamrat turisticni delavci, pol, malo zatem tudi izvozna podjetja in kmalu zatem tudi vam podobni zaplankanci,
ko bo vinjeta za okol 3x drazja, ker se pac tujcem nic nebo prodalo in bo vso OGROMNO breme pristalo na plecih Slovencev,

ps,
da sploh ne omenim, da taksno cestnijenje ni v skladu z eurostatovimi racunovodskimi standardi,
torej polletno oz. letno cestnijenje je davek in bi se morali usi DARSovim krediti prenest na javni dolg,....
kaj pa to prnese,....
sprasujem se.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
zanimivo razmišljanje uporabnika z A.com:

No na mojih dolgih križarjenih po sloveniji imam pač še dovolj časa, da se ukvarjam še z neumnostmi, ki pa znajo biti strašno presenetljive.

V zadnjih dveh dneh sem bil 2x v Velenju in nazaj ter sem na odseku AC med LJ-Šmartnim do izvoza za Velenje prešteval šleperje.

V štirih vožnjah sem naštel:

1. 425 šleperjev med 13:00 in 13:30 uro (19.11.2008)
2. 507 šleparjev med 15:45 in 16:15 uro (19.11.2008)
3. 389 šleparjev med 13:45 in 14:15 uro (20.11.2008)
4. 567 šleparjev med 15:00 in 15:30 uro (20.11.2008)

Samo na relaciji od MB do LJ gredo tile kamioni čez tri cestninske in porabijo cca 24€ po kamionu. In če vzamem povprečje teh štririh meritev pa še mal znižam cifro je to cca 450kamionov/pol ure.

V denarju je to 10.800€ napol ure oz. 21.600€ na uro. Vzemimo cel dan oz. raje samo 20 ur in je to 432.000€ na dan. Pa vzemimo 250 delovnih dni na leto je to 108milijonov€

DARS pravi, da od kamionov pobere le 110mil€ na leto na vseh AC-jih

Ja fak pa sej tolk denarja poberejo samo na štajerki... kje je pa primorka, pa gorenjka in dolenjka, pa zdaj še prekmurka, pa AC do NG?

Po moji oceni na zgoraj napisano DARS pobere

na štajerki 100m€
na primorki 100m€
na vseh ostalih pa še 100m€

to je skupaj 300m€ oziroma 200m€ več kot pravi DARS... kje je ta denar? in zakaj nas nategujejo in se še upajo spraševat a naj vinjeto podražijo al ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Odlično, izračun vreden doktorata ekonomije.
hysterical-1.gif

Štirikrat je štel šleparje za pol ure, pa po veleumnih ugotovitvah sedaj Dars skriva denar. Zdaj pa zares zastopim, zakaj je a.com forum blesav do amena.
aplauz.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
ob takem misljenju, kot ga ma vecina tuki gor se bodo res vsi zaceli izogibat Slovenije,
bogi.
priden.gif

Kdor bo hotel, bo prišel. Kdor že v štartu nima namena priti sem, pač ne bo.

Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:torej polletno oz. letno cestnijenje je davek in bi se morali usi DARSovim krediti prenest na javni dolg,....
Če bi pa uvedli tedenske vinjete, pa čudežno ni več javni dolg, kajne?
stupid-1.gif

A pokažeš, v kateri direktivi to piše?
grims-1.gif

(aja, ne moreš, samo nakladaš)

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Ne vem zakaj naj nebi bil satelitski sistem pravičen? In zakaj je vinjetni sistem pravičen? zame definitivno ni!! Zakaj moramo kupiti pri naši bajti 3 vinjete? Babica gre 2x na leto na hitro cesto in po njej prevozi cca 15 km v eno smer (pres tem se je vozila brezplačno, ker ni bilo cestnin!), jaz se peljempo isti HC max 5 krat na leto in morda še 2x v Ljubljano (za kaj sem do sedaj za pot v Lj plačal po 0.3€ za vsako smer). In fotr gre jutri drugič v Ljubljano v tem letu. In ker ima vsak svoj avto, to nanese 3x 35€, čeprav smo do sedaj porabili morda 20€ vsi skupaj v celem letu. To je pravično ane da mi financiramo druge? Medtem ko nekdo ki je do sedaj porabil po 20€ na dan za AC sedaj plačuje pa 35€. Tudi to je pravično, da se on vozi na (posredno) moj račun... In vsi trije naši avti niso nikoli hkrati na HC/AC.

