Ali ste za legalizacijo marihuane?

Ali naj država legalizira marihuano?

• Skupaj glasov
    168

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
primerno, ampak samo ce bi bil na LSDju, ker na travici tega ne bos dozivel
tongue-1.gif

lahko si pa tudi domisljas
rolleyes-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ni mi treba poizkušat zadeve, da vem po kakšnih mehanizmih deluje na živčni sistem.

Sicer je pa debata zašla v popolnoma gostilniške vode... sedaj so še splošno znana znanstvena dejstva na tapeti. Brezveze.

Dobro, potem pa povej, kakšen efekt je pričakovan od ene res dobre, debele đole. Da te vidim, teoretik zagaman.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

A je primerno, če na tem mestu rečem:

In sloni letijo...
Sori, ampak v tem primeru halucinacij si tipičen predstavnik akademikov, ki pravijo: če se teorija in praksa ne skladata, toliko slabše za prakso. THC pač ni halucinogena droga, LSD, gobice itd pa so še kako halucinogene. In ker sem probal vse od naštetega lahko povem, da v žviljenju nisem imel halucinacij po travi, niti ne poznam takega primera. Tolko, da razčistimo pojme in ne zavajamo širše alter javnosti z napačnimi trditvami.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Nekateri res trdijo, da je marihuana halucinogena droga, ampak meni ni jasno kakšen bavbav bi to moral biti. Morda jim je kdo kaj podtaknil ali pa domišljijo zamenjujejo za halucinacijami? Zame je to kot da bi nekdo trdil, da je pivo povzročilo halucinacije.
confused-1.gif

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Zgodb o travi je toliko kolikor je uživalcev. Enostavno bi ti reku, da ponavadi spodbuja družabnost vendar na drugačen način kot to dela alkohol. Po alkotu se največkrat spodbuja pogum, itak je jasno, kaj se ponavadi dogaja, če kdo zateži pijanemu.
10.gif
Če pa zadetku zatežiš, te posluša, te malce potolaži in ti na koncu da robček da si obrišeš solze od žalosti ker mu enostavno ne ratuje.
Trava je prepovedana predvsem zaradi drugačne filozofije bivanja, torej, če jo kadiš si avtomatsko pristaš drugačne filozofije, kot jo predstavljajo alkoholiki, ne pa zaradi nekih shizofrenij. Je pa dejstvo, da ti bo vsak natreniran alkoholik zatežil kaj vse si ali nisi ter kakšne halucinacije doživljaš, ker nisi bil zraven, ko so šli štirje na enga, da bi jih šlo pet na enga in bi blo bolj fer.
crazy1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

THC ni halucinogen? Verjamem, da se marsikdo ne bi strinjal s tabo.

Drugače pa hvala, da si delil svoje mnenje o slovenskem zdravstvu z nami. Zelo v kontekstu te debate...

Razen že omenjenega kolega ki pa ni ravno 100% haluciniral, pa še roba je bla sumljiva - skunk, ne poznam primera halucinacije. Pa je blo dost prekajenega čez leta...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Polno hašišarjev je po alterju. In ravno to potrjuje mojo tezo, da bo čez nekaj let marihuana tudi pri nas legalizirana!

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
KSZ
Zanimivo se mi zdi, kako določen folk zagovarja kajenje marihuane na način na kakršnega verski fanatiki zagovarjajo svojo religijo z mitom o čudežni superkoristni rastlini, ki so jo prepovedali hudobni ameri. Osebno poznam vsaj dva človeka, ki sta šizofrenika, obema je skupno da sta ga na veliko "pohala". Tudi za kolega kolega z bipolarno motnjo, ki je pred kratkim naredil samomor
roza.gif
se je zvedelo, da je v zadnjega pol leta pričel motati vsak dan. Ne rečem, da obstaja 100% dokaz da je na te ljudi vplivalo kajenje trave, ampak po moje ne gre ravno za naključje...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Naključje? Torej so vsi uživalci marihuane končali kot onadva?

Bi bil presenečen, koliko "večjih" ljudi na skrivaj tu pa tam kakšnega prižge pa ne bodo nikoli priznali ... dokler jih bolje ne spoznaš. Prej pa: kaj ne sploh nisem še nikoli probal sploh res nič res ker imam odgovorno službo pa to ja res nič...
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobro si tole napisal. Kot verski fanatizem.

Jaz predstavim teoretične osnove in nekaj primerov iz psihiatričnih ustanov, ti očitno lahko prav tako potrdiš par tovrstnih primerov. Ampak to so seveda samo naključja. Anomalija, ki nekaterim vleče glave iz peska.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ja super, teoretične osnove, kaj je lo prej, teorija al praksa?

Ne bom fanatično zagovarjal trave, vendar pojasni mi zakaj razen Grikosovih 3 primerov (ki pa niso 100%) ne poznamo tukaj nobenega primera halucinacij po travi? Sam sem je dovolj probal, vseh vrst, pa niti enkrat nič, enako ostali ki jih poznam. Bolj verjamem temu o skicofreniji, mogoče bi rekel tudi napadi tesnobe, o tvojih halucinacijah pa nikdar nikjer niti sledu. In zdaj boš tukaj na osnovi par primerov posplošil? Na osnovi nekaj promilov potrdiš svojo teorijo? Teh par primerov še za statistično napako ni
smile-1.gif
Če se že ukvarjaš s tem, se vsaj ukvarjaj v pravi smeri, saj ima kajenje trave verjetno dovolj drugih, veliko bolj očitnih slabih lastnosti.
Meni pač bolj paše. Verjamem pa da bi se ob legalizaciji preveč razpasla, zato mogoče samo dekriminalizacija.

Weird stuff sem pa opazil pri folku na kemiji. Ja, so tudi travo kadili, vendar ne vem kolko vpliva je še imela, če so bli zraven še na xtsy pa potegnil kako lajno, ob obilo alkota... So me nekateri tako prestrašili, da se bojim že aspirin vzet
smile-1.gif