Ali ste za legalizacijo marihuane?

Ali naj država legalizira marihuano?

• Skupaj glasov
    168

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Recimo takšna anketa in splošna miselnost današnje mladine nam da vedeti, da bo ganja, ko bomo mi tolko stari kot naši starši, legalizirana 100%. Dovolj pove že to, da če jaz vprašam katerega koli kolega z medicine, če bi mi predpisal ganjo, ako bi mi bilo slabo, mi vsak odgovori pozitivno.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Jaz pa se nekak ne morem odločit al ja al ne. Pa tudi pametnega se nebi rad delal pa postavljal nekih hipotez, ki bi lahko bile čisto zgrešene. Pomoje, da bi blo treba probat kako bi se obneslo vse skupaj.....recimo, da jo legalizirajo za obdobje enega leta pa se potem vidi kako in kaj......Tak je pač moje načelo, če me neke zanima kako in kaj.....probam
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A poznaš veliko brucev in bruck z medicine?

Ker namreč vsi ostali študenti, ki je so že kdaj imeli vaje iz psihiatrije, ti bodo znali dobro utemeljit, ZAKAJ marihuana NE SME biti legalizirana. Oziroma zakaj se ne sme dajati ljudem vtisa, da je nenevarna.

Vedno je na oddelku hospitaliziranih par revežev, ki so doživeli svoj prvi napad shizofrenije ob prvem jointu. THC je halucinogen, tako kot vsaka druga tovrstna droga, s podobnimi učinki na centralni živčni sistem in s predvidljivimi posledicami, ako ima človek vsaj malo nagnjenja k dopaminski nestabilnosti (oz. potencial za shizofrenijo).

In ko enkrat vidiš enega mulca, kako ti razlaga, da so ga ugrabili vesoljci in VEŠ, da se ne zafrkava - ne govoriš več kolegom, kako bi jim z veseljem predpisal kako stvar. Ali pa če morda le niso tako dobri kolegi...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To so izjeme od pravila. Problem marihuane je huda psihična odvisnost in razvijanje psihičnih bolezni (paranoja, anksioznost, depresija, shizofrenija, socialna fobija ...), seveda pa igra tukaj odločilno vlogo uporabnikova psihična predispozicija, t.j. nagnjenost k psihičnim boleznim.

Dejstvo pa je tudi, da marihuana pomaga (lajša bolečine) pri ogromno, ogromno boleznih (imaš cel spisek na netu).

Pa še nekaj je: naredi te zombija, če si to priznaš ali ne.
zmaga.gif

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Ne seri s tem balastom, ker ne slepiš nikogar drugega, razen sebe. So ljudje, ki niso nikoli inhalirali te zadeve, pa so psihično bolj v kurcu, kot tisti, ki so. Je pa zelo zanimivo, kako zelo želijo nekateri prikazati neposredno povezavo med psihično boleznijo in marihuano, medtem ko drugi govorijo nekako v stilu "uživalci drog nikakor ne sodijo na psihiatrične oddelke".
V glavnem, 100 razlogov za smeh.
hysterical-1.gif

Si že kdaj pomislil da so ga res ugrabli vesoljci?
confused-1.gif
Nikol mi nou jasn.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

In ko enkrat vidiš enega mulca, kako ti razlaga, da so ga ugrabili vesoljci in VEŠ, da se ne zafrkava - ne govoriš več kolegom, kako bi jim z veseljem predpisal kako stvar. Ali pa če morda le niso tako dobri kolegi...
Travo sem prvič poskusil pred skoraj 30 leti in v tem času nisem srečal nikogar, ki bi imel take paranoidne izpade. Tako da tvoj primer je verjetno huda izjema in nikakor ni splošno pravilo. Se pa strinjam, da ni nenevarna, da lahko pušča negativne psihične posledice.

Travo legalizirat, in spravit pod enako kontrolo kot je danes alkohol. V današnjem času moralizirat, kako je neka rastlina, ki vsepovsod raste, tako nevarna, da mora biti prepovedana, je hudo licemerstvo.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:

Si že kdaj pomislil da so ga res ugrabli vesoljci?
confused-1.gif
Nikol mi nou jasn.
hysterical-1.gif
Tale je pa za titulo. E.T.'s lover, Svemirski jebaæ, Space Gigolo, Galaktični sveder...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dejstvo je, da v smislu novih akutnih shizofrenskih napadov (lahko govorim za Slovenijo) - takšni kot posledica uživanja halucinogenih snovi (predvsem THC) predstavljajo nezanemarljiv delež.

Tvoja pravica je, da temu rečeš "balast", verjemi pa, da ti bo vsak psihiater povedal popolnoma enako kot jaz.

Poleg tega prosim ne obračat mojih besed. Izpostavil sem, da ni vzročne povezave med nastankom shizofrene motnje in halucinogeni. Je pa dokazana povezava med uživanjem halucinogenov in zagonom bolezni pri susceptibilnih posameznikih. Le ti lahko živijo povsem normalno življenje, dokler jih dopaminski šok zaradi kajenja marihuane ne spravi čez rob.

Končno pa argument, da obstajajo ljudje s psihiatričnimi motnjami, ki niso nikoli kadili - v tej debati ne pomeni popolnoma nič. Nekako tako kot kadilci, ki kot protiargument protikadilskemu zakonu navajajo izpušne pline dizelskih agregatov. Not relevant!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Izjeme
smile-1.gif
. Morda so pa vsi bolni ljudje izjeme pravila, da smo vsi vedno zdravi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
V današnjem času moralizirat, kako je neka rastlina, ki vsepovsod raste, tako nevarna, da mora biti prepovedana, je hudo licemerstvo.

