Tako kot vse droge ni za vse. Če ti paše kadi, če ne pa bodi tiho.
Jaz npr. strastno kadim marihuano že skoraj desetletje, alkohol pa v zelo zmernih količinah, ker mi ne paše.
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Jaz npr. strastno kadim marihuano že skoraj desetletje
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ker namreč vsi ostali študenti, ki je so že kdaj imeli vaje iz psihiatrije, ti bodo znali dobro utemeljit, ZAKAJ marihuana NE SME biti legalizirana. Oziroma zakaj se ne sme dajati ljudem vtisa, da je nenevarna.
Vedno je na oddelku hospitaliziranih par revežev, ki so doživeli svoj prvi napad shizofrenije ob prvem jointu. THC je halucinogen, tako kot vsaka druga tovrstna droga, s podobnimi učinki na centralni živčni sistem in s predvidljivimi posledicami, ako ima človek vsaj malo nagnjenja k dopaminski nestabilnosti (oz. potencial za shizofrenijo).
In ko enkrat vidiš enega mulca, kako ti razlaga, da so ga ugrabili vesoljci in VEŠ, da se ne zafrkava - ne govoriš več kolegom, kako bi jim z veseljem predpisal kako stvar. Ali pa če morda le niso tako dobri kolegi...
Pred leti sem gledal eno oddajo o legalizaciji drog na BBC. En starejši gospod je povedal, ni več vprašanje legalne/ilegalne droge ampak je vprašanje, ali bomo zavarovali družbo pred kriminalom.Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ne vem... osebno sem proti temu, da se zadevo legalizira. Legalizacija pomeni nek konsenz s strani države, da je to ok. To pa po mojem ni dopustno. Na področju mamil zagovarjam močno represivno politiko. Pa najsi bo to še takšno sizifovo delo.
Citat:
Uporabnik philips pravi:
In potem se bodo vsi zadetki hodili k nam zadevat (tako kot zdaj hodijo v amsterdam)...
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
To mora cela Evropa narest, če ne bi se res zgodilo, kar praviš.
Kaj pa tobak, bi legaliziral ?Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Jaz pa se nekak ne morem odločit al ja al ne.