baje dražje vinjete

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Nemci so se tako odločili in do tega imajo vso pravico. Tako, kot bi mi morali imeti pravico, da postavimo svoje pogoje, vsaj v mejah razumnosti. In 35€ za polletno vinjeto se mi ne zdi ravno nerazumno.

Vse skupaj se mi zdi samo butast psihološki moment, v tistem smislu, ki si ga prej omenjal. Zakaj moramo kupovati polletno robo, če bi mi tedenska zadoščala? Nihče pa ne gleda, kako je zadeva v bistvu poceni in kaj za to dobi. Se je kdo morda vprašal, kako to, da letos gneče na cestninskih postajah ni bilo? Bi rajši stal v koloni kot bebec pri 40° C v senci, da bi prišparal nekaj evrov, če bi jih seveda sploh res? Kaj pa udobje, ker ni čakanja? A to ni nič vredno?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še enkrat.

a bi dal 10€ več, da bi imele vse ac še en pas in nikoli del na cesti. bi. sam koga to zanima. nobenga.

gre se za dejstvo, da dajem denar za nekaj kar ne rabim. rabim za 14 dni in ne za pol leta. a je to ceneje od lani ali ne me ne zanima. grem na dopust, to je strošek katerega sem sprejel, a me jezi, da je polletna, ko bi lahko prihranil 5€ in bi bila 14 dnevna.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Samo če bi vlada hotela od tujec toliko iztržit, kot si je zamislila, pri krajših vinjetah, bi morala pa zaradi principa sorazmernosti precej dvignit ceno letne. Pa smo spet tam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa nej jo dvigne.

če je treba od tujca vzet 35€ na leto, potem če je 10 dnevna 35, je letna 150 recimo. pa naj bo 200.

ok.

zdej pa nej se samo gleda kaj se dela z denarjem. ker od tujcev bo isto, od domačih pa 3-4 krat več. torej se krediti hitreje odpačujejo.

če ne zmoremo tako, potem naj bo za tujce ceneje, za nas pa tudi. recimo 25 vs 100-150.

pa sej majo minsitre, svetovalce, ekonomiste in vse drekače.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Ja, ampak je treba za vsako "študijo" mastno plačat. Recimo, da sem iz prve roke slišal, ko se je vlada odločila za vinjete, da je zahtevala izdelavo študije, ki bi vinjete podprla, pri tisti inštituciji, ki je bila zelo proti vinjetam.
bonk.gif

Skratka, zgodba o upravljanju s slovenskim premoženjem, tudi s cestami, je čisto druga tema in preširoka, da začnemo še o tem tu debatirati.
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vsi ti politiki imajo plače. samo še odgovornst bi jim morali naprtiti.

drugače pa, jaz se za 150€ letno, brez vinjet. pač ob registraciji. tujce pa naj na meji obdelajo.

stroški se minimizirajo, denar prihaja. sam tega naša država ne zna.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Tudi s to varianto se strinjam. Samo bi prav kmalu spet začeli poslušati očitke o nepravičnosti. Pravzprav, softi, prav nepravične ideje imaš.
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pravičnega ni.
en avto vidi obvoznmico enkrat mesečno in trikrat letno ac, pa ima vinjeto. nekdo drugi dnevno fura celje lj, postojna lj, pa ima isto vinjeto.

torej pravice ni.

če eu žulji ime polletna, naj se doda 14 dnevna, naj se porihtajo številke in je. a je treba zasedat na to temo vsak mesec trikrat. sej so menda sposobni, da sprejemajo odlocitve. to mora znat že delavc za 1000 neto.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
No, lepo, da se glede prvega dela strinjava. To jaz trdim že od začetka.

Tisto o krajšem obdobju bojo pa tako ali tako morali v kratkem sprejeti in to bomo verjetno prav kmalu izvedeli.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa sej to tut nutelko trdi.

pravično gor al dol. mora biti krajša. cena v sorazmerju, računico pa lahko delamo smai.

recimo 1000€ letna, 100 mesečna, pa domačinom v olajšavo za dohodnino.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
naj delajo kar jim paše. imajo svoj načrt, mi se lahko bodemo za njihovo dobro voljo. vsi so isti, vsem je eno skupno.

bolje kot brisati psote, je poskrbeti za denar za plačilo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik forgot pravi:
" Bi bilo pa pametno, da bi podobno kot pri cestnini, tudi na AC računalni več za velike krave z 2,5+ mašinami "

Ne bodi nestrpen do tistih, ki vozijo prave avtomobile, ne pa mlinčkov za kavo in šivalnih strojev ! Po možnosti na prehitevalnem pasu !

LP

PS : Sorry za OT, moral sem ...

Če si privoščiš pravi avto s pravo, veliko, mašino, potem tudi prav plačaj. Pravi avtomobili so večinoma težji in bolj smrdljivi kot "mlinčki" podobnega letnika, tako da je smiselno, da se za prave avtomobile primerno več plača tudi pri avtocestah.

Če bomo hoteli na dolgi rok zmanjšat onesnaževanje (tudi pri vinjetah so bili glede manjšega onesnaževanja precej glasni) bo treba tudi v to smer razmišljat, da se velike krave in ostale ekološko bolj smrdljive avte dodatno obdavči... sicer pa pri pravih avtih predvidevam, da ni problem plačat tistih par 100€ več, če so lastniki že tolk sposobni, da se jim ni treba v mlinčkih vozit po prehitevalnih pasovih.
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa če naredimo samo letne pa damo pravo ceno? Te ideje pa še nisem zasledil?
shocked-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
neki takega sn ze napisu v eni zmed tem,

npr. tuki v BE, ce mas avto 155kw+ placas okrog 5k€ + 3.5k€ ob prvi registraciji
pol pa 3.5k€ fsako leto

tak lahko vidis ker res ma gnar
ne pa tk ko je v SLO, ko vsak, ki hoce, fura 10let starga BMWja, audja, mercedesa, Subaruja,...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj že? A zato ker ti ne morem dopovedat kaka je realnost pri vinjetah? Edino pristojno za to je v enem primeru Evropsko sodišče ( v mojem primeru pa moja profesorica
evil.gif
?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Kaj je zate prava cena za samo letno vinjeto? Če bi bile cene take kot v Švici bi bilo ok, samo potem se verjetno računica v Sloveniji nebi izšla. Če bi imeli dražje lete, bi se spet EU prtožvala... verjetno zato nisi tega predloga še zasledu
wink-1.gif