Ne vem zakaj je Žerjav silil v vinjete. Drugega kot draga predvolilnanepremišljena poteza to ni bila. Plnairano je bilo da bi prodali 3.2 miljona vinjet, prodali so jih zgolj 2.2 miljona. Jaz sem se z motorjem vozil po AC in preiskal 10 črpalk, da bi nabavil vinjeto, pa je niso imeli, potem sem obupal in se vozil brez dalje (so me tudi ustavili in ker ni bilo vinjete, mi grozili z kaznijo, ki je pa ni bilo na koncu, ker sem nadzorniku zabrusil, da jaz ne bom plačeval nesposobnega DARSa s kaznijo, ker sam DARS ni zmožen zagotoviti dovolj vinjet), kar kaže na to, da niso imeli zadostne količine samih vinjet. In taglavno kar nam Evropa teži je neprimerna cena vinjet. Se ni Žerjav nič od primera Avstrije naučil, saj je tudi od njih Evropa zahtevala vinjete za krajše časovno obdobje. In Avstrija je popustila, Žerjav je pa mislil, da bo Slovenija izjema in spregledana...

Zakaj ne satelitskega sistema? Zato, ker bi tisti, ki prevozijo po 500 km na teden (da ne rečem na dan) plačevali neprimerno več. In tisti, ki prevozimo 500 kilometrov v celem letu neprimerno manj. In tu je tista naša fovšija... Zakaj bi nekdo plačeval več, če nekdo plačuje manj... Kolikor se voziš toliko tudi plačaj! Ali pa druga možnost: ko bi bil popolnoma končan AC/HC križ, naj uvedejo popolnoma zaprt sistem cestninjenja. Da se med Koprom in Lendavo ali Karavankami in Gruškovjem ustaviš 3x (vstop in izstop in vmes na kavi oziroma na pavzi).
In turistom naj posojajo tiste škatlice za satelitsko. kavcija recimo 100€ ki se ji odšteje cestnina ko jo vrne... Ali pa naj doda še kreditno kartico zraven, da mu trgajo vrednost če kartice ne vrne... Pa je rešeno za tujce, ampak problem bo pri naših voznikih, ki bi se radi vozili zastonj po naših cestah, medtem ko pa gredo kam v tujino pa plačujejo veselo kolikor od njih pač zahtevajo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Marauder pravi: Babica gre 2x na leto na hitro cesto in po njej prevozi cca 15 km v eno smer (pres tem se je vozila brezplačno, ker ni bilo cestnin!),

Drugič pa babici razloži, da se da teh 15 km iti tudi po vzporedni cesti.
bonk.gif

Kakšen izgovor, da mora kupiti vinjeto, saj ne moreš verjeti!
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:in ja, ce je tudi tedensko placevanje potem je govora o placevanju storitev in ne o davku
Aha, tedensko plačevanje je storitev, polletno plačevanje je davek. (še enkrat, PROSIM številko direktive, ki to določa)

Torej če kupim tedensko karto za plavanje, plačam storitev, če pa kupim letno karto, je pa to davek. Zakaj pa je od tega davka zaračunan davek na dodano vrednost (pa pri vinjetah tudi?) A se mi šteje v davčno olajšavo?
sprasujem se.gif

O klovnih pa ne bi, si se ti že preveč osmešil.
aplauz.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hm, veliko birokratskega sranja je tukaj.

Mogoče si lahko bolj natančen?
grims-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Marauder pravi: Babica gre 2x na leto na hitro cesto in po njej prevozi cca 15 km v eno smer (pres tem se je vozila brezplačno, ker ni bilo cestnin!),

Drugič pa babici razloži, da se da teh 15 km iti tudi po vzporedni cesti.
bonk.gif

Kakšen izgovor, da mora kupiti vinjeto, saj ne moreš verjeti!
hysterical-1.gif

samo si pa res pajac,
a babica se mora pod mus pelat po stranski cesti alkaj?
res si keber in to z velkimi crkami napisano in boldano