baje dražje vinjete

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A ste v Bruslju kdaj kaj protestirali proti 2-dnevni avstrijski vinjeti za 120 evrov?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
in zakaj pol tunele zraun mesate???
sprasujem se.gif

pa se to nam zaupi : kje v EUju ne mors kupit kratkorocne vinjete, recimo tedenske, desetdnevne,...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Ker je tudi tunelnina čisto navadna kraja. Taboljša ideja je res 5-6-dnevna vinjeta za 15 eur. Pa so naši tuji prijatelji na istem, samo da se za ta denar lahko vozijo samo 10 dni. Po želji.
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
wacko, problem bo v tem, ker ALI:

- bodo cene na km tako velike, da se bo folk rajši vozil izven AC - kar pa ni v interesu, ker hočemo speljat promet na AC in obvoznice.
- bodo cene na km tako nizke, da bodo tisti, ki gredo enkrat, dvakrat na morje plačali manj, kot pa so prej ko so bile bajtice.

Za tovornjake pa mora bit, ker je za njih vožnja profitna dejavnost in se jih mora vsekat po prstih.

Saj...če bodo dajali popuste ali kakšne "pakete" potem bo vse lepo in prav. Če pa bo strogo po km vožnje, pa ne bo gut.

PS, še vedno čakam na odgovor, zakaj nikoga ne moti letna uporaba cest, če se ne motim pride na povprečen avto okoli 80 EUR. Kar je več kot letne vinjete.

A vmesne cene se pa ne da določit al kaj?
crazy1.gif
Če bi bila cena približno taka, kot so bile cene pri plačevanju na cestninskih postajah se pa tud nebi pretirano spremenil promet po AC.

Koliko je km avtocest v primerjavi z km navadnih cest? Bi bilo pa pametno, da bi podobno kot pri cestnini, tudi na AC računalni več za velike krave z 2,5+ mašinami

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ja, ne boš verjel, res me zanima moja država in njeni prebivalci bolj kot to, da bi zastonj uslugo sosedom delali.
rolleyes-1.gif

LOL, z dosedanjimi vinjetami je blo ravno obratno,
torej, po balkansko zaracunamu "hudobnim" tujcem, mi bomo pa imeli na njihov racun zastojn
zalostno pa je, da bi nekateri se vedno radi "nadmudrivali" EU
npr. s cenami kratkorocnoih vinjet

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
" Bi bilo pa pametno, da bi podobno kot pri cestnini, tudi na AC računalni več za velike krave z 2,5+ mašinami "

Ne bodi nestrpen do tistih, ki vozijo prave avtomobile, ne pa mlinčkov za kavo in šivalnih strojev ! Po možnosti na prehitevalnem pasu !

LP

PS : Sorry za OT, moral sem ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Oprosti, ampak od teh tvojih "hudobnih" tujcev naša država razen smrada in gneče na cesti nima prav ničesar. Če pa že moramo tolerirati njihovo tranzicijo, imejmo vsaj kaj od tega. Začuda nobena pametna država na svetu ne dovoli, da bi ji tujci svinjali zastonj. Ampak očitno je to en vidik, ki ga ti nisi sposoben zapopasti.
wink-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Uff... spet je vsak drugi post izza delovnega mesta vratarja iz Bruslja. Modelu so po nekaj časa spet dostop do spleta omogočili... Pol ma mi takim nesposobnežem, ki 90%časa preživijo na spletu, plače plačujemo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
V tako prijazni EU nadmudrivajo tujce če le imajo 5 minut časa, že na začetku zaračunajio vsak poscan WCju ob avtocesti.
Tako da se mi zdi da imajo pot v "lepo našo" čez slovenijo kljub dolgoročnim vinjetam še vedno skoraj zastonj.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ja, ne boš verjel, res me zanima moja država in njeni prebivalci bolj kot to, da bi zastonj uslugo sosedom delali.
rolleyes-1.gif