Ubogi kmetje torej, ki jim uničujejo polja maka, oni bi samo makovke pekli, kaj?

V naravi ni vse lepo, zdravo, koristno in oh in sploh.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Seveda dajmo legalizirat, postavit svoje gojilnice iz davkoplačevalskega denarja in nasmetit našo mejo z "coffe shopi". Več pobranih davkov, nova delovna mesta in svetovna prepoznavnost in turistična atrakcija = zmaga.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

A poznaš veliko brucev in bruck z medicine?

Ker namreč vsi ostali študenti, ki je so že kdaj imeli vaje iz psihiatrije, ti bodo znali dobro utemeljit, ZAKAJ marihuana NE SME biti legalizirana. Oziroma zakaj se ne sme dajati ljudem vtisa, da je nenevarna.

Kakšno naklučje, da se bodoče zaposlene v zdravstvu programira tako, da bodo ščitili farmacevtsko industrijo. Problemi pri uživanju marihuane se pojavljajo pri relativno manjhnem deležu prebivalstava - kot pri penicilinu in navsezadnje tudi arašidih, mleku, pšenici itd.

Daturo komu posekajo? Je manj nevarna?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kaj pa z odvisnostjo od marihuane imaš kaj izkušenj??

Od marihuane ne moreš biti odvisen.
(vsaj fizično ne)

Drugače pa je veliko bolj nevarna kot si ljudje mislijo (je že Jernej povedal zakaj), tako da ni šans da jo legalizirajo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ubogi kmetje torej, ki jim uničujejo polja maka, oni bi samo makovke pekli, kaj?

V naravi ni vse lepo, zdravo, koristno in oh in sploh.
Upam, da poznaš zgodovino prepovedi konoplje. Bila je prepovedana iz povsem drugih razlogov kot iz skrbi za zdravje človeka. In še vedno je problematično gojit navadno špagarsko konopljo, kljub temu, da je najbolj vsestranska industrijska rastlina na svetu.

Ker si ravno iz foha, obstaja ogromno legalnih drog (besedo uporabljam v strokovnem smislu), ki so škodljive človeku, jih ljudje predpisano jemljejo in od tega umirajo. Skratka, največ smrtnih žrtev od drog je od medicinsko predpisanih drog.

Zato je moraliziranje o konoplji zadnja stvar, ki si jo medicina lahko privošči. Naj spuca najprej farmacevtsko industrijo in naj začne zdravit ljudi, ne pa da jih z mnogimi škodljivimi zdravili zastruplja.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik eXHair
Citat:

Po pameti praviš. Za moje pojme to škodi lih tolk kot en cigaret.
Spet se ganjate s to marihuano brezvezno, jaaaoooo. Nizozemska potemtakem sploh ne bi več obstajala in bi bla cela v rožcah. Če je še dovoljeno gor, to ne vem. Komplicirate s to marihunano in kolk je to škodljivo bla bla bla bla. A tist ko je zasvojen z alkoholom, cigareni, travo, žganjem,.... ja sej to je pa OK, ker je dovoljeno
hysterical-1.gif

crazy1.gif

A ti še nis bil na NL - zapohan so turisti in ene par starih rokerjev, jao pa kako uno za 30€ sm pozabu (une za >kot300€ pa tako koko rabjo) - sami nizozemci pa so na mal višji stopnji pa se zavedajo da je tud trava škodljiva zato pa tud tam zaostrujejo. Če ne verjameš te vabim pejd z mano pa boš presnet razočaran, če boš govoru s kakim NL-jem, pa ti bo povedu da ne pozna nobenga ki še podpira legalno prodajo trave - če boš šu pa sam pa se pazi D policajev ki vestno preverjajo kaj voziš v avtu.
lp
r

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Enostavno nimam protiargumenta za nekoga, ki v vsaki moji besedi vidi zaroto farmacevtske industrije. Za takrat, ko boš pa primoran verjeti nekomu, ti pa povem, da zadeve še zdaleč niso tako črne.

Če se pa že greva ugibanja o nevarnosti, ti lahko postrežem tudi s parimi številkami (če jih seveda ne boš imel za fabricirane).

Anafilaktične reakcije na penicilin se pojavljajo pri približno 0,01% prebivalstva.

Cross-linkage med kajenjem marihuane in obolevnostjo za shizofrenijo naj bi bilo okoli 8% (raziskava Švedske vojske, Lancet. 1987 Dec 26). Torej lahko za okoli 8% ljudi, ki zbolijo za shizofrenijo rečemo, da bi zboleli kasneje ali pa sploh ne bi, če ne bi uživali halucinogenih substanc.

Zaradi mene lahko tiščite glavo v pesek, kolikor vam je ljubo. Dejstvo je, da v kritičnih letih razvoja možganov (torej nekako do 20. leta) halucinogeni pomembno vplivajo na razvoj in nepravilnosti dopaminskega sistema, kar lahko vodi v shizofrenijo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Ker si ravno iz foha, obstaja ogromno legalnih drog (besedo uporabljam v strokovnem smislu), ki so škodljive človeku, jih ljudje predpisano jemljejo in od tega umirajo. Skratka, največ smrtnih žrtev od drog je od medicinsko predpisanih drog.

Again - kakšno zvezo ima to z debato o marihuani??!! Ostani v kontekstu, vsekakor so stranski učinki pomembnih zdravil (sploh tistih, ki vplivajo na strjevanje krvi) povezani z znatno smrtnostjo, ampak to je popolnoma druga debata.