"susceptibilnih" posameznikov - Pa zakaj ne napišeš preprosto slovensko besedo in se skrivaš za neko tujko?
Citat:
tvoja pravica je, da temu rečeš "balast", verjemi pa, da ti bo vsak psihiater povedal popolnoma enako kot jaz.
Torej, po tvojem ste psihiatri papige, ki samo ponavljate eno in isto "bla, bla..." en za drugem? Res z lepim se hvališ, češ, da nimate različnih mnenj, še jaz, ki nisem nikoli študiral psihologijo vem da temu ni tako, kajti ljudje, ki uporabljajo to drogo so v različnih državah kaznovani zelo različno in jaz v tem vidim močan razlog za različna mnenja.
Citat:
Poleg tega prosim ne obračat mojih besed.
Pravzaprav ne obračam tvojih besed, temveč jih poskušam razumeti, kolikor se jih pač da razumeti.
Citat:
Izpostavil sem, da ni vzročne povezave med nastankom shizofrene motnje in halucinogeni. Je pa dokazana povezava med uživanjem halucinogenov in zagonom bolezni pri susceptibilnih posameznikih. Le ti lahko živijo povsem normalno življenje, dokler jih dopaminski šok zaradi kajenja marihuane ne spravi čez rob.
Kako naj to razumem? Kajenje marihuane je povezano s shizofreničnimi motnjami, kljub temu, da ni vzročne povezave? Mal bolj bi se pa res lahko potrudu.
Citat:
Končno pa argument, da obstajajo ljudje s psihiatričnimi motnjami, ki niso nikoli kadili - v tej debati ne pomeni popolnoma nič.
Temu pa bi lahko rekel strokovno obračanje besed, kajti, jaz nisem želel povedat, da pač obstajajajo tudi takšni ljudje, temveč bi želel da odgovoriš na vprašanje, zakaj je tisti mulc, ravno od pokajenega jointa pristal na psihiatričnem oddelku? Kaj pa drugi razlogi? Alko, ki naj bi ubijal možganske celice ni nikoli nič kriv? Pa vsa mladina se ga opija in dela pizdarije. Gre skupina ven, se ga nažre, pol pa prebutajo enga za rekreacijo. A to je pa v redu ane? Da razpadajo družine zaradi alkohola, a to je tud v redu a ne?
Podpiram legalizacijo ker je ta droga zavzela že takšna področja ruralnega prebivalstva, da to več ni ničimer podobno. Razlogi za prepoved te droge so čudni in vsake toliko časa se najdejo neki novi dokazi, ki so še bolj čudni in ne dokazujejo neposredne ogorženosti zdravja uporabnika, kvečjemu ga spodbuja. Procent podpore je očitno nad 50%, torej, kdor legalizacije ne podpira je v manjšini, ter s tem med poraženci. Zakon, ki prepoveduje to drogo je torej nedemokratičen, krivičen in bi ga morali spremeniti tako da bi deloval v korist ne pa v škodo civilne družbe.