467716-post_slo.gif

Pa vecina drugih tudi.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Uff... spet je vsak drugi post izza delovnega mesta vratarja iz Bruslja. Modelu so po nekaj časa spet dostop do spleta omogočili... Pol ma mi takim nesposobnežem, ki 90%časa preživijo na spletu, plače plačujemo.

glede nato, da si ti tako nadsposoben, je moja golmanska placa kvecjemu 10 procentov tvoje
tako miloscino pa lahko prvosis, nam, EU nesposobnim siromakom
wink-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
V tako prijazni EU nadmudrivajo tujce če le imajo 5 minut časa, že na začetku zaračunajio vsak poscan WCju ob avtocesti.
Tako da se mi zdi da imajo pot v "lepo našo" čez slovenijo kljub dolgoročnim vinjetam še vedno skoraj zastonj.

ti pa se nisi bil izven SLO, a neda?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48

LOL, z dosedanjimi vinjetami je blo ravno obratno,
torej, po balkansko zaracunamu "hudobnim" tujcem, mi bomo pa imeli na njihov racun zastojn
zalostno pa je, da bi nekateri se vedno radi "nadmudrivali" EU
npr. s cenami kratkorocnoih vinjet

[/QUOTE]

Zdaj pa ti meni povej nekaj zakaj misliš da se mi vozimo zastonj "hudobni" tujci pa morejo plačat? A misliš da so v sloveniji zastonj delili vinjete? Mene je vinjeta stala ravno toliko kot Luigija, Franjota, Ištvana, Hansa in Jodlarja! Saj država tut nobenemu ni točno določila koliko se mora vozit vsak se vozi koker želi en se bo vozil 5 km drug pa 550 to je pa odvisno od posameznika oba pa sma plačala isto!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Itak je že v postopku glede opozoril o vinjetah cel kup napak, komisija npr sploh ni pristojna, da ustavi sredstva za gradnjo AC
tongue-1.gif

Upam, da danes na prvi seji ne bodo popustili in pustili enake vinjete oz. če bodo že uvedli krajšo, naj uvedejo 5-dnevno ali nekaj podobnega, da bo moral vsak povprečen turist kupit 2. Ker če gre nekdo preko naše države na Hrvaško na morje (ali gastarbajterji domov) mi res nimamo nič drugega od tega kot kolone (pa če se Evrokrat na glavo postavi).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Bo Bruselj kako kazen pokasiral?
cheer.gif
Ko bodo enkrat popustili bodo drugi narekovali ceno to je potrebno vedet da jim potem nobena cena ne bo ugajala dokler se uni ne bodo vozili zastonj mi pa bomo plačevali to bo pa za njih pošten sistem ker se itak samo 15 km vozijo!
Vsi plačamo enako al pa nič!Če pride avstrijca celoletna 75 pride v avstriji tut mene celoletna 75 če pride v slo celoletna 55 naj pride tut avstrijca55. Saj se tut avstrijc več vozi po avstrijskih cestah kot pa jaz a to pa potem ni diskriminatorno? Pri nas je pač obratno se jaz vozim več in avtrijec manj strošek pa je za oba isti!
Če grem jaz čez avstrijo 1x na mesec se mi biolj splača imet celoletno kot pa sproti kupovati in se vozim neprimerno manj kot pa Alojz po avstriskih avtocesteh a to je pa pošteno? Saj mi kratka 10 dnevna v takem primeru nič ne pomaga se lahko z njo samo
bonk.gif
!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ti bi bil tapravi za prometnega ministra, nekak podobna cvetka kot je biu Zerjav,
- uvedu je vinjete z dolzino in cenami za katere se je vnaprej vedlo, da ne vzdrzijo in da je use skupi predvolilna poteza
- katastrofa od tunela Sentvid alka je ze, in noben na Darsu ni letel oz. odgovarju, pravzaprav noben ni nc odgovarju
- prepoved vzdrzevalnih del na ACju med poletno sezono, to je blo pa sploh LOL, najprimernejsi cas za delo gradbincev, on pa jim da prepoved
pac Pajac od ministra,

zdej se je pa lepo potuhno in neprijetno delo prepustil nasledniku....