da. takrat lizinga ni bilo v sisbonu (in ves čas trajanja lizinga ga ni bilo notri). čeprav kasneje sem tudi tu brala, da temu ni več tako in da je lizing pri nekaterih viden. ne vem pa koliko maneverskega prostora imajo lizing hiše okoli tega, ker naj bi to počeli tudi takrat, ko sem sama jemala, zato mi je bilo čudno. res pa je, da ko sem avto jemala, sem rekla, da hočem lizing in da hočem položnice (ker neke trajnike jemljejo banke kot "kredo" to je pač fiksen odhodek, ki se mu ne moreš ogniti) ravno zaradi stanovanjske krede.
in ko me je na banki pred stanovanjskim kreditom vprašal, če imam še kako kredo (vljudnostno vprašanje seveda) sem mu lepo povedala, da imam lizing na položnice, ki ni v sisbonu in ko banka zahteva par izpiskov pred odobritvijo krede, da lahko plačam tudi kako drugače, kar ne bi nakazovalo na neke redne odlive, je rekel, da ni treba, da je dosti samo, da ni v sisbonu. res pa je da se je na koncu izkazalo, da bi bilo glede na višino anuitete povsem vseeno ali bi bil lizing prikazan ali ne, samo to eno leto prej nisem mogla vedeti, ker nisem točno vedela, koliko krede bova jemala.
bo kaki s kake lizing hiše lahko povedal, kako je s tem. ali je kaka obveza in pod kakimi pogoji, da sporočijo in je potem vidno v sisbonu.